Екскерівник PlayStation вважає, що сервіси на кшталт Game Pass можуть бути «небезпечними». У PS Plus «здоровіша модель»
Шухей Йошіда був серед засновників підрозділу PlayStation і обіймав посаду президента Sony Interactive Entertainment. Нещодавно він прокоментував зростання популярності сервісів підписки на кшталт Game Pass. За словами екскерівника, така модель розповсюдження ігор може бути «небезпечною» для розробників, якщо вона стане основною. Sony, на його думку, пропонує здоровіший підхід з PS Plus.
Йошіда поспілкувався з журналістами видання Game Developer в межах заходу Gamescom LATAM. Він пояснив, чому виступає проти сервісів підписки як основного способу розповсюдження ігор.
«Якщо єдиний спосіб для людей грати в ігри — це підписка, це дуже небезпечно, тому що те, які ігри можна буде створювати, буде диктувати власник сервісу підписки. [В індустрії] завжди повинні бути свіжі нові ідеї, які випробовують невеликі студії, створюючи наступну хвилю розвитку. Але якщо великі компанії диктуватимуть, які ігри можна створювати, я не думаю, що це сприятиме розвитку геймдеву», — заявив Йошіда.
Екскерівник також висловився про реліз ігор від внутрішніх студій Microsoft з першого дня в Game Pass. Він вважає, що «здоровіший підхід» демонструє Sony, яка лиш з часом додає свої преміальні проєкти у PS Plus. Хоча Йошіда визнає свою упередженість в цьому питанні.
«Я вважаю, що підхід Sony до [підписки] є здоровішим. Знаєте, не давати зайвих обіцянок і дозволяти людям витрачати гроші на купівлю нових ігор», — продовжив Йошіда.
Колишній керівник сказав, що ігри від внутрішніх студій Sony потрапляють у PS Plus, коли вже «не має багато людей, готових купувати їх за початковою ціною». А поява у підписці дозволяє привернути увагу ширшої аудиторії та збільшити кількість потенційних покупців сиквелу.
Нагадаємо, раніше аналітик Circana Метт Піскателла заявив, що сервіси підписки не стануть майбутнім ігрової індустрії. Однак вони зайняли власну нішу.
13 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів