«Ви не Bethesda». Директор CDPR розповів, як в мережі Walmart відмовилися продавати The Witcher 3, бо не вірили в її успіх

До релізу The Witcher 3: Wild Hunt далеко не всі вірили, що гра стане безумовним хітом і отримає культовий статус. CD PROJEKT RED доводилося проводити зустрічі з представниками великих роздрібних мереж, щоб вони розмістили проєкт на своїх полицях. У Walmart це відмовилися робити, заявивши, що CDPR «не Bethesda». Гендиректор польської студії навіть побився об заклад із представником торгового гіганта, що «Відьмак 3» таки стане успішною.

Такою інформацією поділився CEO та співзасновник студії Міхал Новаковський в інтервʼю PC Gamer на честь десятиріччя The Witcher 3. Він розповів, як CD PROJEKT RED довелося використовувати різні трюки під час пітчингу.

«За кілька років до того вийшов Skyrim, а «Гру престолів» почали показувати на HBO. Тож кожна презентація, яку ми проводили, закінчувалася словами: «Скайрім зустрічається з „Грою престолів“. Це була дуже гарна фраза, яка припала до душі всім, хто її чув, і вони це запам’ятали», — розповів Новаковський.

Менеджмент CDPR активно їздив територією Сполучених Штатів, щоб забезпечити «Відьмаку 3» належний маркетинг. Проте не всіх ритейлерів вдавалося переконати. Деякі відверто говорили, що не вірять у проєкт.

«Ми провели ці два роки, розмовляючи з дистриб’юторами, заводами-виробниками, роздрібними торговцями. Ми здійснили кілька поїздок по США. Ми поїхали в Арканзас, щоб зустрітися з представниками Walmart, в Даллас, щоб зустрітися з представниками Gamestop тощо. І деякі з них, особливо ті, хто був трохи досвідченішим, дуже відверто говорили, що не вірять [у нас]», — продовжив Новаковський.

Особливою прямолінійністю відзначився представник Walmart, який провів паралелі між CDPR і Bethesda. Він заявив, що у студії немає гучних хітів, тому їй не вдасться потрапити на полиці магазинів. Тоді Новаковський побився з цим дистрибʼютором об заклад і зрештою переміг

«Ми їм подобалися, їм подобалося наше бачення та амбіції, але... Я досі пам’ятаю одного хлопця, він був колишнім співробітником Gamestop, але тоді працював у Walmart. Ми були в штаб-квартирі Walmart, і він сказав: „Ви мені подобаєтеся, хлопці, але цього просто не станеться. Ви, хлопці, не Bethesda. У вас немає історії хітових ігор. Остання гра, яку ви зробили, була дуже гарною, але вона не була достатньо масштабною. Цього не буде“. Пам’ятаю, я побився об заклад з ним, що якщо ми добре продамось, то я полечу до Арканзасу, а він пригостить мене вечерею... Цього так і не сталося, хоча я думаю, що він все ще винен мені ту вечерю», — додав Новаковський.

Керівник не тримає зла на представника Walmart. За словами Новаковського, той був «дуже розумним і добре знав індустрію». Навіть після успіху The Witcher 3 директор визнає, що продати гру було нелегко. З цим стикаються розробники всіх амбітних проєктів.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, як головний сценарист CD PROJEKT RED висловив впевненість в успіху The Witcher IV. За його словами, саме польська студія зробила франшизу популярною.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі