Творець Wasteland розповів, як ШІ врятував роботу одному фахівцеві. Він зміг повернути минулу ефективність
Браян Фарго — засновник Interplay Entertainment та inXile Entertainment, який працював над Wasteland, Fallout та The Bard’s Tale. Нещодавно він висловився на тему штучного інтелекту. Керівника турбує, що через ШІ люди втрачають роботу в геймдеві. Проте він також поділився зворотним випадком, коли нейромережі допомогли одному фахівцеві зберегти місце в компанії.
Фарго дав інтервʼю автору YouTube-каналу MrMattyPlays. Директор inXile заявив, що дуже цікавиться «етичними способами» застосування штучного інтелекту.
«Я турбуюся про втрату робочих місць, але відкинемо це на другий план», — сказав Фарго.
Далі керівник розповів про те, як штучний інтелект допоміг зберегти місце одному фахівцеві в його компанії. Розробник почав працювати менш ефективніше, але мав великий досвід. А ШІ допоміг йому повернутися до минулого темпу виконання задач.
«У нас була людина, яка працювала в організації довгий час, і вона вже не така, як раніше, але має великий досвід. Я кажу: «Гей, чи можемо ми зробити щось, що допоможе краще організувати роботу цієї людини, щоб її не відправили на пенсію? Щоб вона залишалася на своєму місці й була краще організована, як раніше, коли вона могла це робити самостійно? Я думаю, це чудове застосування штучного інтелекту», — поділився Фарго.
Керівник не очікує, що ШІ замінить працівників в геймдеві. Він вважає нейромережі інструментом «для виконання рутинних завдань, які ніхто не хоче робити, щоб людська творчість могла розвиватися».
«Для натхнення я дивлюся на речі в музеях або на роботи художників. Я не використовую [ШІ]. Насправді ми платимо додатково нашим зовнішнім підрядникам, тому що ми замовляємо арт на аутсорсі, і кажемо: „Ви не можете використовувати ШІ. Бо це крадіжка чиєїсь роботи“. А вони кажуть: „Якби це [міг] бути ШІ, то було б дешевше“. Але нам байдуже [на це]», — підсумував Фарго.
Нагадаємо, inXile Entertainment входить до складу Microsoft і зараз працює над Clockwork Revolution. На початку липня корпорація провела чергову хвилю звільнень. Під скорочення попав і підрозділ Xbox — в одних студіях зрізали штат, інші повністю закрили. Це викликало критику від розробників з усього світу.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів