Творець Space Invaders вважає, що розробники надто сильно прислухаються до маркетологів. І це «неправильний підхід»
Томохіро Нішікадо — легендарний японський розробник, який створив Space Invaders. Нещодавно він пригадав, як реалізовувалися проєкти в часи зародження індустрії. Тоді фахівці просто придумували ідеї та втілювали їх в життя. Не було ніякого контролю зверху, проте зараз від розробників вимагають постійно «прислухатися до команди продажів». І це «неправильний підхід».
«Я відчуваю, що мені дуже пощастило. Мій стиль роботи полягав у тому, що я сам придумував гру і сам її створював. Не було ніяких менеджерів, які б вносили зміни, або будь-якого втручання зверху вниз. Тому я вважаю, що для творчих людей і розробників дуже важливо спробувати зробити щось самостійно, а потім подивитися, чи буде це веселим, чи ні», — заявив Нішікадо в інтервʼю Time Extension.
Він розповів, що такий підхід до розробки з часом трансформувався. Коли індустрія розрослася, від творців почали вимагати слухати маркетингові команди. Однак в геймдеві на першому плані повинна бути творчість, коли автори реалізовують власні ідеї.
«Процес розробки ігор у Taito з часом змінився. Від нас, творців ігор, все частіше очікували, що ми будемо прислухатися до команди продажів, яка вигадувала нові концепції ігор, які, на їхню думку, будуть продаватися. Потім ми почали розробку ігор на основі цього. Особисто я не думаю, що це правильний підхід. Творці повинні спочатку спробувати зробити гру самостійно, а потім вона повинна перерости у більший проєкт. Це те, що я відчуваю протягом усієї своєї кар’єри», — додав Нішікадо.
Нагадаємо, раніше ми писали як колишній керівник PlayStation Сюхей Йошида заявив, що ігри повинні дорожчати через інфляцію. Проте не всі проєкти мають коштувати $80, адже це залежить від виробничого бюджету і кінцевої цінності.
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів