«Це дивно». Віцепрезидент CDPR вважає, що провальний запуск Cyberpunk 2077 допоміг зробити гру «набагато кращою»
Чарльз Трембле обіймає посаду старшого віцепрезидента з технологій у CD PROJEKT RED. Нещодавно він висловився про шлях, який пройшла студія з Cyberpunk 2077 — від релізу до останнього патчу. Фахівець вважає, що провальний запуск допоміг зробити проєкт «набагато кращим». Бо успіх на старті не мотивував би розробників настільки сильно вкладатися в доопрацювання та розвиток проєкту.
Трембле поспілкувався з виданням The Mirror. За словами віцепрезидента, критика на релізі змусила CD PROJEKT RED з подвійними зусиллями взятися за покращення Cyberpunk 2077.
«Зрештою, якщо подумати, якби гра мала такий успіх, як ми спочатку очікували, чи була б вона такою ж, як та, в яку ми граємо сьогодні? Я так не думаю. Це дивно, якщо подумати, з огляду на всі проблеми, які у нас були. Але в підсумку ми вклали в цю гру так багато енергії, що, на мою думку, вона стала набагато кращою, ніж була б інакше, тому я дуже задоволений результатом. Я думаю, що ця гра витримає випробування часом», — вважає Трембле.

На релізі в грудні 2020 року Cyberpunk 2077 масово критикували за технічний стан. Особливо це стосувалося версій для консолей минулого покоління. Sony навіть видалила проєкт з PS Store, що стало прецедентом серед ААА-релізів.
Тоді CD PROJEKT RED перепросила в аудиторії й пообіцяла все виправити. Протягом чотирьох років студія випускала патчі, а у 2023 році створила повноцінне доповнення Phantom Liberty. Оновлення до Cyberpunk 2077 виходять і досі, хоча тепер їх створює команда Virtuos на аутсорсі.
Нагадаємо, раніше ходили чутки, що CDPR випустить нове доповнення до The Witcher 3. Над розширенням нібито працює студія Fool’s Theory, куди входять колишні творці серії, а реліз очікується у 2026 році.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів