«У нас багато російських партнерів, з якими ми любимо працювати». Батько Steam Гейб Ньюелл заявив, що хотів би відвідати росію

Співзасновник і виконавчий директор Valve Гейб Ньюелл дав інтерв’ю, в якому поговорив про Microsoft, Windwows, штучний інтелект та свою щоденну рутину. Однак серед іншого він заявив і про своє бажання відвідати росію.

Інтерв’юер на ім’я Залкар Саліев зазначив, що він міжнародний студент з Туркменістану і що у країн Центральної Азії є турецька і радянська спадщина. Вони говорять російською і сам він є представником громади СНД. Саме тому він запитав у Гейба, що той може сказати російській аудиторії.

«Не думаю, що маю щось особливе сказати російській аудиторії. Вона насправді не відрізняється від будь-якої іншої. У нас багато російських партнерів, з якими ми любимо працювати... Я завжди хотів поїхати до Туви. Я ще не був у Росії. Я б хотів поїхати», — зазначив Ньюелл.

Окремо зазначимо, що канал, на якому опубліковано інтерв’ю з Гейбом викликає підозри. По-перше, на момент написання цієї публікації там менш як 1,5 тисячі підписників. По-друге, єдине повноцінне відео на каналі — безпосередньо, інтерв’ю з Ньюеллом. В описі зазначається, що на каналі Залкар Салієв «ділиться інтерв’ю та історіями про спосіб життя успішних чоловіків з усіх куточків США». Таким чином він «допомагає молодим чоловікам з країн СНД краще зрозуміти американську культуру, спосіб мислення та соціальне життя» На LinkedIn сторінці Салієва вказано, що він навчається у Тихоокеанському університеті Сіетла, а YouTube-канал — його перше місце роботи. Також він вказав російську, киргизьку та турецьку, як рідні мови.

Яке ваше ставлення до Гейба? Чи зміниться воно після його останніх заяв? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Краще б брав приклад з Sony котрі банять русіські акаунти playstation

треба давно увести санкції проти стиму з боку України, або зробити так щоб було як з аерофлотом

нещодавна новина про то як хакери знищили іт інфрастуктуру аерофлота рф, зі стимом треба зробити теж саме

Санкції проти ідіотів краще ввести.

ви шапку цього обговорення читали? сама жирна свиня каже що він з ними співпрацює а гроші не воняють як звісно, з одного сша нам допомагає а з іншого заробляє на війні і державі аргесорі, усі в профіті окрім України

Ви запропонували знищити стім, тому я згадав про ідіотів. Це американська компанія, яка приносить гроші українцям. Замість ненавісті — подякуйте.

виходить українці — ідіоти, дякую?))

Я згоден, що неприємно чути, коли Steam співпрацює з партнерами із РФ під час війни, коли представники РФ знищують український народ. Але Steam — це легальний іноземний бізнес, зареєстрований в США, який працює і на території України і платить податки в Україні. Steam має багато партнерів в Україні. Ви взагалі думали про те, що ваші заклики нанесуть більше шкоди Україні і українським партнерам, ніж будь-кому іншому?

Наприклад, я особисто являюся партнером Steam. Санкції, які я вводжу особисто зі свого боку — це звертаюся з проханнями до технічної підтримки Steam заборонити продаж моїх ігор на території РФ. І все ок.

нічого особистого — тільки бізнес,
гроші не смердять,
це стосується не тільки стіма а взагалі війни у нас, яка усім вигідна окрім самих звичайних громадян в Україні

Якщо Гейб справді надав інтерв’ю якомусь раніше невідомому хлопцю студенту, то чому б випадковому українському студенту зі знанням англійської мови не взяти інтерв’ю у Гейба також сьогодні? Запитали б те, що цікавить найбільше українських глядачів. Поговорили про ігрову індустрію, розвиток Steam та про війну в Україні. Гейб каже, що читає всі листи, котрі йому надсилають на електронну пошту. Тож чому б не скористатися такою можливістю і не попросити про інтерв’ю?

Мені всеодно що він каже. Гейб та його компанія створили багато крутих ігр, в які грають і досі. І я вдячний йому за те, що він подарував світу такі крутезні та гарні ігри, як: Half-Life, Left 4 Dead, CSS і т.п. Тим паче хто сказав що саме він особисто це каже? Зараз багато діпфейків, і не є гарантією те, що це може бути правда. Та і навіть якщо Гейб так казав, то яка Вам до цього різниця? Хіба не всеодно?

им паче хто сказав що саме він особисто це каже?

Вони підтвердили, що це реальне інтерв’ю)

Та і навіть якщо Гейб так казав, то яка Вам до цього різниця? Хіба не всеодно?

Засновник і головна людина в найпопулярнішому ігровому майданчику серед українців каже, що вони люблять працювати з російськими партнерами і чи не мріє поїхати в рф, яка щодня знищує українське населення. Якось не всеодно.

Тому як я писав нижче — я захоплююсь продуктами, а не персонами. Персони насправді у житті можуть бути тими ще мудаками (навіть частіше так чим ні) . А продукти що з ними пов’язані (і треба наголосити що не тільки вони стоять за ними) вогонь

Так діп фейк чи ні?
Бо подивився сам — відос напрягає і не через те що каже (особисто мені насрати що каже чувак про існування якого я дізнався 10 хвилин тому). Просто цікавий саме момент про діп фейк

Хоча придивився і сам відповів на своє питання — не діп фейк
Відображення монітору в окулярах це дуже круто для діп фейку. І проробити такий момент, але пустити всрату картинку та звук це наврядчи б зробили

Про Half-Life та різні, спочатку, моди як то Counter Strike чув щось ? Також ігри типу Left for Dead, Potlal і т.д. ? Чувак який створив, контору яка це випустила — Valve це власне і є Гейб.
2 . Власне українці на собі зациклили увесь світ, бо так діє пропаганда. Чувак каже, що вигідно для бізнесу публічно. Так само як скажімо Байден сидів у Дональда Трампа на інагурації та посміхався на усі зуби (Гарісс та занчно гірше приховувала емоції, особливо під час промови Трампа). Зпитають — що думаєте про Україну, відповість те саме усе чудово, хотів би зїздити десь у Вінницю або Миколаїв там і т.д.. Хоча на ділі йому, аби купляли там його ігри, а може якась студія яка там щось випусте, що обійдеться значно дешевше ніж в США. Краще дивитись не — що вони кажуть, а що вони роблять особливо фінансово. www.youtube.com/watch?v=wiFBrfzZ7qc

Про Half-Life та різні, спочатку, моди як то Counter Strike чув щось ?

Навіть чемпіоном району в одному сезоні був, але мені насрати хто їх створив Я люблю продукти, а не особистості.
Так що навіть якщо хтось зробить мене безсмертним то мені буде байдуже до того хто це зробив. Тому не старайтесь для мене :-)

Ну особисто мені цікаве, що він таке робив і як, щоб дізнатись, що з цього саме я можу взяти на озброжння для себе. В цілому Гейб дуже велика голова, якщо брати питання про бізнес. Працював у Microsoft над Direct X, пішов з приятелем, та на раніше зароблені гроші відкрив стартап, на IPO Valve не вийшла дості і 100% прибутків йде в карман Гейбу. У партнера він викупив його долю за відступні. На Half Life — як зараз кажуть AAA, він зібрав креативну команду та ліцензував движок ID Tech 2 (Quake 2) у Джона Кармака з товарищами та доопрацювали до того що зараз назвиається Golden Source. Далі був реально зроблений прорив, бо стороннім студіям ентузіастам, дали можилвість робити моди на базі движка та гри Half Life, завоювати цим велику частинк ринку та впровадити цим механіхм цифрового ресцелу ігор яка зайняла дуже велику долю ринку потіснивши купу інших методів дістрібюції, сьогодні на ринку PC ігор це вже близько до монопольного стану.
Тобто як підсумувати — то Гейб робив в Game Dev, абсолютно усе те саме, що робив Білл Гейтц в світі операційних систем та офісного софту, з ньюансами.
Звісно така голова в бізнесі ніколи не скаже людям з якими можливо будує якусь партенрку, веде PR і т.д. — що «Я ненавиджу федерацію, ми вас усіх збанкрутуємо — а потім скинемо на вас ядерні бомби». Це взагалі елементарні правила спілкування. www.youtube.com/watch?v=R4DZuE1IdkI

Сам Стім це клоака, де вольготно почуваються кацапські групи а-ля Вагінер і тому подібне. Звичаний скрин з українською мовою привертає купу кацапських тварин з побажанням смерті та зеток. Вони сруть в профілі, в обговорення й усюди. Реакції нуль, на це. Продаж руснявого лайна? Та залюбки. Гроші не пахнуть.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Мені здається його ватність була зрозуміла ще з часів хл2

П. С.
Деякі кажуть що фейк скоріш за все, втім це мало що змінює. Російські локації зкурвили хл2

сіті17 з хл2 базоване на Болгарії бо головний дизайнер рівнів звідти

Мені здається його ватність була зрозуміла ще з часів хл2

П. С.
Деякі кажуть що фейк скоріш за все, втім це мало що змінює. Російські локації зкурвили хл2

Болгарія і рф дві різні країни. Там написи навіть на болгарській мові були.
Почитайте хто такий Віктор Антонов. На жаль, помер в цьому році.

Як раз такі локації тільки підкреслюють зв’язок (який став актуальний набагато пізніше виходу гри) диктатури та цих локацій.

Це справжнє якщо що. Де ви тут ШІ побачили також хз.

Valve confirmed to PCG that the interview is legit

www.pcgamer.com/...​ry-day-are-super-awesome

Хоче і хоче, зрадойобів попрошу проходити повз

Дивна ситуація доречі.. Відео корявий діпфейк.. Хоча і без нього, для мене дивним виглядає по стіму, що для них регіональні знижені ціні є, а для нас європейські :/

Хоча і без нього, для мене дивним виглядає по стіму, що для них регіональні знижені ціні є, а для нас європейські :/

А є приклад де для рашки знижені ціни, а для нас європейські? Бо зазвичай там де для нас «європейські», то для них просто відключена купівля гри, а якщо знижена для них, то і у нас ціна нормальна.

І для України також є рекомендовані від Valve, там хороші ціни, але Valve/Steam ціни не ставить, вони лише рекомендують їх.
Це все видавники, а їм в свою чергу стало пофіг на рекомендовані, регіональні і так далі.

itc.ua/...​eam-zokrema-i-v-ukrayini

як варіант. Але якщо честно то лінь шукати якісь конкретні приклади.
Можливо тригернули часи старту пабга, коли мені довелось через впн і зміну регіону купувати його через рф.

А стімдб лопатити конкретно що б знайти отото саме конкретний приклад — немає ні часу, ні бажання. Допускаю що помиляюсь в своєму судженні.

Відео корявий діпфейк

А чого ж тоді Валве підтверджує коряві діпфейки? 🤔

для мене це завжди була якість картинки, та його фото до цього відео — відрізнялись сильно. Тому і подумав, що діпфейк

Окремо зазначимо, що канал, на якому опубліковано інтерв’ю з Гейбом викликає підозри. По-перше, на момент написання цієї публікації там менш як 1,5 тисячі підписників. По-друге, єдине повноцінне відео на каналі — безпосередньо, інтерв’ю з Ньюеллом

Ну і навіщо тоді постити фейки?
Ще й Senior Editor in GameDev DOU це запостив

Буквально вище

Бачу, був неправий.
Якийсь дивний підхід до інтерв’ю у нього

Чому ніхто не шарить, що це діпфейк?

В мене була така гіпотеза, але чогось сумніваюся я. Але буде шкандаль, якщо виявиться діпфейком)

Смішать ці «рускіє» з іменем Залкар)

Уявляю як Гейб їде в рашку, там його крутять по вигаданим причинам і міняють на якогось уYOбка після знущань в російській буцинарні

Спочатку візу треба отримати, в федерації одна із найскладніших процедур, особливо для американців. В федерації при усіх інших існує геймдев, хочь далекий від Японії та США, та є клепка от просто так не запускати конкурента який з великою долею верогідності буде пакостить місцевим бізнесам та студіям. Наприклад переманювати і вивозити спеціалістів до себе, массово. Хто тоді буде працювати над різними : DCS World, Atomic Hart, Корсарами і т.д.? Бо власний продукт дозволяє отримувати усю додану вартість з нього.
Це в наших вистачє відсутності мізків пускати того же Ілона Маска де завгодно і він здійснює просмислове шпигунство, віддівати елктронні креслення Ан-70 представникам Air Bus безкоштовно, піля чого вони їх використовують у власних розробках і т.д.
І ніхто не вклав жодного центу, зокрема і через низку умов від ЄС та СОТ, які роблять бізнес тут не конкурентно здатним і не рентабельним.

А вам походу дуже не вистачає свинцю в організмі))))

Лаптєногих аж трусить від злості?

А ти бачів той відосик де рускій ховається від дрона під кастюлю, але дрон усе одно його на корм собакам переробив?

Якщо це правда, то він клоун. Але ж нам сюди знову тягнуть «надійні» джерела...

Зрада!! Відмовляємось від стіму! Насправді, загалом всім пофіг. Для 90% жителів планети Земля, росіяни нічим не гірші від українців. Це просто реальність, від якої не вийде втекти.

Просто вони з цією реальністю, ще не зіштовхнулися, тому так.

Довбой*об ти.Гірші. Як мінімум через те,що почали війну .

Виглядає дуже каряво, можливо це AI

Перше, про шо подумав

Нема сечі терпіти ці пекельні борошна...Вестернам не зрозуміти нашої ситуації, їм треба отого «внєпалітічного» життя, де війн нема, лиш можна кататись куди заманеться.

Підписатись на коментарі