«Просто не дозволяйте дітям грати». Генеральний директор Roblox вважає, що з часом платформа стане майданчиком для знайомств

Генеральний директор Roblox Девід Башуцкі впевнений, що з часом онлайн-платформа стане майданчиком для знайомств. Батькам, яким від цього некомфортно він порадив не дозволяти грати в Roblox.

Башуцкі не вперше торкається цієї теми. Вперше він згадав про таку можливість на торішній конференції для розробників Roblox. Тоді це спричинило певний рівень незадоволення, оскільки аудиторія платформи доволі молода — приблизно 40% користувачів це діти до 13 років. Цього разу Башуцкі поговорив про перспективу дейтінг хабу на подкасті Tech Stuff podcast. Він зазначив, що будь‑який варіант сервісу знайомств вимагатиме верифікації віку. Загалом, цієї теми торкнулися в контексті вже наявних і запланованих функцій безпеки для вікової групи 13–17 років («дуже вразливий вік»). При цьому Башуцкі зазначив: якщо батькам некомфортно — просто не дозволяйте дітям грати в Roblox.

«Я зараз дивлюся на озеро і якби я побачив свою дворічну дитину... мені було б некомфортно, якби вона стояла на краю причалу без рятувального жилета. Я батько чотирьох дітей, і я завжди б радив батькам слухати свою інтуїцію, якщо їм щось не до душі.

Але молоді люди, які відчули себе одинаками в школі, молоді люди, що переживають психологічну кризу, молоді люди, які проходять через важкий етап... Де знайти людей для спілкування, якщо не в Roblox? Можливо, це звучить перебільшено, але батьки кажуть: „Моя дитина жива лише тому, що вона знайшла друзів у Roblox.“

Я вважаю, що у світі панує епідемія самотності. Ризикну припустити, що для, так би мовити, користувачів 21+ з верифікованим ID і згодою на участь колись у Roblox з’являться знайомства. Думаю, багато людей, які бояться піти на справжнє побачення, можуть спершу зустрітися віртуально, а потім, якщо між ними спалахне взаємність, перейти у фізичний світ. Платформа для добробуту... я вважаю її способом боротися з самотністю та налагоджувати зв’язки», — розповідає CEO компанії.

Нагадаємо, що за останніми даними засновника сервісу Creator Games Девіда Тейлора зараз одразу у 24 проєктів Roblox кількість одночасних гравців перевищує 50 тисяч. Водночас ще пів року тому середнім онлайном такого розміру могли похвалитися лише 15 Roblox-ігор. При цьому середній вік гри з топ-10 зараз становить лише 19 місяців, порівняно з 33 місяцями в березні цього року.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Де знайти людей для спілкування, якщо не в Roblox?

Reddit

Підписатись на коментарі