Не тільки Гейб Ньюелл. Яка видатна постать з геймдеву позитивно вплинула на індустрію?

Бред Ворделл — генеральний директор компанії Oxide Games (Ara: History Untold) та засновник інді-студії Mohawk Games (Offworld Trading Company та Old World). У своїх соцмережах він зазначив, що все більше хвилюється за ігрову індустрію через те, що засновник компанії Valve Гейб Ньюелл може піти на пенсію.

«Я дедалі більше хвилююся за ігрову індустрію, якщо Гейб Ньюелл піде на пенсію. За всі мої роки роботи розробником ігор я не можу згадати жодної людини, яка б мала такий об’єктивно позитивний вплив на хід розробки ігор, як він... Він один з небагатьох відомих людей, з якими я ніколи не мав можливості поспілкуватися. Але якби я зустрівся з ним, то просто б сказав «дякую», — написав він на своїй сторінці в X.

У відповідях користувачі здебільшого підтримали його думку і висловили надію, що Ньюелл підготує компанію до своєї відставки. Інші дописувачі почали згадувати людей, що також вплинули позитивно на розробку ігор. Наприклад, Джона Ромеро та Джона Кармака.

Цікава ваша думка — яку людину з індустрії ви б особливо виділили за вклад в геймдев? Це Гейб Ньюелл? Можливо, Тім Свіні чи Сергій Григорович? А може Боббі Котік чи Джон Річітіелло?! Діліться персоналіями в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Гобен действительно уникал. Вести многомиллиардный бизнес в сфере компьютерных игр так, чтобы геймеры тебя обожали, а не ненавидели. И очень тревожно по поводу того, в какие руки попадет его наследие.

Насчет других личностей. Их очень много, вопрос в том, что чаще всего это гениальные геймдизайнеры и вряд ли их влияние на индустрию в целом можно соизмерить с тем, что сделал Гейб.

Мужик, який Майнкрафт придумав. Мабуть +100 до мотивації для інді розробників залетіло

Чарлі Клівленд ( Charlie Cleveland )
www.charliecleveland.com

Скільки з ним новин останнім часом. Бідний чувак)

Підписатись на коментарі