Модороб повернув радянську символіку до S.T.A.L.K.E.R. 2. Українські гравці закликають скаржитися на модифікацію

У Steam з’явилася модифікація для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, яка повертає радянську символіку на деякі транспортні засоби, ворота, реквізити та зброю. Автор моду зазначає, що усі текстури та моделі взяті з білда, який росіяни злили у мережу навесні 2023 року.

Мод помітили в соцмережах. Автор оригінального допису нагадав що розробники студії GSC Game World видалили комуністичну символіку з гри, але автор використав матеріали з вкраденого білду. Автор допису та інші користувачі закликали українців скаржитися на мод та домогтися його блокування.

Нагадаємо, ми вже писали, що росіяни користуються неготовою версією S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, яку у 2023 році вони ж злили в мережу. На основі цієї збірки модороби навесні цього року почали випускати власні модифікації. Перша з них повертала квест, що був вирізаний з фінальної версії українського проєкту.

Зазначимо, що ми не закликаємо завантажувати модифікацію й не даємо посилань на неї. Топік опубліковано виключно з інформаційною метою для попередження про походження моду. Ба більше, ми закликаємо скаржитися на модифікацію, оскільки вона порушує закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів та заборону використання їх символіки».

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Ну вот мы и пришли от «свободного государства» к «правильным» и «не правильным» модам, ну кто хочет тот ставит, кто не хочет тот нет, в чем проблема, сами же разъединяет народ

АЕС збудована в СССР, Прип’ять збудована там само, вся архітектура, покинута техніка та інші атрибути Зони створені в совку, ця гра буквально базується на історії СССР. Люди бігають по законсервоаному УССР і нікого це не парить, навпаки бере гордість за українську гру. Але потім побачили червоні зірки і затригирелися. Коли мізки промиті пропагандою, то людина приречена бачити лише форму, а не суть.

закликаємо скаржитися на модифікацію

В реальній Прип’яті досі усюди радянська символіка, куди скаржитися?

GSC Game World видалили комуністичну символіку з гри

Це як видалити свастику з шутерів про другу світову.

Якщо була та символіка історично то нехай собі буде. То зробіть якийсь квест в грі за додаткові «бонуси» щоб можна було ту символіку знищити, приховати (замалювати) як і в житті. Або ж при проходженні місій додавались якісь цікавинки за знищення символіки.

Максимально тупо, що розробники прибрали радянську символіку, якої в зоні багато, вона всюди. Це дуже додає антуражу також. Вдячний автору моду за те що повернув. Мод класний, всім рекомендую. А якщо і заблочать в Стімі, то на Нексусі він точно буде. Та і не думаю що в Стімі приберуть.
Невже настільки боїтесь власної історії?) Цирк 🤡

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Советую борцам с символикой кладбища повандалить, там поле непаханное, как они посмели?

Побачив багато коментів прихильників ідеї повернути радянське і хочу теж трохи на це накинути.

По перше — я не проти використання символіки у правильному контексті. Все що потрібно про мене знати так це те, що я власник майже повної колекції радянських монет і пишаюсь цим як і знаннями про грошові системи тієї епохи та як влада советів найобувала населення.

Але тут важливо про контекст.
Радянська символіка доречна у, наприклад, серіалі «Чорнобиль» де хоч і з художньою вигадкою (бо це саме художній серіал) показали усю нікчемність тієї системи та героїзм ліквідаторів. Символіка у цьому контексті викликатиме відразу

Але ж Сталкер трохи не про це і не має доносити гравцю саме таких думок. А руські які грають у сталкер (так у них купа сервісів через які вони легко можуть його купити) ще пруться від всієї цієї символіки та сприймають її не так, як ми. І гра ніяк не виправляє (та і не повинна) ці відчуття.

Плюс руська пропаганда моментально чіпляється за будь-які прояви болота в Україні і демонструють це як Українців що виправились і стали на правильний шлях (земля гвинтику скловатою). Нащо їм давати зайвий привід?

Максимально згоден з думкою, слово в слово. Багато наших людей тупо не розуміють поняття soft power, спрощуючи це до того що «люди в темі не побачать тут нічого прославляючого».

Я за те, щоб радянська символіка була у грі. В ідеалі, щоб самі розробники взяли і повернули її, а не щоб якісь модороби щось додавали. ЧЗВ — це буквально музей жахів комунізму. Прибрати радянську символіку = прибрати головні експонати. Одне діло прибирати її з наших міст, інше — прибирати фактично з музеїв.

але в грі не вистачає дечого для цього — це прямі звинувачення з задокументованими згадками про це, хоча б про саму техногенну катастрофу.
так само й рятівників, які пішли гасити пожежу і не знали про те, що це початок їх кінця, я здається натикався в грі на кімнати забиті протигазами, гумовими чоботами та іншим.

так само й рятівників, які пішли гасити пожежу і не знали про те, що це початок їх кінця

О, до речі, згадав привидів у cyberpunk 2077 або elder scrolls online, які показували гравцю події які тут сталися раніше. Можна було б зробити і у Сталкері — спеціальні квестові місця з некро-еманаціями трагедій, які сталися під час катастрофи ЧАЕС, показати і героїв-ліквідаторів і чиновників-злочинців, які намагалися сховати все під сукно та заважали поширенню інформації серед населення.

Так по лору гри СРСР в ЧЗВ проводив експерименти над людьми. Чим не показує жорстокість системи?

хм, цікаво, але це я якось навіть і не запам’ятав.

нашо НАМ музей жахів комунізму якшо є расія, кітай і кімченія. Там зірок завалісь

Прибрати радянську символіку = прибрати головні експонати.

ну єсі комусь зірки на воротах — це головні експонати зони відчудження, то хтось таки валєнок

Тобі не в сталкер треба грати, а в сєвєрокорейскіє ігри чи може якісь рольові/косплейні ігри тіпа «піонери проти буржуазних націоналістів»

ще сша є, і євросовок, останній взагалі з срср, як дві каплі води.

Виглядає достатньо всрато, совок якраз таким і був, надіюсь не забув додати сєрп і молот на усі смітники в грі)))
Я так розумію що тут основна проблема що багато людей продовжують вважати совок мегаИпєрієй, а не смітником народів, де жили одні бомжі.

Нагадую що якраз ідею всратого совка і вкладали в першу частину Сталкера і у всіх інші ігри, що вже були від 4А. Про це в інтервʼю неодноразово казали розробники, бо вони самі пожили трохи в совку і побачили все як було. Не було романтизації, а навпаки. А коли прибираєш цю символіку, то навпаки це виглядає трохи дивно неорганично, наче боїшся чіпляти цю тему, на мій погляд. З іншого боку, 2 частина взагалі не вклала ідею що совок — хєрня. Взагалі цю тему майже не чіпали, але зря (імхо). Я не вважаю совок імперією і нічим гарним, але якщо б була символіка в грі, то від цього нічого поганого б не сталось. Хоча цілком розумію чому прибрали

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Совок це окупація. Жодної символіки

Гра без цього моду не працює?) просто не ставимо і все. А русня і совкодрочери хай хоч до усрачки модифікують як хочуть. Взагалі пофіг.

Скільки тут совкодрочерів це жах. Не дивно що Україні дуже важко вийти з цього совка.
Впадлу навіть розписувати, чому будь яка нормальна людина в світі, якщо бачить «символ епохи» совка повинна нассати на цей символ і викинути в смітник

Добре, що створили такий мод. Дуже дивно, що у Зоні, де час фактично зупинився у 1986, кудись зникли б символи епохи. Треба знайти його на Нексусі чи де він там є і оцінити на 5 для підвищення рейтингу на всяк випадок. Хоча, сподіваюсь, хейтери не зможуть домогтися його видалення бо для вестернів ця тема заходить. Їх точно більше, ніж «борців з комуністичною символікою».

Юрій Марков Developer в Luxoft

як оце таких дятлів набирають в лохсофт, я фігію....

Добре — це коли рускі упражняються в своїй новій китайській ідентичності й малюють зірки на воротах

кітай от теж робить клони західних ігор із правільной історіческой атмосфєрой і сімволамі епохі

погано — це коли укри упражняються в старій совковій ідентичності, бо це так атмосферно

оцінити на 5 для підвищення рейтингу

всрато — це коли ти совкодрочер

А мне вообще пофиг на сталкер. Не играл не в первую не в другие версии. Игра отстой и писать я буду на русском. И я Украинский беженец в Германии

А мені взагалі пох на довбня. Не знайомий особисто та не збираюсь знайомитись. Людина лайно. Писати буду українською. І я громадянин України.

