«Міжнародні санкції». IO Interactive розповіла, чому Hitman та інші ігри компанії недоступні на PlayStation в Україні

Ігри данської студії IO Interactive з початку 2025 року недоступні на PlayStation в Україні. І лише зараз компанія пояснила, чому так трапилося. Представники команди назвали причиною «міжнародні санкції». Поки що в IO не можуть відповісти, скільки триватиме це обмеження. А запитання про українську мову в новій грі про Джеймса Бонда студія проігнорувала.

Користувач під псевдонімом Yurii створив обговорення в спільноті Steam. Він звернувся до розробників із запитанням, чи буде 007 First Light доступна в Україні. А ще поцікавився, чи варто розраховувати на українську локалізацію в проєкті.

«Я з нетерпінням чекаю на гру про Бонда, оскільки я великий шанувальник цієї серії в цілому. Але мене турбує питання, чи буде гра доступна в українському Playstation Store. Ми бачимо, що інші ігри IO Interactive, такі як Hitman, наразі там недоступні. Моє питання: чому? Коли ігри знову будуть доступні для придбання? Дякую за відповідь, і з нетерпінням чекаю на 007 First Light, сподіваючись, що вона буде з українськими субтитрами», — написав Yurii.

На топік звернув увагу представник комунікаційної команди IO Interactive під псевдонімом ioi_Samir. Він не надав конкретної інформації, але послався на «міжнародні санкції».

«На жаль, мушу повідомити, що наш каталог було призупинено в деяких країнах, щоб дотриматися міжнародних санкцій, накладених на ці території. Таким чином, з 1 січня 2025 року наш каталог було видалено з магазинів Steam, Epic, Xbox, Nintendo та PlayStation. Як довго триватимуть ці санкції, я не знаю», — заявили в IO Interactive.

Варто відзначити, що в Steam ігри студії доступні для купівлі. А от в PlayStation Store їхні сторінки навіть не відображаються через пошук. Це стосується, як франшизи Hitman, так і майбутньої 007 First Light. Провальну MindsEye, яку видала данська компанія, теж не можна придбати на PlayStation в Україні. Що ж до локалізації, то цю тему в IO Interactive проігнорували.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що в Epic Games Store зʼявилася українська локалізація. Запускач переклали як на ПК, так і на мобільних пристроях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Про мову була відповідь в іншому обговоренні, відповіли
“Hey everyone,

Thanks a lot for your excitement and we hear you. We’ll make sure to pass the feedback onto the team to consider.

If you haven’t already, make sure you wishlist the game. That’s the best way for us to understand the needs of those interested in the game. We also have a wishlist incentive that will unlock as we hit more tiers that includes both in-game and out of game rewards.”

Не IO єдині так сказати

ого новини.
а про які такі міжнародні санкції на Україну йде мова?
чи це не на Україну наклали санкції а на них?

«накладених на ці території», значить все ж на нас санкції наклали. Теж цікаво, швидко прогуглив які на нас можуть бути санкції, не знайшов

Вони мабуть не можуть відокремити тимчасово окуповані території та державні кордони. Чи в себе у голові чи технічно — окреме питання.
Сподіваюсь це не нова форма тихої підтримки рашки.

це більше проблема PS Store як мені здається, замість того щоб зробити все нормально вони тупо рубанули обмеження для всієї країни, хоча в профілі PS є поля для країни і області

Ви абсолютно праві, бо це тенденція пішла і у інших компаніях, які не можуть у відокремлення ТОТ.

напевно йдеться мова про окуповані території донбасу та Крим, деякім видавцям нажаль простіше повністю кинути в бан Україну ані ж розбиратися в тому що зараз окуповано а що ні

Підписатись на коментарі