Геймдиректор Clair Obscur заявив, що UE5 дозволяє створювати «цікаві ігри невеликою командою». Він очікує на бум АА-проєктів

Гійом Брош очолює Sandfall Interactive, яка випустила хітову Clair Obscur: Expedition 33. Нещодавно він та головний програміст студії висловилися про зростання витрат на розробку ігор. Директор очікує на бум АА-проєктів в майбутньому, тому що лиш Rockstar може брати участь в перегонах бюджету. А Unreal Engine дозволяє створювати «цікаві проєкти навіть невеликою командою».

«Оскільки витрати на розробку продовжують зростати, я думаю, що ми, ймовірно, побачимо збільшення кількості компаній, таких як наша, що виробляють ігри АА-класу. Завдяки Unreal Engine тепер легше отримати уявлення про кількість ресурсів, які вам знадобляться відповідно до масштабів вашого виробництва. Це дає можливість ефективно розробляти цікаві ігри навіть з відносно невеликою командою», — розповів Брош в інтервʼю Automaton.

Sandfall продає Clair Obscur: Expedition 33 за $50, що підтверджує менший бюджет проєкту. Раніше керівництво студії натякало, скільки коштувала гра у виробництві. За їхніми словами, ця сума навіть менша, ніж у Mirror’s Edge і Vanquish 15-річної давнини.

При цьому в Sandfall вважають, що Rockstar Games стане виключенням. Творці GTA можуть дозволити собі нарощувати бюджети заради вищої якості та більших масштабів.

«Я думаю, що тільки Rockstar Games здатна задовольнити цей попит [на вищу вартість виробництва]. Тому я вважаю, що розробники будуть змушені обмежити бюджети, і ми неминуче побачимо, як все більше компаній зупиняться на моделі розробки, подібній до нашої», — додав Том Гільєрмін, Lead Programmer у Sandfall Interactive.

Нагадаємо, раніше схожим чином висловлювався Джейсон Кінгслі, CEO Rebelion. Він вважає, що вже зараз спостерігається підйом середньобюджетних ігор, який позитивно впливає на творчий розвиток геймдеву.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі