«За 14 місяців подався на понад 400 вакансій». Художник поділився досвідом пошуку роботи і поскаржився, що компанії ігнорують його попри всі зусилля

Концепт художник Алессандро Константіні за 14 місяців подався на понад 400 вакансій, зробив три тестових завдання, отримав три офери, однак так і не зміг знайти роботу. Через це він вже не бачить сенсу вдосконалювати своє портфоліо.

Константіні описав ситуацію у своєму LinkedIn. При цьому він додав, що останні кілька місяців подався ще й на безліч вакансій з мінімальною заробітною платою, як от миття посуду чи робота з вантажами. Однак і там він не отримав жодного результату.

«На жаль, мені доводиться ще раз (і востаннє) звернутися по допомогу до моєї мережі контактів. За останні 14 місяців я подався більше ніж на 400 вакансій. Пройшов три тестові завдання та отримав три пропозиції роботи. Але всі вони мене ігнорували після цього. Через це я вже не бачу сенсу вдосконалювати портфоліо чи подавати резюме/писати супровідні листи. Останні кілька місяців я подавався на безліч вакансій з мінімальною оплатою — миття посуду, вантажник — і там також безрезультатно.

Я готовий почати працювати негайно. Кожен, хто зі мною працював, знає, що я — працьовита людина з конкурентними навичками в дизайні: 2D, 3D, середовище, транспорт, персонажі, наукова фантастика, фентезі. Я роблю все. Мені байдуже, чи це анімація, ігри, кіно, чи щось інше — я завжди приходжу і постачаю найвищу якість.

Розумію, що сотні людей зараз у такій самій ситуації, а дехто без роботи вже понад два роки. Та я зробив усе, що міг, і в мене більше немає ресурсів, крім як просити допомоги. Я не маю права на виплати за програмою E.I., у Канаді в мене немає ні родичів, ні партнера, які могли б підтримати, і я бачу, як тануть мої заощадження. Я більше не знаю, що робити», — написав Алессандро.

Оцінити роботи художника можна за цим посиланням.

Цікаво, скільки ви відправили резюме перед тим, як все ж таки знайти роботу? Як довго її шукали? І що, на вашу думку, стало вирішальним? Діліться досвідом в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Та у дизайнерів та усіляких там художників по малюванню іконок останнім часом щось важко. Схоже що їх все ж таки замінили на АІ, що в принципі і не дивно, бо набір іконок чи цсс для сайту воно нагенерує на раз.
Передайте тому товаришу хай думає про перекваліфікацію, ера майстрів фотошопу вже скінчилась, на жаль.

Привіт, спільното! Цікава тема на форумі. Пишу від імені компанії Wargaming Kyiv, ми активно працюємо з CG/2D/3D артистами й хочемо поділитися кількома порадами та підсвітити те, на що звертаємо увагу в кандидатах та портфоліо:
— Радимо визначити для себе ключовий напрям (наприклад, персонажка, енвайроменти тощо) і концентруватися саме на ньому. Якщо вам подобаються певні стилі чи художники, створюйте роботи в цьому стилі, тренуйте «наслідування» й розвивайте руку в обраній ніші.
-Якість > кількість. Портфоліо має бути чистим, структурованим і містити лише найсильніші роботи. Оптимально 10–12 найкращих. Ринок віддає перевагу профі з глибокою експертизою.
— Нам, як компанії, важливо, щоб роботи кандидата резонували з нашою стилістикою. Це значно спрощує онбординг і взаєморозуміння з командою. Щоб краще зрозуміти саме наш стиль ділимося посиланням на наші арти: worldoftanks.eu/uk/media/tag/9

Адекватне резюме, чітке розуміння свого рівня та реалістичні зарплатні очікування це невід’ємна частина ефективного найму з обох боків.
Порада від нас — сконцентруйтесь, доведіть один напрям до сильного рівня, а потім поступово додавайте інші. Або якщо хочете бути універсальним артистом показуйте топовий результат у кожній сфері, яку представляєте, а не «всього потроху».

Дякуємо за щирість і бажаємо всім художникам знайти свій стиль і свою команду ✌️
Можливо, навіть у нас : )

Любий варгеймінг, показати скріншоти як я робив безплатне тестове по вашому стіл хантеру і мене після виконання тупо загостив ваш робітник без нормального пояснення?
Портфоліо по ссилці цілісне та адекватне, а от менеджер з яким працював і ваші розмиті вимоги у даному контексті — ні.

