«Найкраща порада». Продюсер Xbox порекомендував звільненим розробникам використати ШІ, щоб зменшити «емоційне навантаження»
Минулого тижня Microsoft звільнила девʼять тисяч фахівців. Частина скорочень торкнулася ігрового підрозділу. Виконавчий продюсер Xbox Мет Тернбулл вирішив підтримати людей, які втратили роботу, давши їм свою «найкращу пораду». Він порекомендував звернутися до ШІ, щоб зменшити «емоційне та когнітивне навантаження».
Тернбулл опублікував пост на LinkedIn, який згодом видалив, але користувачі встигли зробити скриншоти. Продюсер висловив співчуття скороченим розробникам. А потім поділився думкою, що інструменти штучного інтелекту можуть допомогти цим фахівцям впоратися зі складною ситуацією.
«Це дійсно складні часи, і якщо ви переживаєте звільнення або навіть тихо готуєтеся до нього, ви не самотні та не повинні проходити через це наодинці», — заявив Тернбулл.

Продюсер визнав, що люди неоднозначно ставляться до інструментів ШІ. Однак він порадив скористатися нейромережами для зменшення «емоційного та когнітивного навантаження». А ще Тернбулл запропонував декілька підказок, які допоможуть правильно використати ШІ для написання резюме і пошуку роботи.
«Я знаю, що такі інструменти викликають у людей сильні емоції, але було б недбало не спробувати дати найкращу пораду, яку я можу в цих обставинах. Я експериментував з використанням інструментів LLM Al (таких як ChatGPT або Copilot), щоб допомогти зменшити емоційне та когнітивне навантаження, пов’язане з втратою роботи», — продовжив Тернбулл.
Повний пост Тернбулла можна прочитати за посиланням в публікації блогера під псевдонімом Mr_Rebs. Реакція на пораду щодо ШІ була переважно негативною. За повідомленнями журналістів, саме через спрямування коштів та зусиль у розвиток штучного інтелекту Microsoft скорочує фінансування інших напрямків. Це і призвело до звільнень.
«Господи, читай між рядками, чувак», — відповів Тернбуллу Ерік Сміт, експродюсер Zenimax Online Studios, який потрапив під звільнення.
Нагадаємо, раніше ми писали про студії, де пройшли звільнення. Сюди входять Blizzard, King, Rare, Turn 10 та інші. А команду The Initiative взагалі закрили.
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів