Професійна українська озвучка в I Want to Believe

Всім привіт! Я трішки затримався з додаванням повноцінної української озвучки в гру і не встиг зробити це до початку Ukrainian Games Fest 2025. Але встиг до його закінчення.

Озвучка — це фінальна стадія розробки. До неї доходять руки, коли ти вже впевнений, що гра на фінішній прямій. Сьогодні я повністю завершив співпрацю з американськими та українськими акторами дубляжу (не впевнений, що це коректна назва). Загалом у цьому процесі взяли участь 3 професійні американські VO-актори та 8 українських акторів, голоси яких ви чули в кінотеатрах, на стрімінгах із серіалами та навіть по телебаченню.

Попри те, що я не дуже люблю пролог в I Want to Believe, я вирішив залишити його в повній версії та витратився на його озвучку. Крім прологу, озвучка вже додана й до головного сюжету. Гра перебуває на етапі передрелізного полішингу та виправлення багів. За час роботи реліз переносився 4–5 разів, але 15 вересня 2025 року — це вже остаточна дата виходу.

Ігор із професійною українською озвучкою у світі, на жаль, небагато. Крім кількох AAA на кшталт Stalker чи Metro, навіть важко щось ще згадати. Тож не позбавляйте себе такого незвичного досвіду. Уперше я вирішив заморочитися з цим у своєму дебютному релізі в Steam — грі Timeloop: Sink Again Beach, і ніколи про це не шкодував. Можу навіть сказати, що це був головний інфопривід і ключова селлер-фіча гри.

Дуже раджу додавати професійну українську озвучку до своїх ігор, навіть якщо ви соло інді розробник. Якщо вам потрібні контакти людей, які вам все організують, можете звернутись до мене в ТГ t.me/FangsLab

Додати гру собі до списку бажаного чи пограти у демо I Want to Believe можна за цим посиланням.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

озвучте «трагедію месника» буд ласка
це додась вас до небагаточісленої але вагомої спільноти старих пердунів. )))

Підписатись на коментарі