«Міжнародні санкції». IO Interactive розповіла, чому Hitman та інші ігри компанії недоступні на PlayStation в Україні
Ігри данської студії IO Interactive з початку 2025 року недоступні на PlayStation в Україні. І лише зараз компанія пояснила, чому так трапилося. Представники команди назвали причиною «міжнародні санкції». Поки що в IO не можуть відповісти, скільки триватиме це обмеження. А запитання про українську мову в новій грі про Джеймса Бонда студія проігнорувала.
Користувач під псевдонімом Yurii створив обговорення в спільноті Steam. Він звернувся до розробників із запитанням, чи буде 007 First Light доступна в Україні. А ще поцікавився, чи варто розраховувати на українську локалізацію в проєкті.
«Я з нетерпінням чекаю на гру про Бонда, оскільки я великий шанувальник цієї серії в цілому. Але мене турбує питання, чи буде гра доступна в українському Playstation Store. Ми бачимо, що інші ігри IO Interactive, такі як Hitman, наразі там недоступні. Моє питання: чому? Коли ігри знову будуть доступні для придбання? Дякую за відповідь, і з нетерпінням чекаю на 007 First Light, сподіваючись, що вона буде з українськими субтитрами», — написав Yurii.
На топік звернув увагу представник комунікаційної команди IO Interactive під псевдонімом ioi_Samir. Він не надав конкретної інформації, але послався на «міжнародні санкції».
«На жаль, мушу повідомити, що наш каталог було призупинено в деяких країнах, щоб дотриматися міжнародних санкцій, накладених на ці території. Таким чином, з 1 січня 2025 року наш каталог було видалено з магазинів Steam, Epic, Xbox, Nintendo та PlayStation. Як довго триватимуть ці санкції, я не знаю», — заявили в IO Interactive.
Варто відзначити, що в Steam ігри студії доступні для купівлі. А от в PlayStation Store їхні сторінки навіть не відображаються через пошук. Це стосується, як франшизи Hitman, так і майбутньої 007 First Light. Провальну MindsEye, яку видала данська компанія, теж не можна придбати на PlayStation в Україні. Що ж до локалізації, то цю тему в IO Interactive проігнорували.
Нагадаємо, нещодавно ми писали, що в Epic Games Store зʼявилася українська локалізація. Запускач переклали як на ПК, так і на мобільних пристроях.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів