Аналітик вважає, що зараз ціноутворення ігор перетворилося на «Дикий Захід». А вартість у $80 стане нормою

Аналітик та виконавчий директор Circana Мет Піскателла висловився про вартість ігор. Він заявив, що зараз цей аспект індустрії перетворився на «Дикий Захід». Видавці та розробники використовують широкий ціновий діапазон, опираючись на власні розрахунки. Стандартизація лишилася в минулому. Аналітик також вважає, що скоро вартість у $80 стане новою нормою для великих проєктів. Адже люди все ще купують ігри за високу ціну.

Піскателла поспілкувався з виданням GamesRadar+. Він пояснив, що компанії намагаються балансувати між економічним тиском, конкуренцією та виробничими витратами. Саме тому підхід з єдиною ціною для різних категорій проєктів потроху відходить в минуле.

«Я думаю, що зараз це трохи нагадує Дикий Захід. Ми маємо більшу варіативність у цінах та стратегіях запуску, ніж будь-коли раніше. Є багато ігор, які намагаються завоювати верхній сегмент ринку, і є ще більше ігор, які виходять на ринок за нижчими цінами, і розмір гри та все інше також впливає на це. Але в кінцевому підсумку видавці та розробники намагаються знайти оптимальний варіант для своєї цінової стратегії. Й іноді ви думаєте: «Гаразд, ми виберемо вищу ціну. Можливо, ми не отримаємо дуже багато людей, але ми знаємо, що ті, кого ми отримаємо, будуть дуже захопленими та відданими». Або: «Можливо, нам потрібно вийти на ринок з нижчою ціною й охопити ширшу аудиторію», — розповів Піскателла.

На думку аналітика, зараз компанії намагаються шукати місце для своєї гри на ринку. І вибір ціни входить у це поняття, тому що головними конкурентами в індустрії залишаються Fortnite та Roblox. Проєкт Epic щотижня охоплює 35% консольних користувачів. Тож видавцям потрібно думати, як змусити цю аудиторію купити нову гру, й чи варто взагалі намагатися.

«Насправді, для кожної гри це буде по-різному. І, знаєте, тут будуть грати роль такі речі, як стратегії монетизації після запуску, навіть час випуску гри або платформи, на яких вона доступна. Я просто думаю, що зараз є дуже багато варіантів. Раніше було так: ця гра буде коштувати $60, тому що всі ігри коштують $60 доларів, і це нормально. Але зараз все інакше. Ті часи давно минули. Тож, так, я не думаю, що існує якийсь стандарт або золота середина. Я думаю, що кожна гра буде трохи відрізнятися», — продовжив Піскателла.

При цьому аналітик вважає, що подорожчання продовжиться. Рано чи пізно великі релізи почнуть продаватися за $80. Зараз таку вартість отримала лише Mario Kart Worlds, а Microsoft відмовилася реалізовувати The Outer Worlds 2 за вищою ціною, знизивши її до $70.

«Ціна трохи зростає. Я знаю, що багатьом це не подобається, але люди все одно купують ці ігри за такими високими цінами, тому вони й надалі будуть випускатися за високими цінами, якщо це виправдано. Ринок є таким, яким він є, і ви завжди можете знизити ціну на гру, але ви не можете її підвищити. Тож подивимося, що буде з часом», — підсумував Піскателла.

Нагадаємо, раніше аналітик висловився про масштабні сервісні ігри на кшталт Fortnite та Marvel Rivals. Він назвав їх більшою загрозою для геймдеву, ніж Game Pass.

Спільното, цікаво дізнатися, яка для вас верхня планка вартості для ААА-ігор, АА та інді? Скільки ви готові витратити, якщо проєкт вам сподобався? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

$80 вже давно норма, якщо рахувати в євро. Зараз ціни будуть ще вищі, $120+

але люди все одно купують ці ігри за такими високими цінами

так вопрос не в том, что покупают, а том, что многие, кто покупал раньше, перестанут этого делать. и будут ждать, когда цена станет приемлемой на распродажах.

яка для вас верхня планка вартості для ААА-ігор, АА та інді?

до 1000 грн для AAA, и до 400 грн за инди

У мене за ААА — десь 700. А от цікаві інді теж до 400, люблю підтримувати інді)

Підписатись на коментарі