Китайські творці Phantom Blade Zero стверджують, що «заробляють гроші заради ігор». Хоча всі роблять навпаки
Ківей Лян — очільник китайської студії S-GAME, яка зараз працює над Phantom Blade Zero. Компанія починала з мобільних проєктів, але основною ціллю завжди було випустити масштабний ААА-екшен. Керівник заявив з цього приводу, що команда «заробляє гроші заради ігор», хоча всі роблять навпаки. А ще на думку Ляна, зараз люди хочуть бачити більше релізів на кшталт Clair Obscur: Expedition 33.
Лян дав інтервʼю журналістами PC Gamer під час їхнього візиту до студії. Він розповів як створив першу гру на RPG Maker, навчаючись на архітектора в Нью-Йорку. Проєкт отримав чотири мільйони завантажень.
«Коли я закінчив свою другу RPG, я отримав пропозицію від архітектурного бюро в Нью-Йорку, але повернувся до Китаю на канікули й побачив, що, здається, з’явилася нова тенденція — китайська ігрова індустрія почала розвиватися. Я відчув, що це може бути великою можливістю. Потім я зустрів свого першого інвестора, і вони підтримали нас у створенні дуже маленької студії в Китаї. Тому я мусив відхилити пропозицію нью-йоркського офісу, за одну ніч спакував речі й полетів назад до Китаю», — розповів Лян.
Дебютним проєктом S-GAME став 2D-екшен з рольовими елементами Rain Blood Chronicles: Mirage. Далі студія розробила RPG Phantom Blade: Executioners, яка вийшла лише в Китаї. Однак кінцевою метою завжди було створення гри з масштабами Phantom Blade Zero.
«Сайдскроллер з кунг-фу рухами та навичками, хоч і крутий, але, на мою думку, цього було недостатньо. Я пишаюся ними, але цього недостатньо, щоб виразити мою ідею створення світу Phantom», — продовжив Лян.
Журналісти порівняли шлях S-GAME з Larian Studios, яка теж довго йшла до Baldur’s Gate III. Лян погодився і сказав, що ціллю команди було накопичити кошти на реалізацію проєкту мрії.
«Так, багато людей створюють ігри заради грошей, але ми заробляємо гроші заради ігор. Ми заробили гроші на мобільному ринку, і спочатку думали, що доведеться створювати цю гру без підтримки інвесторів, тому вклали всі гроші, зароблені на мобільних іграх, у Phantom Blade Zero», — продовжив Лян.
Пізніше S-GAME отримала фінансування від Tencent, хоча студія продовжує відповідати за розробку й видання гри. Насамкінець директор підкреслив, що зараз аудиторія хоче бачити якісні сюжетні проєкти, не розтягнуті на сотні годин.
«Коли я грав в Expedition 33, це нагадало мені Final Fantasy X, тому що я жив у той час. Я завжди кажу, що хотів би повернути атмосферу епохи PlayStation 1 і PlayStation 2, коли ігри не були такими великими, але створювалися творчими розробниками. Такі ігри зараз дуже рідкісні, як, наприклад, Expedition 33. Ми хочемо, щоб наша гра також була такою, яка може виразити наші ідеї і є добре опрацьованою. Можливо, це не буде найбільша гра в індустрії. Це не обов’язково. Але я хочу, щоб вона відображала нашу щиру душу», — підсумував Лян.
Нагадаємо, Phantom Blade Zero анонсували у
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів