Яке залізо вибрати для 3D моделювання ігор

Доброго дня, шановна спільнота! В мене стоїть така задача: хочу вивчитись та почати працювати 3D-аніматором або 3D-художником.

Підкажіть, яке краще залізо взяти? Ноутбук, стаціонарний ПК чи можливо мак? Які параметри, ну і по-можливості які курси, або куди йти за знанням (розумію що ютуб сила) але все ж таки.

На рахунок курсів їм просто не довіряю, оскільки коли тобі їх продають, все дуже круто розказують, а потім купа підводних каменів. Буду дуже вдячний за аргументовані відповіді досвідчений спеціалістів!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Отвечу как 3дшник и игроман. 16 ОЗУ очень мало. У меня стоит 64. Бери минимум 32. Но мне и 64 мало для рендеров. И видео карта у меня GF A5000. И ссд на 4тб.

Я насправді не 3д розробник але адмініструю комп 3д розробника.

Трохи розповім по мат частині. Для того щоб комфортно розробляти 3д дійсно рекомендовано мінімум 32гб озп. Виходячи з реалій пз мінімальний об’єм роботи компа у 2024-2025 році 16 гб озп. Хром на одну вкладку виділяє до 1.4 гб.

Щодо відео... В данний момент дуже популярний анріал з його нанітом. При роботі з ним дуже важливо щом відеокарта була технології RTX. Gtx відходить в минуле. Якщо ми говоримо про початковий етап навчання то достатньо буде 16 озп та наприклад rtx 2080 або щось накшталт цього. При прокачуванні левела цього буде мало. Якщо в компанії вам потрібно буде завантажувати моделі в не збілжений проєкт скоріш за все будуть виникати проблеми.

Щодо формфактору ноут чи пк. Вирішувати вам! В мене дружина починала на пк але потів взяли ноут. Від реалій не втечеш... Мінуси ноута: лімітовані можливості апгрейду, велика ціна. Плюси: мобільність.

Щодо жорсткого диску — ssd і мінімум 1тб. Краще 2 тб.

Для прикладу розповім історію, але спочатку дам технічні характеристики. Інтел і7 11gen. Озп — 16 гб. Відео — nvidia 3080. Проєкт відкриває все наче тягне але постійно вилітає без збереження прогресу та дуже гріється. Роблю апдейт ноута до 64гб озп. Стає холоднішим і зникають проблеми у процесі завантаження і роботи.

P.S. Як резюме. Чим сильніші усі компоненти тим краще. Починати краще зі стаціонарного пк його легше апдейтити по частинах. Складніше лише в тому що більше треба розбиратись у залізі (сокети, шини, сумісності і т.д.). Ноут дуже дорогий зі старту і обмежений у апдейтах. Покупка ноута на старті може стати дуже великим оверхедом. І якщо вам цей напрям не зайде марно витраченими грошима.

P. S. S. Бажау успіху у ваших починаннях!

Привіт!
Для 3D-моделювання ігор найкраще — стаціонарний ПК: більше продуктивності за ті ж гроші + легше апгрейдити.

Мак — більше для відео або арту, не для ігрового 3D.

Щодо заліза: я особисто агітую з ПК, як найбільш зручну, доступну та універсальну платформу. По залізу все доволі просто. Бажано мати RTX відеокарту 8+ ГБ, та від 32 ГБ ОЗУ і сучасний процесор. Але як завжди — чим більше, тим краще. Але на перші пару років буде з головою достатньо. Але працюють і на ноутах, і на маках.
Курси:
Я проходив курс по моделюванню і текстуруванню від SKVOT, а потім від Varto. Обидва хороші. У SKVOT короткий курс — 3,5 міс. Включав моделювання, хай-полі, лоу-полі, розгортку, текстурування, рендер — необхідний мінімум для джуніора в геймдев. VARTO — принципово те саме + скульпт в Zbrush. Більш комплексний і довгий курс на 8 місяців. Анімація в цих курсах не розглядалась.
Але варто зауважити, що просто курсів достатньо не буде. В процесі навчання треба буде дуже багато чого вчити самостійно і багато практикуватись.

Підписатись на коментарі