Творець Mario вважає, що розробники повинні «намагатися створити щось нове». Тому що гнатися за трендами надто складно
Шіґеру Міямото — легендарний геймдизайнер і продюсер в Nintendo, який створив Mario та Donkey Kong. Нещодавно він розповів, що постійно працює з молодими фахівцями в компанії. І вони часто намагаються створити трендову гру, яка перевершить поточного лідера в жанрі. На думку Міямото, це надто складно. Тому розробникам варто намагатися реалізувати щось принципово нове.
«Насправді, коли ми говоримо про роботу з молоддю, я завжди кажу їм, що намагатися гнатися за трендами або намагатися перевершити те, що зараз найпопулярніше, буде складно», — розповів Міямото в інтерв’ю IGN.
Геймдизайнер намагається уникати цього стресу. Він працює з молодими творчими людьми, поповнюючи свій запас енергії. Головна задача Міямото — не дати новачкам наслідувати тренди. Фахівець сприяє тому, щоб молоді розробники намагалися придумати щось нове
«Я маю можливість працювати з творчими людьми. Не можна сказати, що я висмоктую їхню енергію, але це дійсно дає мені великий стимул, який живить енергію і творчість, до яких я прагну. Я дійсно вважаю, що важливо мати можливість створити щось нове, спробувати зробити щось, чого ніхто не робив раніше. Процес створення чогось нового, отримання нового досвіду дуже цікавий», — додав Міямото.
Геймдизайнер визнав, що спроби реалізувати щось принципово нове можуть бути навіть більш стресовими, ніж просто слідувати відомим шляхом. Однак, на думку керівника, воно того варте.
Нагадаємо, раніше ми писали як творець Space Invaders Томохіро Нішікадо висловився про сучасний підхід до розробки ігор. На його думку, творцям доводиться надто сильно прислухатися до маркетологів.
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів