«Без Оззі Осборна DOOM був би не таким. Я б був не таким», — Джон Ромеро

Легендарний американський розробник ігор та один з творців Doom Джон Ромеро не впевнений, що без вокаліста гурту Black Sabbath Оззі Озборна культовий шутер вийшов би таким, як є.

«Так багато в чому душа DOOM зосереджена на важкому металі, і без Оззі та Black Sabbath я не впевнений, що все було б так само. Звичайно, я б не був таким самим. Метал дав голос цілому поколінню дітей, які з тієї чи іншої причини не вписувалися. Й досі вписуються», — зазначив Ромеро у соцмережах.

Вокаліст Black Sabbath Оззі Осборн помер 22 липня цього року. Довгий час він страждав на хворобу Паркінсона. За кілька тижнів до смерті Осборн востаннє зіграв на концерті Back to the Beginning.

Чи багато серед вас фанатів Black Sabbath? Які ваші улюблені пісні? Діліться ними в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

>Я б був не таким", — Джон Ромеро

ну і нафіг! теж мені звєздун старий який після умовного дума так і нічого не зміг родити, але скікі понтів)))

Зайшов в тему думаючи про Doom Metal, прихильником якого є і який Black Sabbath теж по суті започаткували. Але виявилося що тема про гру. ок

Nobody wants him
He just stares at the world
Planning his vengeance
That he will soon unfold

щось останнім часом немало відомих людей почали відходити: вчора помер Халк Хоган, Брюсу Віллісу стало ще гірше віднедавна

Ситуація з Брюсом Віллісом — абсолютний сум :(

халк хоган був тупий чорт, ментальна русня

good riddance

ментальна русня

Насправді?

Ну він нормально прожив, для свого життєвого шляху, по всім канонам він мав загнутись ще до 90х років. Але він помер як дід від паркінсона, а не як рокстар від героїна.

Як сольний виконавець Оззі був крутіше саббатів у 80-х бо завжди у команду вливалась (і потім кидалась на гроші) свіжа кров молодих шредерів того часу. Щодо саббат — майже все гуд окрім technical ecstasy і never say die бо взнаки вже давались конфлікти усередині групи, розлучення з дружинами ітд

Як сольний виконавець Оззі був крутіше саббатів у 80-х

да насрать, потому что это сильно далеко по уровню от того, что саббаты делали в 70-е

Вже у 78 році Айоммі нігті гриз що не може грати як Едік Ван Хален коли у них був спільний тур, на той час саббати вже морально застаріли
Про «рівень» ви що маєте на увазі ? Та ж I don’t know або revelation Mother Earth по композиції і по техніці виносить останні 3-4 альбоми саббатів тільки так

Саббаты успели все сделать до 75-го года, чтобы навсегда войти в историю тяжелой музыки.
а с точки зрения чистой техники, Айомми вообще никогда не умел играть на гитаре.

Вони «встигли все зробити» — це точка зору з сьогодення а не з умовного 78 року коли саббат було усього 10 років як групі. Таким самим чином можна сказати що у Роллінгів пік був у 1971 році з їх альбомом Dirty Fingers але ж їм не заважало потім у 81 році записати Tattoo You і знову попасти у чарти. Така сама історія з Aerosmith або Whitesnake

ну так это самая правильная ретроспектива, когда есть возможность оглянуться назад спустя десятилетия

в нього нема нігтів, разом із кінчиками пальців

ну це не враховуючи вашого приза за найтупіший тейк дня за це

Можна дізнатися, як само відсутність кінчиків пальців впливає на композиторський талант ? Бо виглядає так, що гран-прі отримаєте саме ви

Айоммі нігті гриз що не може грати як Едік Ван Хален

Я тут жодної згвдки «композиції» чи «композитора» не бачу.
You?

ЗІ І чесно?
Попсові пограйки Ван Хейлена тягнуть на якусь там претензію на «композицію» не більше ніж простенькі ріффи Блек Сабату, зіграні всіми інструментами в унісон.
Так шо не виставляйте себе на посміховісько.

Та ж I don’t know або revelation Mother Earth по композиції і по техніці виносить останні 3-4 альбоми
саббатів тільки так

Будь ласка, читайте коментарі до кінця а не тільки перше речення
Ну і ви реально будете казати що композиції типу Little Guitars, 5150, або Drop Dead Legs це такі ж простенькі пограйки як Hole in the sky або symptom of the universe. Я якщо шо фанат сабат, але обʼєктивно оцінюю навички виконавців

навички виконавців

так виконавців чи композиторів?

бо в вас щось все змішалось в якусь кашу...

Little Guitars, 5150, або Drop Dead Legs ... Hole in the sky або symptom of the universe

класний прийомчик, чьо уж

а чого не з, там, Spiral Architect або Megalomania?
чи навпаки — Jump чи Hot for Teacher?

Збирайте свою кашу в купу, якщо з третього разу не можете прочитати фразу

по композиції і по техніці

так шо там по другому питанню, по газлайтингу?

молодих шредерів

ви на пилорамі бували?

сходіть, вам сподобається

так я ж і кажу: відвідайте пилораму, будете задоволені — там суцільний шред

Ну якщо для вас шред = пилорама, то мені тільки залишається поспівчувати вашій музикальній обмеженості

оце хуцпа

не знаю навіть, співчувати вам чи ні

Пісенька — Iron Man.
«Iron Maiden» — то вже інші чуваки.

мабуть малось на увазі, що після Iron man

Когда в первый и последний раз я увидел Оззи живьём — был страшно разочарован, насколько он был безголосый и неуклюжий.
А потом подрос и узнал, что его самый большой талант — литрбол, а все работу делали Йомми с Батлером, Роадс, позднее Зак Уайльд и Трухильо.
Нет, это определенно не мой герой.

не только литрбол.

Главное, что не работа в студии.

ну так не даремно кажуть «never meet your heroes» :)

Він прожив яскраве життя до останнього. Якщо щось є в цьому всесвіті, то він і там влаштує фан.
R.I.P. Ozzy.

Якщо щось є в цьому всесвіті, то він і там влаштує фан.

І думаєш куди потрапить — у рай чи в пекло? 😁

Наче пекло- це щось погане. Оззі попаде одразу на вечірку:)
P.S. Олексію, а чого ти не юзаєш основний акаунт? Зараз тут і боти, і ллм- ки — шкодую, що не вмію скріпти писати, бо так приходиться ігнорувати незрозумілі акаунти.

та якось з робочого телефона почалося, переросло у звичку. але і ці всякі сталкєри теж задовбують

з ботів стібатись до речі так вільніше ^_^ боти розраховують на логіку опонента, що їм щось будуть аргументувати, але коли на їх шизу прилітає шиза покруче, то виходять досить цікаві досліди

нема якось одної причини.

світло і темрява частина цілого ткскзть

Я не такий фан Саббошів, як Мєйденів чи Металліки, але група шедевральна та взагалі засновники хєві металлу.

— Я люблю свою дружину більше, ніж будь-кого іншого на землі. Немає іншої жінки, яку я міг би уявити на її місці.
— Я ніколи не буду навченим досвідом старим. Я швидше помру, ніж стану старим нудним пердуном. Я досі неотесаний селюк. Мені подобається бути трохи божевільним — це змушує людей поважати тебе.
— Коли ти будеш підніматися вгору, ти зустрінеш багато різних людей. Не ображай їх, тому що ти зустрінеш їх всіх ще раз, коли будеш падати вниз.

скоріше фан соло оззі, майже все лайк, black sabbath от слухаю токо через нього

ну з пісень найкращу важко вибрати, мейбі ця

youtube.com/watch?v=...​LbhEw?si=DjAkSoHf7VyD2Jxh

Ну так, він і окремо видатна постать в музиці. Але перші два альбоми BS — то прям любов

ну мені кілька пісень подобаються, і загалом метал є метал всеодно, але для мене якось є один оззі, а блексабат для мене це щось звідки його виперли і потім він от став собою

Вам лише б посперечатися!

Under The Sun, Snowblind та Supernaut це шедеври з vol. 4, дуже рекомендую ще раз дати шанс альбомам після Master of Reality

War pigs більш актуальна поточній ситуації в світі

nope

anti-war під час геноцидної війни на знищення — це темка не для України

В Україні пацифістами можуть бути тільки зрадойоби

Наша темка — якраз війна проти окупанта.

А за інші поточні ситуації не знаю

Наша — це чия? Ти ж в Німеччині) Який в тебе фронт?) Берлінський? Мабуть важко тримати)

я не на фронті, мені не важко,

важко досліджувати, як живе на доу коврова моль

За кордоном десятки мільйонів українців і сотні мільйонів людей що підтримують НАС.

Наша — це всіх хто бажає Україні перемоги й підтримує тих хто наближає її зі зброєю в руках. Про тебе ніхто не балакав

Зараз ситуація така — бажати України боротися до останнього може тільки той, хто готовий приїхати та поставити на кон життя. Красиві слова в соцмережах, донати та інше не катить. Тільки поставити на кон своє власне життя, а не життя інших. Бо гроші це фігня — заробити можна скільки хош. А життя не заробити.
Готова? Я радий з тобою помінятись і буду теж палко підтримувати незламну.

Нашо ця кучерява маячня..

як ти не підтримував як ти її називаєш «незламну», то що б я не зробив, ти й далі не підтримуватимеш.

Нащо тобі брати приклад із мене, тобі не досить ЗСУ?

> Красиві слова в соцмережах, донати та інше не катить.

красиві слова в соцмережах й донати всяко краще за зрадойобню в соцмережах

We are not the same

Тобто не готова ризикнути своїм життям. А я повинен бо мені не пощастило народитись чоловіком і жити в Україні
Ну нам підтримка таких не потрібна Ситий голодного не зрозуміє ніколи. Мені нічого не потрібно крім того щоб це закінчилось не важливо як

нема закінчення «неважливояк»

Але є «мені нічого не потрібно»

мені не пощастило народитись чоловіком і жити в Україні

Мабуть тобі краще було б народитися жінкою у гвінеї, оце би пощастило, але хтозна.

Ну нам підтримка таких не потрібна

Я тебе й не підтримую, я підтримую тих кому моя підтримка потрібна

«вона» пише вище —

то що б я не зробив

Підписатись на коментарі