«Абсолютно неприйнятно». Гравці розкритикували Xbox та Obsidian за ціну The Outer Worlds 2 у розмірі $80
Obsidian Entertainment та Xbox потрапили під критику. Після показу The Outer Worlds 2 на літній презентації Microsoft відкрилися передзамовлення майбутньої екшен-RPG. Завдяки цьому стало відомо, що гра коштуватиме $80. А в деяких країнах навіть більше, якщо переводити з національних валют. Така цінова політика не сподобалася частині користувачів.
Згідно з сервісом SteamDB, $80 — це вартість для США, в яку не входять податки. У Європі The Outer Worlds 2 продаватиметься за 80 євро ($91,3), у Британії — за 70 фунтів ($94,9), а в Польщі — за 349 злотих ($93,2). Щодо ціни в Україні, то в Steam стандартне видання коштує 2499 гривень, а преміальне — 3199 гривень.

У гілці The Outer Worlds 2 в сервісі Valve одразу почалися обговорення ціни. Частина користувачів висловили невдоволення через жадібність розробників та видавця. Це особливо іронічно на фоні критики капіталізму як однієї з головних тем першої частини серії. Нижче наведено деякі з коментарів гравців.
«Xbox явно хоче зробити власність ігор преміальною можливістю, а оренду — основним досвідом. Це абсолютно неприйнятно», — Ash//Fox.
«$80 доларів за цю гру занадто дорого. Я почекаю кілька років і куплю її на розпродажі, якщо взагалі куплю», — ReviewWatcher69.
«Я американець. І тут, в Америці, ми платимо за ігри 60 доларів або менше», — The Burger King.
Нагадаємо, першою грою, яку оцінили у $80, стала Mario Kart World. Її вартість також викликала суперечки. Тим часом експрезидент Sony Interactive Enthertainment Шон Лейден вважає, що вартість ігор повинна зростати на $5 з кожним новим поколінням консолей.
15 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівОбурились але купувать будуть
Фанати будуть, але багато хто буде чекати на знижки. Як на мене, для настільки специфічної гри ціна — завелика.
Коли є Outer Wilds, нам оці ваші Outer Worlds не потрібні, хоч перша, хоч друга, хоч даром, хоч за $80 (:
тут gamepass, у N есть возможность купить бандл, где игра будет стоит $50...
пока что нет поля для экспериментов, насколько люди готовы смириться с новой ценовой политикой
ну в цілому я радий що вони там подуріли.
чим скоріше це почнеться — тим скоріше закінчиться.
Або чим скоріше це почнеться — тим скоріше ігри будуть коштувати 80 баксів, а потім 100 і 120.
так а купувати їх хто буде? як тільки вони відчують, що це не продається — вони збавлять темп своєї жадоби, або закриються, або ще щось — неважливо абсолютно, воно просто дійде до певної точки кипіння і щось зміниться.
я от не те щоб з принципу «до всрачки» за такі кошти купувати не буду, але з розуміння що крайньо мала кількість ігрових продуктів просто гідні хоча б уваги, не те що придбання, особливо за цю ціну.
я відкрив для себе, що інді сектор на сьогодні виглядає привабливо бо йому є що запропонувати, і воно не має тих здурівших цін.
а ці заробітчани хай скоріш отримують те на що працюють.
Це як з підвищенням податків. Здається, що грошей мало збирають, підвищуєш ціни — грошей стає більше, але і кількість платників зменшується. Потім ще підвищуєш ціни, прибуток збільшується.
від податків дітися нема куди, за їх ухилення можна отримати по шапці.
за відмову від таких коштовних ігор у індивіда нічого не трапиться.
захоче піратити — ну, нехай, не всюди з цим можуть боротися.
там де можуть — не будуть або будуть отримувати по шапці.
тобто від цього страждає той хто надає сервіс, який не є чимось життєвонеобхідним, це все ж таки ігри
-
у вас там все нормально?)
почитайте хто почав наводити приклади в податках, а потім дідькайте в ту сторону.
-
ой ні, остання відповідь за мною.
я тут найвродливіший.
Було б чого. Вона в геймпасі в перший день релізу буде
ну, залишилось почекати геймпас по 40 баксів)
бо що це таке — така велика кількість ігор дістається гравцю за такі дешеві по сьогодняшнім міркам гроші, уф