Валюша, я вас теж вітаю. Пора готувати борщ. Чи ви сьогодні зареєструвались, бо ваш чоловік завтра всі хатні справи бере на себе? Чи він теж на фронті, Валентино?

Проблема не в символіці, а в джерелі та контексті

Так, закон дозволяє використовувати комуністичну символіку в мистецтві — але цей мод не є просто «твором мистецтва». Він:

— Використовує асети з викраденого білду гри, що є прямим порушенням авторських прав і етичних норм.
— Створений на основі хакерської атаки, яка була частиною шантажу українських розробників з боку російських зловмисників.
— Публікується людьми, які приховують свої профілі, імовірно для уникнення відповідальності.

Це не мод, це інструмент пропаганди і провокації

Порівняння з Wolfenstein некоректне:
— У Wolfenstein нацистська символіка використовується в контексті боротьби з нацизмом.
— У моді для S.T.A.L.K.E.R. 2 радянська символіка повертається без контексту, ігноруючи позицію розробників, які свідомо її прибрали.

Розробники мають право захищати свій продукт

GSC Game World — українська студія, яка:
— Втратила колегу на війні.
— Відмовилася від російського дубляжу та радянських символів як частину свідомої культурної позиції.
— Закликала не поширювати моди, створені на основі викрадених файлів.

Свобода творчості ≠ свобода красти і провокувати

Моди — це частина мистецтва, але:
— Вони мають поважати авторські права.
— Не повинні бути засобом ідеологічного реваншу чи токсичної ностальгії.

Якщо хтось хоче радянську символіку — нехай створює власну гру. Але використовувати вкрадені матеріали, ігнорувати позицію авторів та контекст війни — це не мистецтво, це провокація.

Автори гри дозволяють родити будь-які моди для гри, це не є порушенням авторських прав також, бо моди не продаються й саму гру не піратять. Ну й очевидно, Прип’яті закинуте місто, яке протягом десятиліть залишалось незаселеним. Так вже вийшло що Україна була в складі СРСР, а там были й символіки, й пам’ятники ц взагалі все було притаманне той епосі. Скаржитись на те що модер просто захотів, щоб гра виглядала більш правдиво це шиза й небажання хоч трішки головой подумати

Публікується людьми, які приховують свої профілі, імовірно для уникнення відповідальності

Анонімність в інтернеті це база

Можна доробити гілку квестів на змінення символіки і наприклад назвати «Крок у майбутнє» або «Перехід до майбутнього». Бо, все що вже сталося, того не зміниш🫶🫶🫶

Ніякої радянської символіки не має бути в українських іграх, не треба розповсюджувати совкодрочерство. Більшість коментаторів тут тупі, неотесані дебіли, або просто агенти кремля, що пишуть через перекладачі.

Більшість коментаторів тут тупі, неотесані дебіли, або просто агенти кремля, що пишуть через перекладачі.

Вибачте, а VK у вашому нікнеймі — це ж посилання на VKontakte — заборонена росіянська соціальна мережа?!
Всі сюди, я спіймав агента кремля, хапайте його!))

Ця символіка повинна бути в грі. Точно так же, як в Wolfenstein присутня символіка третього Рейху.

Ні, сватони не можна. Треба їх на тризуб замінити.

ця символіка повинна бути на лобі

щоб зразу видно було хто є хто

точно так же як таврували худобу чия вона є

Якщо є в житті має бути і на картинці побачивши яку щоб з’являлось бажання піти і на місці прибрати.

Якщо була та символіка історично то нехай собі буде. То зробіть якийсь квест в грі за додаткові «бонуси» щоб можна було ту символіку знищити, приховати (замалювати) як і в житті. Або ж при проходженні місій додавались якісь цікавинки за знищення символіки.

100% Погоджуюсь, можна доробити гілку квестів на змінення символіки і наприклад назвати «Крок у майбутнє» або «Перехід до майбутнього». Бо, все що вже сталося, того не зміниш🫶🫶🫶

АЕС збудована в СССР, Прип’ять збудована там само, вся архітектура, покинута техніка та інші атрибути Зони створені в совку, ця гра буквально базується на історії СССР. Люди бігають по законсервоаному УССР і нікого це не парить, навпаки бере гордість за українську гру. Але потім побачили червоні зірки і затригирелися. Коли мізки промиті пропагандою, то людина приречена бачити лише форму, а не суть.

Через згадування забороненої на території України організації (С..Р) вашу справу передано до ТЦК.

Абревіатура Т..вибачте..ЦК — теж звучить підозріло — тому що останні дві літери нагадують про ЦК КПРС — клятий радянський партійний орган! Тому справжні патріоти повинні казати просто Т... ;-)

Максимально тупо, що розробники прибрали радянську символіку, якої в зоні багато, вона всюди. Це дуже додає антуражу також. Вдячний автору моду за те що повернув. Мод класний, всім рекомендую. А якщо і заблочать в Стімі, то на Нексусі він точно буде. Та і не думаю що в Стімі приберуть.
Невже настільки боїтесь власної історії?) Цирк 🤡

Так як ця символіка заборонена в Україні законодавством, то продаж гри могли і заборонити на території Незалежної за серпи, молоти і зірки.

Хоча пишуть, що можна юзати у витворах мистецтва. Тоді це просто кон’юнктурне рішення, щоб бути «політкоректними», як на заході білих героїв роблять чорними. Хєрня одним словом

У нас й нацистська символіка заборонена теперь с усіх ігор, фільмів, картин про другу світову війну треба свастони видалити?

малороса дірявого розірвало ? шкода що не шахедом )

Автори Сталкер, при бажанні, можуть заблокувати всі моди, що містять крадений контент!!!!

Моди завжди використовують файли з гри, на це й моди , про що ти говориш взагалі?

Перечитай новину іще раз. Моделі витягнуті з вкраденого/злитого білда гри.

Відкрию тобі страшну таємницю але на оригінальні частини виходило куча модів які використовували файли злитих білдів.

Не грав в сталкер, бо не люблю подібні ігри, тому для мене неочікувано було дізнатися що там випили всю радянську символіку
Я ще розумію локалізаційні батли, но гра про апокаліпсис в ссср не мае жодної згадки про нього? При тому що текстури техніки та зброї якраз таки «історичні».

Це вже якась клініка.
Або йдіть до кінця і перероблюйте абсолютно все (і це вже буде не про Чорнобиль) або не починайте. Це сугубо історична ***ня, а не щось шо можна викинути із контексту.
Не вподобайтесь «історикам» шо розказують казки про «не існування України».

Як на мене сталкер прекрасний приклад «чудової влади ссср» і в ньому обов’язково потрібно вказувати під чим саме керівництвом це виникло. Трагедія Чорнобиля найбільша із тих що вийшла в публічний простір, вистачає не публічних трагедій які успішно замовчували.

От саме так. Уся серія була тупо про несамовиту радянську владу, що ставила експерименти на людях, і антураж у вигляді занедбаних совкових руїн цю фігню от прямо дуже добре підкреслював. Але люди, здається, занадто тупі та вузьколобі, бачать червону зірочку — і починають заходити жовчю, і пофіг, що вона використовується уж ніяк не у позитивному контексті.

Вкрадені білди) такий бред) самі зливали все ради хайпу. Все до чого мав відношення Григорович херня

Я граю в гру мод неставив .хай висить кому треба хай ставлять.може в когось настальгія по ссср і в Старих сталкерах все було офіційно.

Дядя ти дурак? В Україні є закон який забороняє публічне використання символіки СРСР і компартії, включно з прапорами, гербами, гімнами, гаслами, зображеннями Леніна, Сталіна та інших радянських діячів. Прирівнює комуністичну символіку до нацистської — обидві вважаються тоталітарними. До чого тут не подобається чи не подобається? Залиште собі цю спадщину фанати узкого міра

Закон дозволяє використання у історичному контексті, саме який тут і є. Чи у вас в іграх про східний фронт ДСВ теж треба у німецьких та радянських військ усю символіку прибирати? Маячню пишете.

«Російська окупація Чернівців», що ніч із 26 на 27 листопада 1914 року була жахливою: «Усе живе тікало з міста. Чоловіки й жінки, діти і старці тягли свої статки на спинах. Ця процесія нагадувала похоронну. Вулиці стали порожніми..... «Коли ми прокинулися в суботу, 28 листопада, зору відкрилися сяючі отвори у стінах магазинів та будинків, у яких ґаздували вандали, — пише Юліус Вебер. —У місті не залишилося жодного годинникового магазину, чиї жалюзі не були би розтрощені і чиї цінності не були викрадені чи знищені». Солдати грабували перехожих на вулиці, змушували їх знімати та віддавати свій одяг. Російський губернатор Євреїнов розпорядився конфіскувати у чернівчан усі товари, продукти харчування, запаси дров та вугілля.

Можно деликатно спросить, а какая оккупация выглядела по другому?
P.S. Речь идёт об армии российской империи, в которой служили в том числе и украинцы. Как бы в ходе расследования не выйти на самих себя.
P.P.S. Черновцы в 1914-м это еврейский город. Увы, такие «часовые магазины» это печальная история всей Европы первой половины 20-го века.

Але закон дозволяє використовувати символіку комуністичного режиму у творіннях мистецтва, а моди також вважають частиною мистецтва тому мод не падає під дію цього закону. Насправді я згоден з першим коментарем бо зносити мод тільки тому що там є символіка комунізму як мінімум некоректно бо таким ж чином можна зносити Wolfenstein зі стиму як пропаганду нацизму. Ті хто хочуть ті завантажать, а іншим просто рекомендую не звертати увагу, бо таким чином буде менше людей які звернуть на це увагу.

Чому немає свастики у WOT там же купа німецьких танків?

Якщо на поїзді була зірка, то як би пропаганда не мріяла її прибрати — вона все одно там була. Це було реальністю.

У тебе в паспорті не написано, що ти хворий і мусиш бути ізольований від суспільства, але ж реальності це не порушує 🤷‍♂️

А що УССР не наша спадчена історія вона може не всім подобатись але іншої нема.
За любки пограю з цим модом

Ще пограй в мод де твою сім’ю морять голодом два рази, а потім відсилають до гулагу

У такій грі, якщо я правильно зрозумів, голод і репресії влаштовуватимуть не внутрішні органи СРСР із відповідними символами та знаками на формі, а якісь хлопці, що просто зібралися в загони, бо вони просто погані. Типу як в Angry Birds: прийшли свині, щоб вкрасти яйця.
Якщо така гра буде зроблена, I там не буде радянської символiки, то автор гри може бути тiльки або дебiлом, а або коммунiстом-дебiлом.

Хочу пограти в Call of Duty за НКВД-шний загратотряд який спочатку промарширує розом з нацистами по окупованому Бресту, а потім буде гнати русачків на німецькі кулеметні гнізда через мінне поле.

Навіть скін вже готовий, нічого вигадувати не треба.
Можливо, судячи по перекошеному хлєбалу, це навіть нащадок Габсбургів.

Хочу пограти в Call of Duty за НКВД-шний загратотряд

dou.ua/...​rums/topic/53248/#2954893

єдиний сорт який не повинен мати місце:
Ось такі соціально-деструктивні елементи будемо міряти циркулем.

Юначе, маєш претензії?
Ну так озвуч.

не можу з розчаруванням не констатувати, що кремделякрем українського суспільства (кхкх) очевидно не відстрілює чому законодавчо засуджено комуністичний режим і чому пропаганда комуністичних символів під забороною.

Це неймовірне досягнення що діти можуть грати в сталкер 2 без серпа і молота, пятиконечних зірок і російської мови

А горбатих тільки могила виправить

не зрозумів, переведи

Які помідори? Хто сосе на стороні?

Дядя ти бовдур і не розумієш що є жертвою мовного згвалтування москалями? Ну хоч про стокгольмскій синдром почітай, може зрозумієш звідки в тебе така жага захищати ЧУЖИЙ, НАВ’ЯЗАНАНИЙ на багнетах червоної погані огидний телячій «язік».

мовного згвалтування москалями

Москали то тут причём? Русскому языку меня научили украинские родители и украинская школа. Это то же самое сказать что английский язык навязан англичанами

ЧУЖИЙ, НАВ’ЯЗАНАНИЙ на багнетах

Единственный язык который мне пытаются навязать это украинский. Я против него ничего не имею, я лишь защищаю своё право выбора

Не зрозумів знов, переведи

тебе мовно згвалтували не москалі, а українські батьки й українська школа?

То ти не москаль? ти смокаль!

Гаварі покітайскі, я слишал ета очєнь папулярна

Очевидно ваше найбільше досягнення, що дітей до 18 років вивозять з країни і це багато про що говорить.

що дітей до 18 років вивозять з країни і це багато про що говорить.

Ти шизоідний перекруч як і список усіх хто тебе лайкає

те що дітей вивозять це не наше досягнення, це наслідок війни росії

І це досягнення шо їх можна вивезти в безпечні країни, і слава богу що це роблять. По твоєму було б краще щоб дітей не вивозили й більше під бомбами вмирали?

Тут же головна проблема, що справжні шизоїди, тобто ви, не маєте ні найменшої думки, що щось робите не так. А в той же час люди тікають в першу чергу від вас. Вище на скріні є напис «Союз свабодніх республік». Тоді була точно така ж шиза, як і поточна.

ти за головну проблему не переживай, з нею розберуться без порад таких як ти

ти з маленьких проблем почни, валянки зніми наприклад. Хочеш врятувати світ — врятуй одну людину для початку

сильно переживаєш за українських дітей? то піди завтра купи комусь зі знедолених дітей набір у школу

потім повернешся розкажеш усім як це було атмосферно, а ми всі послухаємо

Та я розумію, розумію, що зі всіма проблемами ви розберетеся точно так само як і в Свабодніх Республіках.

нуну не видумуй, обовʼязково спитаємо в тебе

Для чого? Ні я, ні більшість, не хоче бути частиною вашої чергової гиблої утопії

І знову ця совкова віра, що в совку всі однакові крім десятка небажаних елементів. Давайте там вище хоч збільшіть кількість підтримок в разів десять, щоб не позоритися.

А-ха-ха, ще й незламіст запоребрековий. Персонажі тут просто джекпот. Душу й тіло кладете за свою ідеологію. Головне подалі від експерименту :joy:

Що не комент, то якась брехня. Тримаєшся подалі від експерименту вже 6-тий рік, а тут різко прорвало на повчання щодо того як брати участь в експерименті. Потрібно терміново в рехаб.

Это ещё цветочки, «далі буде»
Всё самое интересное нас ожидает только впереди )

В росії якраз ваші браття. Виправдовуєте будь-що своєю ідеологією, фантазуєте про якусь неіснуючу утопію та ще й рухаєтеся в протилежному напрямку.

діти можуть грати в сталкер 2

Діти не мають грати в сталкер, S.T.A.L.K.E.R. 2 має рейтинг 18+ (ESRB: Mature, PEGI: 18)

пропаганда комуністичних символів під забороною

Використання символів != пропаганда, ось наприклад в Unicode є 卐 та ☭,
але ніхто не пише пости з заохочуванням байкувати Unicode Consortium.

Я вважаю, що радянська символіка в S.T.A.L.K.E.R. це не пропаганда, а елемент історичного контексту. Лор гри базується на катастрофі 1986 року, яка сталася в межах радянської системи. Створюючи художній світ навколо Зони ЧАЕС, неможливо обійтися без радянської символіки, техніки та атмосфери тієї епохи. Якщо прибрати усе радянське з гри, замість пострадянської Зони з відчуттям покинутості, занепаду та реальних травм минулого, ми отримаємо абстрактний постапокаліптичний світ, яких десятки. Це буде просто ще один «дефолтний шутер»

неможливо обійтися без радянської символіки, техніки та атмосфери тієї епохи.

обійтися можливо що й сталося

неатмосферно без червоних зірок? скучаєш за «тією епохою»? останніми комсомольськими зборами, бережеш піонерський галстук? Чи ти взагалі бачив радянську атмосферу «тієї епохи»? Бо якби бачив то не скучав би. То за чим ти скучаєш?

Використання символів != пропаганда,

Використання символів = Пропаганда

Я вважаю, що радянська символіка в S.T.A.L.K.E.R. це не пропаганда,

Це зрозуміло тому й написав

не можу з розчаруванням не констатувати, що кремделякрем українського суспільства (кхкх) очевидно не відстрілює чому законодавчо засуджено комуністичний режим і чому пропаганда комуністичних символів під забороною.

Таке питання: серія Вульфенштайн — то пропаганда нацизму?
Ігри на кшталт Фрідом Файтерс та Ред Альорт — пропаганда комунізму?
Ви зовсім дурненький?

таке питання — сталкер 2 вийшов півроку тому без зірочок, тобі півроку не вистачало зірочок?

мод із зірочками до гри без зірочок — пропаганда комунізму й срср

> Ви зовсім дурненький?

Звісно, мій любий хромосомний дибіл, для тебе я буду ким завгодно

хочеш перевірити, бот?

події не відбуваються в урср, бот

тебе явно поплавило під час першого карибського

Ти попустися, бо ща рімєнь достану, із зірочкою яку ти так любиш

Не я тут настрочив на цьому форумі 1000+ дописів) це точно до мене питання?

заздрити треба мовчки
колись і в тебе стільки буде, якщо родіна не забере на сво

ось бачиш, +1 на твоїй дорозі в тисячу міль

Як там мій рецепт паштєта, я його колись дочекаюсь?

Якщо колись наберешся сміливості приїхати на батьківщину, обов’язково нагодую не тільки паштетом. Але чи здатна ти вийти кудись за межі інтернет тексту?)) Вінниця чекає, малютка.

ти не подільский не розпускай пірʼячко, папшоя в дупу встромлять

Забігай, будеш у вінниці — тебе нагодують твоїми зірками

прям атака клонів

в тебе імейли колись закінчуються?

та бачу тобі вже нема куди, всі дірки зайняті

досить щоб цю тему зафлудити

ти мені особисто нецікавий, без образ

але дякую що допомагаєш

ти про що? я з тобою не балакав, то був інший валінок

ти не подільский не розпускай пірʼячко, папшоя в дупу встромлять

Забігай, будеш у вінниці — тебе нагодують твоїми зірками

Здається то був ти🤣 так що давай, валінок

то був я але ж то було не тобі

то було іншому валентину ігнатенко

слідкуй за акаунтами, валінок

Ти ж профнепридатне

чи мені не насрать що там п***ить купа клонованих ботів :)

Приліпи собі зірку на лоба, геній

ну я вже штук пʼять валентинів нарахував, то чого ти від мене чекаєш, моябулочка?

Це ж треба бути больним на голову щоб з тобою балакати про зірки й урср поза форумом. Можеш невдало впасти на топор, потім доведеться пояснювальну писати. Ніхто не повірить що ти сам упав

Булочка, ти з 14 року сидиш кайфуєш поки деякі вже давно не мають дому і плачешся тут за зірочки не бачачи і не визнаючи більш нагальні проблеми. Про який топор ти взагалі хрюкаєш і навіщо? Ти на форумі, прокинься, годі робити свої вінницькі випади, сиди там чи в Берліні і кайфуй поки здатна.

я втомився

черешні вже півгодини чекають, бувай

Бувай, сподіваюсь ти будеш менш токсичним колись

Добре коли від твого дому фронт далеко і в тебе є дім, можно тролити людей і про зірочки подумати при свободній хвилинці

Так і не зрозумів до чого тут сивочолий

Ти багато чого не розумієш ще і наврядчи твоя багодельня в голові щось зрозуміє

А в Криму коли нагодуєте зірками, малютка? Чи то інше, там можно було людей кинути?

Мушку спилити не забудь з ременя, коли діставати будеш

Ну шо ж ти прям з козирів заходиш

скажений, це добре

От і вся суть, одразу пустою макітрою в пісок.

слово росія пишеться з маленької, шкєт

Дада, а тецеке добрі «хлопчики» а системної корупції немає

До чого тут тецеке?
Досить бухати, валінок

Так тебе запитали, ти не здатна нічого відповісти

а де чарівне слово?

вас валентинів багато а я один, на всіх ремня не вистачить

Я вважаю, що радянська символіка в S.T.A.L.K.E.R. це не пропаганда, а елемент історичного контексту. Лор гри базується на катастрофі 1986 року, яка сталася в межах радянської системи. Створюючи художній світ навколо Зони ЧАЕС, неможливо обійтися без радянської символіки, техніки та атмосфери тієї епохи. Якщо прибрати усе радянське з гри, замість пострадянської Зони з відчуттям покинутості, занепаду та реальних травм минулого, ми отримаємо абстрактний постапокаліптичний світ, яких десятки. Це буде просто ще один «дефолтний шутер»

ало ти вкурсі що гра вже давно вийшла? Що її вже всі попроходили декілька разів. А ти взагалі не схоже що грав в неї, бо поки не було цієї новини всім було пофіг на серпи і молоти, а от тобі типу тепер атмосфера вже не та... чергова рецензція від валянків...

Якщо когось і звинувачувати, то тільки розробників сталкера, які, по-перше, додали цю символіку до гри, по-друге, допустили злив білда

допустили злив білда

Та ну, от в цьому їх звинуватити не можна

закликаємо скаржитися на модифікацію

В реальній Прип’яті досі усюди радянська символіка, куди скаржитися?

GSC Game World видалили комуністичну символіку з гри

Це як видалити свастику з шутерів про другу світову.

сталкер не документальний фільм

в реальній припʼяті нема гаусгармати й монолітівців, потрібен мод до ти йдеш 30км до чаес ховаючись від патрулів і вовків, з ножем і ржавим АК, а в кінці замість капсули ти лягаєш на бетон посеред обʼєкту Укриття і на тебе з розумінням дивляться люди в білих халатах — справжній мод зі справжньою кінцівкою

дуже подобається цей коментар, бо використана в ньому аргументація органічно веде до висновку, що серія ігор Wolfenstein — документальна та реалістична, бо там є нацистська символіка

За тією ж хворобливою логікою туди можна взагалі бозна-шо запхати, адже «пофіг на реалізм, якщо є якісь фантастичні припущення»

хвороблива логіка — це робити мод який додає пятіконєчні звьозди які випиляли розробники, бо без звьозд «не досить атмосферно»

хвороблива логіка 80 левела — захищати це як шось хароше

Мені подобається як оригінальний коментар не грає у ігри про другу світову й тому не знає, що там заміняють свастику чим-завгодно іншим й ви ніколи не грали у сталкер, тому не знаєте як гра взагалі виглядає й про що вона. Ви про аномалії чули? Угрупування? О-свідомоення? Схоже, що ні, бо ваш коментар з усім цим дуже іронічний

Тим часом Wolfenstein для німецього ринку...

Це знаєш, як різні дебіли, які скаржаться, що в варгеймах, можна виграти гру, граючи за Третій Рейх. Ну вони ж НОЦИСТИ, вони зло вони повинні сасат. Тільки коли вони грають в Тропіко, вони не ниють, що грають за dickтатора, тіпікал бритіш колоніста, який ставить раком цілий острів. При чому інтернетсовки вони кончені абсолютно, вони метаються між Сталіна на вас нєт, до ОТ АДОЛЬФ І ДЖУГАШВІЛІ вас раком поставили би, і всю цю лгбт ліворадикальну шайку піда**сів расстрєлялі би.

Ну вот мы и пришли от «свободного государства» к «правильным» и «не правильным» модам, ну кто хочет тот ставит, кто не хочет тот нет, в чем проблема, сами же разъединяет народ

О, повилазили малороси,

сами же разъединяет народ

що там ще по списку, адіннарод, єтавсьо НАТА вінавата, какаяразніца, узькій мой радной язік....
Очкошнік залізь назад звідки виліз, те що пдрси викрали гру це не норм, те що якийсь пдрс виклав вкрадене в стім це теж не норм, і таких треба банити. Але узьколобим окуням нічого не доведеш, вони звикли їсти помиї і користуватись краденим.

ну вот ви і прішлі, саврємєенниє дєті нєдавніх савєцкіх людєй

сами же разъединяет народ

какойнарот? а ти в какой єво часті? В той што любіт расію і савок ілі в той што нє любіт расію і савок?

Вкрасти це не «створення модів». А «звьозди» ми вам будемо вирізати на лобі кацапосвини.

Поки наш північний сусід існує, нам треба прийняти відомий девіз: «Ми хочемо жити. Наші сусіди хочуть бачити нас мертвими. Це залишає не надто багато простору для компромісів».

Доколє! Зєльоную хунту прочь! Вєрнітє колбасу по 0.01 копєйкі!!!

пропоную здавати їх їхнім же феесбе

Підписатись на коментарі