«В 42 роки я розбираюся, як рибалити в грозу». Творець Path of Exile пояснив, чому вважає Minecraft «хардкорною RPG»

Кріс Вілсон — співзасновник Grinding Gear Games і творець Path of Exile. Зараз він веде власний YouTube-канал на геймдевні теми. В одному з нещодавніх відео фахівець пояснив, чому вважає Minecraft «хардкорною RPG». Вілсон навів приклади конкретних систем і одна з них — комплексна риболовля.

На відео розробник стверджує, що режим виживання в проєкті Mojang Studios може бути «навіть складнішим, ніж Path of Exile». Засновник Grinding Gear одразу навів приклад лави. Якщо лишити біля неї предмети, то через деякий час вони згорять.

«Виявляється, що незалежно від того, куди я йду, все в моєму житті буде схоже на Diablo 2 або Path of Exile, якщо я достатньо уважно придивлятимуся», — зізнався Вілсон.

Фахівець ставив собі за мету абстрагуватися від екшен-RPG. Поглянути на інші жанри та масовіші продукти в ігровій індустрії. Саме тому він обрав Minecraft.

«Екшн-RPG — це цікава ніша, але мені потрібно було розширити свої горизонти й спробувати щось для масового ринку. Не може бути, щоб ця піксельна дитяча гра з милими персонажами, фільмом з Джеком Блеком і трильйоном переглядів на YouTube насправді була замаскованою хардкорною екшн-RPG, правда ж?», — продовжив Вілсон.

Далі розробник відповів на власне питання. Він дуже здивувався коли зрозумів, що Minecraft значною мірою опирається на рольові елементи в режимі виживання. Причому деякі з систем вимагають глибокого занурення в ігровий процес.

«Minecraft — це гра в реальному часі. Прогрес у Minecraft також дуже зосереджений на предметах. [...] У грі є зачарування предметів, які, по суті, є модифікаціями з ігор на кшталт Diablo або Path of Exile.

І Minecraft не є винятком [у наявності] розгалужених систем риболовлі. Мені цікаво, що в 42 роки я сиджу і запам’ятовую, як, якщо рибалити під час грози в Minecraft, це дасть на 20% більший шанс на улов», — підсумував Вілсон.

Нагадаємо, раніше ми писали, як на подкаст до співзасновника Grinding Gear Games заглянув творець Diablo II Девід Брейвік. Він розповів про механіку, яку найбільше ненавидить у своїй грі.

А яку з RPG ви вважаєте найбільш хардкорною? Діліться думками в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Бляха, а Project Zomboid всі що забули? Чи це просто няшна дитяча казуалочка на фоні майнкрафту?)

Сама краща по хардкорності це Cataclysm: Dark Days Ahead. Процедурно згенерований світ де міста відчуваються реальними. В цій грі рятує лише удача... Одне життя, наповненність світу, можливість робити що забажаєш. Починаючи від житла в лісі до мадрівок на яхті чи автомобілі який сам ж і зібрав. В той же час, нічого не обмежує на старті знайти все що потрібно.

Найбільш хардкорна та в якій ти спавнішся рабом, без ніг, з анорексією, в трудовому лагері, посеред мертвої пустелі , kenshi, гра назбирала всі неприємні механіки з рпг які тіки можна, накатила їх на всратий старий рушій і норм, людям подобається

Знаю) Хотів пограти, але щось воно аж занадто колеться!

Хардкор в кенші це старт в канібальскій пустці, тебе відразу ловлять саджають в клітку і через час пускають на травневі шашлички.

Підписатись на коментарі