Привіт! Дякуємо, що поділилися своїм досвідом. Ми цінуємо час і зусилля кожного кандидата і прагнемо відповісти всім без винятку. На жаль, інколи процес може бути не ідеальним, і нам шкода, що ви зіткнулися з подібною ситуацією. Великий потік резюме та тестових завдань інколи спричиняє затримки, що пояснює, але не виправдовує ситуацію.

Ми взяли це у роботу: покращуємо процеси та намагаємось надавати більш детальні вимоги до тестових, щоб вони були більш чіткими і щоб кожен отримував фідбек. Дякуємо за зворотній зв’язок.

подався на понад 400 вакансій«. ..і поскаржився, що компанії ігнорують його попри всі зусилля

«якщо п’ятий чоловік б’є по морді... може справа не в чоловікові? » )))

Варто привести портфоліо до ладу: прибрати слабкі роботи й залишити лише справді якісні. Важливо також витримати єдиний стиль, адже компанії цінують вузьку спеціалізацію, а не різноплановість без чіткої фокусності.

компанії цінують вузьку спеціалізацію, а не різноплановість без чіткої фокусності.

Одразу подумав, коли читав перелік, що він вміє

Не цінують вони нічого.
Люди вже замучили як попугаї повторювати «killer portfolio or portfolio killer». Оце «чисть портфоліо» це була порада від дядьків які вертілись в ааа індустрії з 2000х та завуальовано казали «місця персонажників забиті нами, тому треба моделісти сміття і поци які вивчили сабстанс».
Портфоліо зараз ніхто не дивится. Тебе уминають на те щоб здати своє резюме і дані в базу і потім розводять на безплатне «тестове». Справжній найом зарезервовано для своїх. Більш того, пости з вакансіями в серйозних компаніях в більшості фейкові, для того щоб отримати податкові бенефіти для «творців робочих місць».
Зараз історичний колапс, такого ще ніколи не було. І дуже дивують люди у яких ще є інерція розмовляти наче зараз 2017й.

Справжній найом зарезервовано для своїх.

🤬🤬🤬

Зараз історичний колапс, такого ще ніколи не було.

А хтось тут казав недавно ж, що в нульових було гірше.

«Вомгла» була в багато чому схожа, але тоді було менше народу і прихід мобільних платформ і безплатних двигунів вдихнули нове життя в індустрію, поки обама оживляв економіку. Зараз же зрозуміло що наступні 10 років будуть п****цьом, який можна зупинити тільки нереальними штуками типу кримінальних впроваджень на майкрософт.

Чесно, таке відчуття, що це так виглядають теорії заговору і мислення людей при температурі 39.6
Все набагато простіше, ковід закінчився, бюджети на годування бездільників закінчилися теж, ринок переповнився людьми, які вже давно в індустрії, а на низах, джунам важко за рахунок дикої конкуренції, коли на одну позицію аплаїться людей 40 а емплоєр може крутити носом як хоче, ну і плюс мовні модельні солюшени розмиває межі запросів до кандидатів.
Ми зараз у точці, де будуть наймати виключно гарних спеціалістів, з великих прод. досвідом, при великій конкуренції. Так буде доти, поки знову не буде відтоку з індустрії, стануть релевантними знову умовні юристи, фінансисти, інженери і треба буде в якийсь момент закривати геп технарів. Або з’являться коло-дотичні спеціальності в ІТ, типу не формошльоп, а промпто-шльоп і т.п.

Коли всі новини про індустрію стали новинами про консолідацію і послідуючі скорочення, то це був просто лихоманний сон. Зараз майки трохи награются зі скороченнями і вайб кодингом, і відкриють нові вакансії, і playground games не закриєтся в момент виходу fable, і не буде різанини після цьогорічного такс сізону і першого фермерського року в умовах шизотарифів. Главное не бухтеть.

Зараз майки трохи награются зі скороченнями і вайб кодингом, і відкриють нові вакансії

Але це «зараз» може розтягнутися на рік...
А герой цього посту вже більше року шукає, і таких тисячі (
Уявляю його пригнічений стан.

Підписатись на коментарі