Цікавить думка людей стосовно механіки керування персонажем

Всім доброго дня, хочу поцікавитись вашою думкою, стосовно іграбельності даного варіанту пересування в ММОРПГ. Наскільки це буде зручно, зрозуміло і іграбельно. Нижче описую задум.

Можна ходити як вперед-назад/вліво-вправо так і по діагоналям, якщо затиснути дві клавіші. Під час руху вперед можна повертати камеру і міняти напрям руху за допомогою мишки.

Якщо персонаж дивиться вперед, але ми при зупинці повернули камеру і відпустили її, то при натисканні персонаж піде туди куди дивиться, а камера буде через секунду плавно повертатись туди куди ми рухаємось. Якщо під час руху ми керували мишкою, то старт буде одразу плавно повертатись в ту сторону куди направлена камера.

Якщо стрибаємо, то відключається керування. При режимі таргету ми завжди рухаємось в напрямку цілі, але можемо крутити камерою, якщо режим таргетиу виключений і ми нажали одну клавішу, то можемо змінювати напрямок за допомогою мишки. Якщо ми зажимаємо дві кнопки тоді мишка лише змінює кут обзору, а персонаж рухається відповідно напрямку в який дивиться і нажатих кнопок. Подвійного прижку немає.

Цікавить чи буде це іграбельно, чи це занадто непривично буде і незручно?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Як на мене ходити в мморпг зажавши дві клавіши — це незручно.
Все-таки це ММО і РПГ, якщо уявити таке пересування під час бою — це занадто складно.
Головне питання — а чим вас не влаштовують поточні реалізації в ММОРПГ з управління?
Яка мета в «нових підходах»?

Наскільки я зрозумів, то автора не має якихось дуже нових підходів. Про зажимання двох клавіш, це саме аби ходити по діагоналі, воно так реалізовано у більшості ігор, звичайні 8 напрямків руху.

Як на мене, то момент, де якщо ми зупинили персонажа, повернули камеру та натиснули на «вперед», то персонаж має почати йти у сторону, куди дивиться камера, розвертаючись у той бік, а не йти туди куди дивиться він. Це більш інтуїтивно зрозуміло для гравців і саме в такому виді воно присутнє у більшості ігор.

Механіка керування, в якій камера повертається за напрямком руху персонажу присутнє зазвичай при керуванні транспортним засобом, так як авто не може розвернутись на місці. Тож якщо персонаж не позиціонує себе як автомобіль, краще так не роби)

Деякі моменти будуть занатто складні для юзера.
Але, вцілому ок, як на мене.
Та те що ви описали є дефолтом доя ігрової індустрії, наприклад момент, шо неможливо змінювати напрям під час стрибку.
А от те що можна змінювати напрямок руху як клавіашами так і мишкою — то занатто.

Ну, візьміть Юніті чи Анріл, там є безкоштовні ассети для різних типів керування/камери і спробуйте добавити в них свої ідеї — побачите самі, потім зробите відео/демку і попросите інших оцінити. Бо на словах це одне, а «потрогати руками» — зовсім інше. Успіху)

Підписатись на коментарі