Творець NieR вважає, що раніше більше «диваків» створювали ігри. А зараз, можливо, індустрія змінилася
Йоко Таро — ексцентричний геймдизайнер і творець серії NieR, який ніколи не зʼявляється на публіці без своєї маски. Нещодавно він поспілкувався з фанатами. У відповідь на одне із запитань фахівець заявив, що зараз менше «диваків» працюють в ігровій індустрії. Розробник не знає, з чим це повʼязано. Він припускає, що геймдев або й увесь світ змінилися.
Таро відповідав на питання фанатів в X. Один з них читав мангу на ігрову тематику й вирішив запитати, чи справді над інтерактивними розвагами працює стільки диваків.
«Я читав „Істину біографію творців ігор“ і сміявся: „Ого, справді багато людей з дивними характерами“. Чи правда, що в ігровій індустрії насправді багато диваків? Якщо так, то в яких секторах їх найбільше?», — запитав фанат.
У відповідь Таро послався на свій досвід в індустрії й заявив, що дивних людей стало менше, ніж раніше. Хоча точної причини, чому так трапилося, геймдизайнер не знає.
«Я працюю в ігровій індустрії вже 30 років, але мені здається, що зараз диваків стало менше. Я не знаю, чи це просто моє суб’єктивне враження, чи ігрова індустрія так змінилася, чи весь світ зараз такий», — написав Таро.
Нагадаємо, творець NieR час від часу робить суперечливі заяви. У квітні він сказав, що через 50 років штучний інтелект перетворить всіх геймдевців не безробітних. А до людей, які ще намагатимуться реалізувати власні ігри, ставитимуться як до бардів.
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів