«Це було не DI, це був DIablo». Unity Developer поскаржився на катастрофічно низький рівень навичок свого тім ліда
Привіт, спільното! Натрапив на примітну історію — український Unity Developer Олександр Чижевський у своєму дописі на LinkedIn розповів, як його запросили «підсилити команду» і яким на проєкті виявився тім лід.
«Натрапив нещодавно на дуже... цікавий проєкт. Мене туди запросили типу як «посилення команди». Кажуть: «Ось тобі наш Лід, він же Сеньйор з величезним досвідом. Будеш з ним працювати». Ну, думаю, кайф — зараз буду черпати мудрість, як з відкритої книги. Але замість книги — відкрив банку з павуками.
MonoBehaviour lifecycle? — «А це що?»
MVC / MVP / MVVM? — «Чув, але не юзаю — заморочено»
UI-патерни? — «А це точно про Unity?»
Ну ок, думаю, не всім же бути архітекторами. Але коли я побачив архітектуру, яку він побудував через Zenject... Це було не DI, це був DIablo. Zenject використовувався як священний синглтон у кожній дірі, залежності летіли як кулі в COD, назви класів не відповідали їхній поведінці, логіка зв’язків — як після трьох ночей без сну. А головне — він цим ПИШАЄТЬСЯ, адже він senior із заробітною платою від 5к.
Я питаю: «А чого так?». Він: «А що? Працює ж! В мене великий досвід, тож я шарю як треба». І в той момент в мені щось тріснуло. Це не прототип, не геймджем, не MVP. Це продукт, який уже 4 роки на ринку, має реальних гравців і приносить дохід. А я сиджу і думаю: «А як так можна було?» — зазначив Олександр.
Ситуація не нова, але такі випадки завжди дуже цікаво розбирати. То хотів спитати у вас:
29 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів