Baldur’s Gate 3 та Expedition 33 стали феноменами, які розширили аудиторію власних жанрів — сценарист Dragon Age

Девід Гейдер — колишній сценарист Dragon Age, який зараз очолює власну команду Summerfall Studios. Нещодавно він прокоментував успіх Clair Obscur: Expedition 33 та Baldur’s Gate 3. Фахівець вважає ці проєкти не просто гарними, а справжніми феноменами. Тому що обидві гри змогли «розширити аудиторію» власних жанрів. Вони показують, чого можна досягнути, якщо розробники отримують достатньо часу на підготовку.

«Продажі Baldur’s Gate 3 були приголомшливими. Пам’ятаю, коли я працював в EA, ми проводили багато досліджень, наскільки велика аудиторія рольових ігор, бойовиків тощо. Жанри мали власні оцінки. Тоді вважалося, що аудиторія рольових ігор обмежується приблизно п’ятьма мільйонами. Але це здається неправдою, коли гра хороша», — розповів Гейдер в інтервʼю GamesRadar+.

На думку сценариста, Clair Obscur: Expedition 33 та Baldur’s Gate 3 стали свого роду феноменами. Тому що кожна гра змогла розширити аудиторію власного жанру — JRPG та RPG відповідно.

«Я думаю, що є така річ, як розширення аудиторії, на противагу тому, щоб розглядати аудиторію як обмежену кількість людей, чи не так? І я думаю, що саме це робить Expedition 33. Я не думаю, що вона демонструє багато нового, чесно кажучи. Вона використовує ряд останніх тенденцій і поєднує їх у цікавий спосіб, що, на мою думку, робить її дуже доступною для людей, які зазвичай не грають у JRPG», — продовжив Гейдер.

За словами розробника, видавці хочуть створювати якомога масовіші продукти, щоб зменшити ризики. Але Expedition 33 та Baldur’s Gate 3 показують, яких результатів можна досягнути, «якщо дати грі час на підготовку».

«[Видавці] хочуть масовості. Вони хочуть відчувати себе комфортно, зменшити ризик, уявляючи, як ця привабливість перекладається на різні види аудиторій, що, на мою думку, часто закінчується розмиванням специфічних речей, які може зробити гра. Як я вже казав, те, що робила BG3 і те, що робить Expedition — так, вони дуже, дуже сильно роблять ставку на конкретну аудиторію, але це настільки сильно, що в кінцевому підсумку збільшує цю аудиторію», — підсумував Гейдер.

Нагадаємо, раніше геймдиректор Clair Obscur: Expedition 33 заявив, що створити таку гру у корпорації було б неможливо. У цьому випадку шлях до релізу зайняв би десятки років.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі