Геймдиректор Clair Obscur заявив, що UE5 дозволяє створювати «цікаві ігри невеликою командою». Він очікує на бум АА-проєктів
Гійом Брош очолює Sandfall Interactive, яка випустила хітову Clair Obscur: Expedition 33. Нещодавно він та головний програміст студії висловилися про зростання витрат на розробку ігор. Директор очікує на бум АА-проєктів в майбутньому, тому що лиш Rockstar може брати участь в перегонах бюджету. А Unreal Engine дозволяє створювати «цікаві проєкти навіть невеликою командою».
«Оскільки витрати на розробку продовжують зростати, я думаю, що ми, ймовірно, побачимо збільшення кількості компаній, таких як наша, що виробляють ігри АА-класу. Завдяки Unreal Engine тепер легше отримати уявлення про кількість ресурсів, які вам знадобляться відповідно до масштабів вашого виробництва. Це дає можливість ефективно розробляти цікаві ігри навіть з відносно невеликою командою», — розповів Брош в інтервʼю Automaton.

Sandfall продає Clair Obscur: Expedition 33 за $50, що підтверджує менший бюджет проєкту. Раніше керівництво студії натякало, скільки коштувала гра у виробництві. За їхніми словами, ця сума навіть менша, ніж у Mirror’s Edge і Vanquish
При цьому в Sandfall вважають, що Rockstar Games стане виключенням. Творці GTA можуть дозволити собі нарощувати бюджети заради вищої якості та більших масштабів.
«Я думаю, що тільки Rockstar Games здатна задовольнити цей попит [на вищу вартість виробництва]. Тому я вважаю, що розробники будуть змушені обмежити бюджети, і ми неминуче побачимо, як все більше компаній зупиняться на моделі розробки, подібній до нашої», — додав Том Гільєрмін, Lead Programmer у Sandfall Interactive.
Нагадаємо, раніше схожим чином висловлювався Джейсон Кінгслі, CEO Rebelion. Він вважає, що вже зараз спостерігається підйом середньобюджетних ігор, який позитивно впливає на творчий розвиток геймдеву.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів