«Повинні розуміти, що в їхніх головах». Перед запуском Xbox 360 Microsoft влаштовувала варгейми, в яких її «атакувала» Sony

У часи Xbox 360 Пітер Мур обіймав посаду віцепрезидента підрозділу Interactive Entertainment Business в Microsoft. Екскерівник напряму опікувався запуском консолі, і нещодавно він розповів, наскільки напруженим був той період. Причина полягала в конкуренції з Sony. В таборі «зелених» навіть найняли консалтингову компанію і влаштували варгейм. Деякі представники Microsoft перевтілилися в конкурентів з японської компанії й «атакували» колег. Так вони намагалися передбачити поведінку Sony.

«Це називається варгейм. Це були два-три дні, протягом яких нам говорили: «Ось хто ви є, і ось що буде відбуватися», — розповів Мур в інтервʼю The Game Business, присвяченому його карʼєрі.

Екскерівник взяв на себе роль Кена Кутарагі — колишнього гендиректора Sony Computer Entertainment. Саме так тоді називався ігровий підрозділ компанії. Мур мав «боротися з Xbox» в спроєктованому сценарії варгейму.

«Це дозволяє виявити мислення конкурентів, а потім вирішити, що робити, щоб протистояти цьому. Тож я взяв на себе роль Кена Кутарагі й по суті, атакував те, що я вважав слабкими сторонами Microsoft і Xbox 360 — можливості жорсткого диска, цінові показники... все, що ви робите в умовах варгейму. І, що страшно, я виграв, хоча цього не повинно було статися», — продовжив Мур.

Microsoft турбувалася через конкуренцію з Sony, тому що раніше вона вже витіснила SEGA з консольного бізнесу. Хоча зрештою Xbox 360 за продажами була на одному рівні з PS3.

«У підсумку все вийшло дуже добре. Це (варгейми, — прим.) частина того, що роблять компанії, коли ви потрапляєте в жорстке конкурентне середовище. Це мистецтво війни. Ви повинні розуміти, що відбувається в головах інших, і найкращий спосіб це зробити — увійти в середовище варгеймів», — підсумував Мур.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про скорочення в Microsoft, які зачепили чимало внутрішніх студій Xbox. Багато розробників розкритикували корпорацію за таке рішення.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі