«Враження скоріше позитивні». Мобілізований інді-розробник розповів про перший місяць в ЗСУ
Дмитро Яринич — інді-розробник і творець пригодницької гри про собаку Tailgate. В травні його мобілізували до лав Збройних сил України. А зараз геймдевець розповів про свій досвід після місяця в навчальному центрі. Дмитро описав враження як «скоріше позитивні», розказав про атмосферу і заявив, що «найкраще — це люди».
Інді-розробник опублікував пост на власному акаунті в Х. Викладаємо текст зі збереженням оригінальної орфографії.
«Сьогодні місяць як я в Збройних силах. Як це не дивно, враження скоріше позитивні (знову ж таки, я все ще в навчальному центрі, то ж це не показово).
Найкраще — люди. Атмосфера підтримки у навчальному взводі — всі за всіх. Я не ідеалізую, є кілька довбо*обів, але де їх нема. Але для мене, як для людини з відносно тонкою душевною організацією, — це дуже світлий і позитивний досвід. Коли дядьки штукатури, прораби, водії, плиточники (композиція по роду діяльності загалом така), кажуть: „Дімончик, не сси, Дімас вапше красавчік (після того, як я попер першим на психосмузі), Дімончик, ти ж розбираєшся, розкажи, Дімас, з тобою так приємно общаться, аж душа радується, начитаний, розумний“.
У взводі майже все „общак“. Ліки, їжа, цигарки, балістол. Не буває такого, щоб не поділилися, не нагодували, не допомогли, не забрали твій рюкзак, не подали руки, якщо лежиш.
Я про кожного зі свого взводу можу написати есе — немає нецікавих людей, незалежно від їхнього бекграунду, але загалом це фантастичне відчуття, що тебе приймають таким, який ти є», — розповів Дмитро.
Нагадаємо, раніше інді-розробник розвіяв міф про БЗВП, який зустрічається серед цивільних. Дмитро пояснив, що в навчальному центрі буде «дуже некомфортно», а вільний час майже відсутній.
28 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів