Game Pass прибутковий навіть з урахуванням втрат від додавання в сервіс ігор від внутрішніх студій Microsoft

Головний редактор The Game Business Крістофер Дрінг висловився про заробіток Microsoft з Game Pass. За його словами, підписка залишається прибутковою. І це з урахуванням втрат від додавання в сервіс новинок від внутрішніх студій корпорації на релізі. Однак Game Pass все ще тисне на маржинальність ігор від команд Microsoft.

Дрінг поділився відповідною інформацією в Х. Спочатку він заявив, що до витрат на Game Pass відносять комісійні стороннім розробникам, обслуговування та маркетинг. І за таким підрахунком сервіс є прибутковим.

При цьому внутрішні студії Microsoft втрачають кошти через появу їхніх новинок у підписці на релізі. Однак збитки від недоотриманих продажів не включають в загальну статистику Game Pass.

Зі слів Дрінга користувачі зробили висновок, що сервіс досі не прибутковий. А Microsoft просто ігнорує втрати від меншої кількості реалізованих копій ігор під час підрахунку. Через спекуляції в мережі Дрінг випустив другий пост з поясненнями. Джерела журналіста підтвердили, що Game Pass лишається прибутковим, навіть якщо додати до статистики недоотримані продажі.

«Понад 18 місяців тому я поцікавився у Xbox, що включено в прибутки та збитки Game Pass. В основному я хотів дізнатися, чи враховують у витрати Game Pass вплив на продажі [ігор] від їхніх внутрішніх студій. Мені сказали, що ці проєкти мають власний P&L, окремий від Game Pass, оскільки вони заробляють гроші іншими способами. Я подумав, що ця частина внутрішньої бухгалтерії може означати, що Game Pass є прибутковим, але це, безумовно, тисне на маржу внутрішніх ігор і, МОЖЛИВО, означає, що деякі студії не отримують достатньо прибутку (або взагалі не отримують прибутку)», — написав Дрінг.

Тобто сервіс дійсно негативно впливає на продажі. Та навіть з урахуванням цих збитків він залишається прибутковим. А за допомогою випуску своїх проєктів на PS5 внутрішні команди Microsoft отримали змогу підвищити маржинальність.

«Джерела повідомили мені, що навіть якщо врахувати втрачені доходи, пов’язані з іграми від внутрішніх студій (не тільки продажі одиниць, але й мікротранзакції), Game Pass все одно залишається прибутковим. Тож... це чудово», — підсумував Дрінг.

Нагадаємо, раніше директор Microsoft Gaming Філ Спенсер визнав, що модель Game Pass підходить не для всіх. Якщо користувач грає в один або два проєкти на рік, то простіше їх купити. Але сервіс створює вибір.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

очень поразному можно считать и совершено не понятно, как учитывать потенциально непроданные копии игр

Підписатись на коментарі