Розробник Chrono Trigger та Final Fantasy X розкритикував ретро-графіку у сучасних іграх: «Не розумію, що цікавого в спробах це відтворити»

Досвідчений програміст Кодзі Суґімото (працював над такими іграми, як Chrono Trigger, Xenogears, Final Fantasy X) розкритикував сучасні ігри, які імітують візуальні «глітчі» ретро-графіки Зокрема, він посварився на ефект афінного деформування текстур (affine texture warping) з першої PlayStation. Його часто використовують у lo-fi та ретро-інді-проєктах.

Своє невдоволення Суґімото висловив у відповідь на допис Unity Japan в соціальних мережах, який стосувався нового інструменту рушія, що дозволяє розробникам простіше відтворювати ефект деформування текстур PS1. У свій час він виникав через апаратне обмеження і пласкі текстури деформувалися та «тремтіли», якщо дивитися на них не під прямим кутом.

«Колись ми витрачали колосальні зусилля і марно намагалися уникнути деформування текстур. А тепер про це говорять „чарівно“, — зазначив Суґімото і продовжив, — Це огидно, я змарнував стільки робочих годин, намагаючись подолати [деформування текстур]. Не розумію, що цікавого в спробах це відтворити».

Останнім часом інді-проєкти дійсно багато використовують ретро-стилістику і з PS1. Тому цікавить ваша думка:

Як ви ставитеся до такої стилізації? Чи думаєте, що Суґімото правий? Та і загалом — яка візуальна стилізація в іграх вам ближче за все? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Старі ігри з такою графікою були круті через те що в умовах обмежень, ти шукаєш якісь креативні не стандартні шляхи реалізації своєї ідеї, тому я погоджуюсь з розробником, такий візуал нічого не дає іграм, і я обхожу стороною сучасні такі проекти

это из серии как сегодня многие рвутся снимать на пленку )
ибо стало все сильно идеально и предсказуемо до зевоты

Підписатись на коментарі