«Абсолютно неприйнятно». Гравці розкритикували Xbox та Obsidian за ціну The Outer Worlds 2 у розмірі $80

Obsidian Entertainment та Xbox потрапили під критику. Після показу The Outer Worlds 2 на літній презентації Microsoft відкрилися передзамовлення майбутньої екшен-RPG. Завдяки цьому стало відомо, що гра коштуватиме $80. А в деяких країнах навіть більше, якщо переводити з національних валют. Така цінова політика не сподобалася частині користувачів.

Згідно з сервісом SteamDB, $80 — це вартість для США, в яку не входять податки. У Європі The Outer Worlds 2 продаватиметься за 80 євро ($91,3), у Британії — за 70 фунтів ($94,9), а в Польщі — за 349 злотих ($93,2). Щодо ціни в Україні, то в Steam стандартне видання коштує 2499 гривень, а преміальне — 3199 гривень.

У гілці The Outer Worlds 2 в сервісі Valve одразу почалися обговорення ціни. Частина користувачів висловили невдоволення через жадібність розробників та видавця. Це особливо іронічно на фоні критики капіталізму як однієї з головних тем першої частини серії. Нижче наведено деякі з коментарів гравців.

«Xbox явно хоче зробити власність ігор преміальною можливістю, а оренду — основним досвідом. Це абсолютно неприйнятно», — Ash//Fox.

«$80 доларів за цю гру занадто дорого. Я почекаю кілька років і куплю її на розпродажі, якщо взагалі куплю», — ReviewWatcher69.

«Я американець. І тут, в Америці, ми платимо за ігри 60 доларів або менше», — The Burger King.

Нагадаємо, першою грою, яку оцінили у $80, стала Mario Kart World. Її вартість також викликала суперечки. Тим часом експрезидент Sony Interactive Enthertainment Шон Лейден вважає, що вартість ігор повинна зростати на $5 з кожним новим поколінням консолей.

Спільното, а ви вважаєте $80 за The Outer Worlds 2 справедливою пропозицією? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Обурились але купувать будуть

Фанати будуть, але багато хто буде чекати на знижки. Як на мене, для настільки специфічної гри ціна — завелика.

Коли є Outer Wilds, нам оці ваші Outer Worlds не потрібні, хоч перша, хоч друга, хоч даром, хоч за $80 (:

тут gamepass, у N есть возможность купить бандл, где игра будет стоит $50...
пока что нет поля для экспериментов, насколько люди готовы смириться с новой ценовой политикой

ну в цілому я радий що вони там подуріли.
чим скоріше це почнеться — тим скоріше закінчиться.

Або чим скоріше це почнеться — тим скоріше ігри будуть коштувати 80 баксів, а потім 100 і 120.

так а купувати їх хто буде? як тільки вони відчують, що це не продається — вони збавлять темп своєї жадоби, або закриються, або ще щось — неважливо абсолютно, воно просто дійде до певної точки кипіння і щось зміниться.

я от не те щоб з принципу «до всрачки» за такі кошти купувати не буду, але з розуміння що крайньо мала кількість ігрових продуктів просто гідні хоча б уваги, не те що придбання, особливо за цю ціну.

я відкрив для себе, що інді сектор на сьогодні виглядає привабливо бо йому є що запропонувати, і воно не має тих здурівших цін.

а ці заробітчани хай скоріш отримують те на що працюють.

Це як з підвищенням податків. Здається, що грошей мало збирають, підвищуєш ціни — грошей стає більше, але і кількість платників зменшується. Потім ще підвищуєш ціни, прибуток збільшується.

від податків дітися нема куди, за їх ухилення можна отримати по шапці.
за відмову від таких коштовних ігор у індивіда нічого не трапиться.

захоче піратити — ну, нехай, не всюди з цим можуть боротися.
там де можуть — не будуть або будуть отримувати по шапці.

тобто від цього страждає той хто надає сервіс, який не є чимось життєвонеобхідним, це все ж таки ігри

у вас там все нормально?)
почитайте хто почав наводити приклади в податках, а потім дідькайте в ту сторону.

ой ні, остання відповідь за мною.
я тут найвродливіший.

Було б чого. Вона в геймпасі в перший день релізу буде

ну, залишилось почекати геймпас по 40 баксів)
бо що це таке — така велика кількість ігор дістається гравцю за такі дешеві по сьогодняшнім міркам гроші, уф

Підписатись на коментарі