«Враження скоріше позитивні». Мобілізований інді-розробник розповів про перший місяць в ЗСУ

Дмитро Яринич — інді-розробник і творець пригодницької гри про собаку Tailgate. В травні його мобілізували до лав Збройних сил України. А зараз геймдевець розповів про свій досвід після місяця в навчальному центрі. Дмитро описав враження як «скоріше позитивні», розказав про атмосферу і заявив, що «найкраще — це люди».

Інді-розробник опублікував пост на власному акаунті в Х. Викладаємо текст зі збереженням оригінальної орфографії.

«Сьогодні місяць як я в Збройних силах. Як це не дивно, враження скоріше позитивні (знову ж таки, я все ще в навчальному центрі, то ж це не показово).

Найкраще — люди. Атмосфера підтримки у навчальному взводі — всі за всіх. Я не ідеалізую, є кілька довбо*обів, але де їх нема. Але для мене, як для людини з відносно тонкою душевною організацією, — це дуже світлий і позитивний досвід. Коли дядьки штукатури, прораби, водії, плиточники (композиція по роду діяльності загалом така), кажуть: „Дімончик, не сси, Дімас вапше красавчік (після того, як я попер першим на психосмузі), Дімончик, ти ж розбираєшся, розкажи, Дімас, з тобою так приємно общаться, аж душа радується, начитаний, розумний“.

У взводі майже все „общак“. Ліки, їжа, цигарки, балістол. Не буває такого, щоб не поділилися, не нагодували, не допомогли, не забрали твій рюкзак, не подали руки, якщо лежиш.

Я про кожного зі свого взводу можу написати есе — немає нецікавих людей, незалежно від їхнього бекграунду, але загалом це фантастичне відчуття, що тебе приймають таким, який ти є», — розповів Дмитро.

Нагадаємо, раніше інді-розробник розвіяв міф про БЗВП, який зустрічається серед цивільних. Дмитро пояснив, що в навчальному центрі буде «дуже некомфортно», а вільний час майже відсутній.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось14
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

а Ви точно на БЗВП? ні палатки , ні боржуйки , ні відра, ні деревяних нар, і синців під очима немає

От саме саме таких людей які мріють про таку чудову атмосферу служби і про приємних людей в армії і треба мобілізовувати, і взагалі вони б по ідеї мали б самі йти в ТЦК

По-перше, я і пішов сам у ТЦК. По-друге, мені дуже дивно, як таким як ви важко, на грані неможливого просто, тримати свою думку при собі. По-третє, я не знаю чим ви читали, явно не очима.

чел ну это комменты, чего он свою думку при собі має тримати? ну камон, это ж интернет. Держись там, удачи и чтобы все было хорошо.

вибачте я не хотів вас образити! ви мабуть мене не зовсім правильно зрозуміли, я мав на увазі що є люди які по різним причинам не в змозі бути ефективними у війську, а от тим кому подобається атмосфера військової служби і т.д., то звичайно цих людей і мали б призивати в першу чергу.. по-моєму це дуже логічно, тому не розумію чому ви так зреагували на мій коментар

А ти хто такий щоб оцінювати ефективний чи не ефективний у війську, затисинець з розказами про рождьонних для войни, які з народження в пікселі? А ти ж генофонд і взагалі головний цескарб нації, бо сикуни/калоборанти ж всюди цінуються🤡 от саме таких які квпкають «хай сначала прокурори/міліція/депутани/вагітні пенсіонери/інваліди воюють» і треба в першу чергу гребти в штрафбати, бо інакше такі кадри поки в тилу «приближають мир» тим що палять щитові жд дороги і трансформатори

я щось не зрозумів до чого ці образи, погрози штрафбатами і переходи на особистості?? я вас вроді як не ображав.. і я нікого не оцінював і не збирався оцінювати по ефективності. для цього є відповідні спеціалісти і рекрутери які оцінюють...як мінімум за станом здоров’я людина може бути неефективною.. але з вами спілкуватися і далі вести якусь дискусію не збираюся, навчіться спочатку елементарних правил вихованості

Дядь, ти або рофлиш, або довбо*б.

Може досі виправдовувати мобілізацію.
І писати про те як цікаво, позитвно і комфортно, помирати за отєчєство

Та наче ніхто нічого не виправдовує. Це тупий репостінг твітів щоб десь узяти контент.
Про негативний досвід цього автору вони теж доречі писали, тому щоб прям вибірковий репостинг — цього нема.

Блять, хоч записуй вас у список, аби випадково не найняти

а ну напиши куда ты нанимаешь, чтоб к тебе не подаваться, мистер СЕО))))

github.com/Syopic — Українська студія Berko Games. Тепер для тебе закриті ці двері.

а хто зараз орка наймати буде?😏

Я написав виключно про людей, з якими служу (а вірніше, поки просто навчаюсь). БЗВП і тим більше служба і в решті решт війна — це не курорт, і без підтримки гарних людей це дуже важко. Мені пощастило їх мати. Щастить не всім. Мені складно сформувати думку без матюків і переходу на особистості (бо ви написали абсолютно необовʼязкову і образливу для мене і сотень тисяч людей дурню), але я спробую. Якщо ви абсолютно впевнені, що ви тут не опинитесь — мені не зрозуміло, чому стільки яду. Якщо не впевнені, в мене для вас погані новини. Усього найкращого.

Боже, як я вам заздрю. Мати такий рівень витримки, щоб на стільки корректно відповідати неадекватам — це божий дар.

чел оказался в ситуации и описывает свой опыт. Ничего плохого, никакого пиара. Просто он описывает что происходит вокруг и это нормально. Там неприятно, о чем он писал в первой статье, сейчас он привык + пропаганда подействовала. Вроде свыкся. О чем он и пишет. проверяется это всё просто — раз там такие прекрасные люди, чего ж это он на гражданке с плиточниками не дружил? А? отож))

До речі з тих що я наймав то всі були розумні й освідчені люди з котрими цікаво поговорити. Може це в нього нижній ціновий сегмент або це стаття їх помилково виставляє як дурних

Немає сечі терпіти ці пекельні борошна, ванья садімь на бутиль — нєуд🙄

Не розумію людей, які говорять про якийсь «концтабір в Україні».
Наразі регулярно проходять обміни. Подайте заявку на обмін і вас обміняють на наших військовополонених.

Не хочу показаться Шелдоном Купером, но, надеюсь, это был сарказм? А то некоторые комменты сразу и не понять.

Гірше, він насправді так думає:
dou.ua/...​rums/topic/52896/#2946822

Історія зробила коло і повторюється як фарс:
«Зібравшись на мітинг, ми, робітники, інженерно-технічні працівники та службовці заводу „Нове Сормово“, шлемо прокляття троцькістсько-бухарінським шпигунам, диверсантам, шкідникам і вбивцям, зрадникам великої соціалістичної батьківщини...»

А, ну тогда все ясно. Особенно в том комменте впечатляет фраза:
«У нових країнах вони для місцевих завжди будуть громадянами другого чи третього ґатунку, а для українців вони завжди будуть зрадниками.»
Пусть записывают во «враги народа» или «предатели родины», но лучше быть " громадянами другого чи третього ґатунку" там, чем бесправным скотом никакого сорта здесь.

Аха, причому тими же самими словами нам кацапи гавкали: мол навіщо прагнете в ЄC, ви ж там будете польським панам унітази мити.. Воістину: ватник і вишиватник — близнюки-браття(

Украина превращается в маленькую копию рашки, а по многим показателям её уже и обогнала. Но потомки НКВД-шников стараются этого не замечать.

У нових країнах вони для місцевих завжди будуть громадянами

Основний пойнт тут ;)

а для українців вони завжди будуть зрадниками

Біда, Сірожа, у якого ще у 2020му, після шести років війни — повно постів на мові клятих окупантів — записав у зрадники :)

Спочатку треба записати тік ток /ютуб ролік «в гостях у Золкіна...». :)

Підписатись на коментарі