Відомий японський геймдизайнер вважає, що сучасна розробка масштабних ігор «нестійка» і потребує надто багато часу
Масахіро Сакурай — відомий японський геймдизайнер, який керував створенням різних частин Super Smash Bros. та Kirby. Нещодавно він висловився про сучасну розробку масштабних ігор. Фахівець вважає її занадто «нестійкою». На думку Сакурая, створення великих проєктів потребує надто багато часу, тому необхідно змінювати методи, наприклад, застосовувати ШІ.
Геймдизайнер відомий своїм трудоголізмом. Він з 2012 по 2021 рік безперервно працював над іграми франшизи Super Smash Bros. А коли нарешті взяв відпустку на пʼять місяців, то створив контенту для свого YouTube-каналу на два з половиною роки вперед. Всі ролики Сакурая присвячені геймдеву.

Нещодавно він поспілкувався з журналістами видання Yahoo Japan. Геймдизайнер зізнався, що не уявляє, якою стане індустрія в наступні десятиліття. Але, на думку Сакурая, вже зараз необхідно змінювати підходи до розробки.
«Чесно кажучи, важко передбачити, що нас чекає в майбутньому. Я думаю, що ми дійшли до точки, коли створення масштабних ігор, як ми це робимо зараз, забирає занадто багато часу і є нестійким. Я вважаю, що ми перебуваємо на етапі, коли ми повинні змінити свої методи, наприклад, використовуючи генеративний штучний інтелект для підвищення ефективності роботи», — сказав Сакурай.
Геймдизайнер вважає, що від адаптації до змін залежить виживання компаній. Ті, хто не пристосуються до нових методів створення ігор, не встоять на ринку. При цьому Сакурай не висловив своє персональне ставлення до застосування штучного інтелекту в геймдеві.
Нагадаємо, раніше ми писали, як гендиректор New Blood Interactive Дейв Ошрі заявив, що більшість фанатів нічого не знають про геймдев. За його словами виробництво ігор та фільмів мають багато спільного.
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів