«Мені сумно». Співзасновниця Xbox розкритикувала Microsoft за відмову від консолей та просування Game Pass
Лора Фраєр — співзасновниця Xbox, продюсерка та одна з перших працівниць Microsoft Game Studios. Нещодавно вона розкритикувала свою колишню корпорацію з декількох причин. Основною стала поступова відмова від консольного бізнесу. На думку розробниці, Xbox зараз «втрачає цінність», яка напрацьовувалася роками. А ще в ігровому підрозділі Microsoft намагаються просувати Game Pass, продаючи власні проєкти за $80.
Фраєр веде власний YouTube-канал, присвячений геймдеву. Її останній ролик стосується сучасної політики Xbox. Спеціалістка прямо заявила, що апаратний напрямок розвитку компанії зараз «мертвий».
Вона розкритикувала ініціативу Xbox Anywhere, під якою подається одночасний запуск проєктів від студій Microsoft на всіх платформах. Фраєр назвала це рішення «стилем без змісту». Експродюсерка також негативно висловилася про портативний ПК ROG Ally від Asus під брендом Xbox.
«Як одна з засновниць команди Xbox, я не задоволена тим, як йдуть справи сьогодні. Мені не подобається спостерігати, як повільно зникає вся цінність, яку я допомогла створити. Мені сумно, тому що, на мій погляд, Xbox більше не має бажання або буквально не може постачати апаратне забезпечення. Це партнерство з ROG Ally — це повільний вихід з бізнесу апаратного забезпечення», — висловилася Фраєр.
Колишня продюсерка також зачепила тему Game Pass. На її думку, Microsoft хоче змусити свою аудиторію користуватися сервісом. І саме тому нові ігри від внутрішніх студій корпорації тепер будуть продаватися за $80. На цьому фоні доступність всіх проєктів на релізі за підпискою здаватиметься ще вигіднішою.
«Я думаю, що залізо Xbox мертве. План, здається, полягає в тому, щоб просто перевести всіх на Game Pass. І давайте будемо чесними, він [сервіс підписки] має велику цінність. Я думаю, що саме тому вони вирішили встановити ціну $80 за The Outer Worlds 2. І знаєте, можливо, це спрацює», — зазначила Фрайер.
Нагадаємо, раніше ми писали, як Xbox та Obsidian Entertainment розкритикували за вартість The Outer Worlds 2. Частина користувачів стверджували, що не готові стільки платити й чекатимуть розпродажу.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів