Шахраї створили фейкову крипту за мотивами української гри STONKS-9800. Вона має $350 тисяч капіталізації, а розробник просить поради
Інді-розробник Руслан Саліков, відомий під псевдонімом Ternox, став жертвою шахраїв. Зловмисники використали STONKS-9800 і створили за мотивами гри фейкову криптовалюту. Вони також вкрали асети з проєкту, щоб рекламувати свою монету. Руслан хотів би завадити шахраям, але не знає, як це можна зробити.
Ternox побачив акаунт підробної криптовалюти в Х. На ньому рекламується монета під назвою STONKS9800, а також є посилання на нібито офіційний сайт.
Ресурс містить одну сторінку, яка рясніє ресурсами, вкраденими з гри українського розробника. Шахраї стверджують, що STONKS9800 повʼязана з реальною монетою SPX6900. Це токен, створений на основі однойменного мема, який входить в топ-100 криптовалют за капіталізацією.
«SPX6900 є продовженням духу [STONKS-9800], живим токеном, натхненним дизайнерською мовою, тоном та іронією STONKS-9800. Там, де гра пропонувала вигадку, монета стала вірою. SPX призначений для трейдерів-вайфу, шанувальників графіків і вірян. Новий ринок, побудований на естетиці та переконаннях», — сказано на сайті, за допомогою якого рекламують фейкову криптовалюту.
Зараз STONKS9800 досягла капіталізації близько $350 тисяч. А це означає, що певна кількість користувачів вже придбали її.
«Хтось знає, як подати на це до суду чи щось подібне? Я не маю до цього ніякого стосунку, а мою гру використали для якогось криптошахрайства... Я почуваюся жахливо через це», — написав Ternox у відповідь на пост шахраїв.
Ми звʼязалися з Русланом і поспілкувалися про цю ситуацію. Він підтвердив, що це фейкова криптовалюта, а зловмисники просто вкрали всі асети. Однак розробник не певен, чи можна з цим щось вдіяти.
«Як з цим боротися, якщо чесно, я не знаю. Навряд чи якось вийде», — сказав Ternox.
17 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів