Український розробник створив утиліту для налаштування модів S.T.A.L.K.E.R. на Linux за допомогою ChatGPT, а потім переписав все руками з нуля

Український розробник Віктор Молоканов створив утиліту, що спрощує налаштування модів для оригінальної трилогії S.T.A.L.K.E.R. на Linux. Автор автоконфігу розповів GameDev DOU, що початково писав скрипт за допомогою ChatGPT, однак зрештою зробив все сам.

«У 2024 році я перейшов на Linux і не зміг пограти у S.T.A.L.K.E.R. з модами. Не знав чому, нічого публічно знайти не міг. Потім на дискорд-сервері OGSR знайшов рішення і зробив спочатку посібник для ручного методу. В лютому 2025-го назріла ідея написати скрипт, щоб не мучились гравці кожен раз повторювати ці кроки.

Спочатку я хотів зробити все сам, але я був повним 0 в програмуванні. Питав у ChatGPT, поспішав і, по суті, переклав на нього усю роботу. Батогом та пряником дресирував його, поки не дасть робочі частини коду, які вже я склеїв в одне ціле. Довелось самому підбирати команди запускати по сто разів, дивитись що помінялось, виправляти помилки в коді чату.

В липні мені прийшла ідея переписати цей скрипт з нуля самому. Я хотів це зробити своїми руками. Логіку я вже приблизно знав. Код став акуратнішим, компактнішим і прибрались нафіг усі непотрібні перевірки. При цьому перша версія була тільки для Proton, а я додав ще Wine. Також тепер є текстова локалізація українською та англійською», — зазначив Віктор.

Репозиторій його утілити можна знайти за цим посиланням, а на цій сторінці у Steam Віктор детально описав у посібнику процес установки свого скрипта.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі