«Ера ігрових механік минула». Творець ICO та Shadow of the Colossus вважає, що не час пропонувати нові механіки з кожною новою грою
Фуміто Уеда, автор таких хітів, як ICO та Shadow of the Colossus, вважає, що часи створення нових чи інноваційних ігрових механік «вже минули». Раніше він похвалив творця ігор To a T та Katamari Damacy Кейту Такахаші за те, що той «не покладається на унікальні ігрові механіки». Зокрема, Уеда спитав, чи передбачає To a T якісь нові чи складні механіки для гри, а коли Такахаші відповів, що ні, просто сказав: «Чудово!»
«Хоч я не знаю, чому тоді відповів „чудово“, але, найімовірніше, подумав — ера ігрових механік вже минула. Гадаю, зараз не той час, щоб випускати нові пристрої чи пропонувати нові механіки з кожною новою грою. Навіть якщо в механіках немає нічого нового, можна розвинути гру через певну атмосферу чи арт. Попри особисті вподобання, я хочу сказати одне — думаю, краще надати вже існуючим ігровим механікам більшої чіткості», — пояснив свою позицію Уеда.
На думку творця Shadow of the Colossus, саме тому йому так сподобався To a T: замість винаходити складні схеми керування та механіки, гра зосередилася на візуальній складовій і наративі. Це дозволило розповісти історію про життя з інвалідністю.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів