Portal 2 поступилася званням найкращої гри в Steam за користувацьким рейтингом. Лідером став інший відомий проєкт

Протягом 14 років з моменту виходу Portal 2 займала першу позицію серед ігор Steam за користувацьким рейтингом. Головоломка від Valve вважається визнаним шедевром, проте тепер вона посідає другу сходинку. Нещодавно місце лідера зайняв симулятор ферми Stardew Valley, створений Еріком Бароне та його командою ConcernedApe.

Про це стало відомо завдяки порталу Steam250. Сайт містить різноманітні рейтинги, повʼязані з сервісом Valve. А головний з них — це топ-250 проєктів на основі відгуків покупців.

Перелік формується за внутрішньою формулою. Враховується співвідношення позитивних і негативних рецензій, їхня загальна кількість та ще декілька параметрів, які підтягуються зі SteamSpy. Далі за всіма показниками виводиться сукупний бал від одного до десяти.

Зараз на першу сходинку рейтингу вирвалася Stardew Valley з показником 8,87 бала. Portal 2 тепер друга, маючи 8,85 бала, а замикає трійку лідерів Terraria з 8,82 бала. Нижче представлено топ-10 ігор за користувацькими рейтингами.

1. Stardew Valley — 8,87;
  2. Portal 2 — 8,85;
  3. Terraria — 8,82;
  4. People Playground — 8,81;
  5. Left 4 Dead 2 — 8,80;
  6. Vampire Survivors — 8,79;
  7. Hades — 8,78;
  8. Euro Truck Simulator 2 — 8,78;
  9. Schedule I — 8,77;
  10. Portal — 8,77.

Нагадаємо, раніше ми писали про пʼять порад щодо просування інді-гри в Steam від маркетингового експерта Кріса Зуковського. Одна з них стосувалася утримання уваги на сторінці в магазині.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Насправді Терарія заслужила це перше місце, подивіться на кількість відгуків на 500к більше, а різниця в 0.05 бала.

З таким то графоном, грати в це можна було в часи телефонів на Symbian, зараз це просто кров з очей 😂

Що не так з графоном? Це стилізована графіка, нафіг реалістичній графон взагалі потрібен, я його на вулиці і в кіно постійно бачу. Наплодити і реюзати фотографічні ассети багато розуму не потрібно, і артистична вартість там відповідна.

А пікселів насрати розуму багато треба?

Так, бо ти не можеш просто ассет фліпати піксельну графіку, вона має витримувати стилістику, на відміну від універсальної фотографічної

Тобто в нормальній графіці немає стилю, тільки ассети, які всі одинакові у всіх іграх?

Не знаю як, але от тільки почав перепроходити Стардбью і тут така новина) Але справедливо. Стардью неймовірна.

Подивився відоси в ютубі — якась тотальна хрінь. Якимсь спеціфичним геймерам може і підходить і в топ 250 може хай буде, але це точно не заслужене перше місце. Той же портал буде цікавим більшому колу гравців, а не оце хрін зна що...
Якщо подивитись на графіки відгуків то видно що за останні кілька тижнів кількість позитивних відгуків різко зросла х2, виглядає наче спеціально вирішили добустити позитивними відгуками аби тільки обійти всіх.

Це культова гра, і у неї сотні тисяч фанатів)

Поки сам не пограєш, не зрозумієш) Стардью гірше опіоідів. Вона неймовірно швидко присаджує на себе, а потім сотні годин не відпускає. Змушуючи лягати з думкою про те, що ти не зробив і прокидатись з думкою про те, що тобі треба ще зробити. Тому не роби поспішних висновків, краще купи і спробуй сам. Заслужене перше місце, а наплив гравців скоріш не завдяки новим, це папашки масово повертаються. Мене пару тижднів тому також знову затягнуло.

Якийсь дуже дивний аргумент... Мморпг і різні онлайн дрочильні також дуже сильно присаджують на себе тисячі гравців, то що від цього вони стають найкращими іграми? Мене в свій час лінейдж2 була дуже сильно підсадила, але мені навіть було б смішно називати її «найкращою грою».. я в stardew valley не грав, але судячи з картинок вже бачу що це дуже специфічна гра для певної групи споживачів і таке зайде далеко не кожному

Сотням тисяч людей гра Stardew Valley припала до серця і вони залишили позитивну рецензію в Steam. Ви ж навіть не грали у це. Чому ви дозволяєте собі так судити щось, чого не знаєте?

Що значить «чому ви собі дозволяєте судити щось»? І яка різниця що сотням тисяч людей ця гра припала до серця? То чому він не може висловити свою думку? Бо тобі вона не подобається? Для цього і є форуми, і різні огляди і рецензії і кожен має право на свою думку... Якщо він вважає що ця гра не заслуговує на перше місце то це його право так вважати

Stardew Valley вообще топ. Но две ачивки за игровой автомат так и не получил xD

Не здивована, Стардью — дуже комфортна гра 🖤 В мене, мабуть, в ній найбільша кількість награних годин серед всіх інших ігор)

Підписатись на коментарі