Творець Ori заявив, що його роками переслідують «божевільні», називаючи «нацистом». І це повʼязано з війною в Україні
Томас Малер — CEO та співзасновник Moon Studios, які відома за дилогією Ori. Нещодавно він попросив аудиторію писати позитивні відгуки про нову гру команди, No Rest fot the Wicked, в Steam. За словами керівника, проєкт закидали негативними відгуками, тому що він не дозволив «політичному лайну» впливати на продукт студії. Як розповів Малер, його переслідують через «відсутність позиції» щодо війни росії проти України. Таких людей CEO назвав «божевільними з Twitter».
Все почалося з публікації гендиректора в офіційному Discord-каналі Moon Studios. Малер написав, що майбутнє його компанії може опинитися під загрозою. Причина — рейтинг No Rest fot the Wicked в Steam. Негативні відгуки відштовхують нових покупців, а якщо проєкт не продаватиметься, то Moon Studios не вистачить коштів на продовження роботи.
Після цього в ЗМІ зʼявилися публікації про фінансові труднощі компанії. Тому Малер написав ще один пост, тільки тепер в Х. Він пояснив, що зараз у команди немає проблем з грошима. Керівник лиш закликав фанатів відповісти на «брехливі» коментарі, які нібито несправедливо залишили на сторінці No Rest fot the Wicked.
А от далі починається найцікавіше. Малер заявив, що його вже декілька років переслідують «декілька божевільних в Twitter». Бо він не дозволив «політичному лайну» впливати на продукт Moon Studios. І коли у 2022 році керівник відмовився займати публічну позицію щодо війни росії проти України, на двері офісу його компанії прикріпили фото Путіна і написали образи.
«Загалом, майже всі, хто спробував Wicked після останніх кількох виправлень, надзвичайно задоволені. Причина, з якої я залишив пост у Discord, полягала в тому, щоб дати відсіч деяким брехливим відгукам.
Кілька божевільних вже багато років ненавидять мене у Twitter, і я також бачив заклики до бомбардування [негативними] рецензіями, бо, на думку цих людей, я „нацист“. У наші дні, мабуть, будь-хто, хто не включає п’ятьох трансперсонажів у свою гру і не дозволяє політичному лайну впливати на свої продукти, є нацистом. У якому світі ми живемо 😂.
Коли почалася війна між росією та Україною, і я відповів у Twitter, що Moon Studios не буде займати публічну позицію — тому що ми компанія-виробник відеоігор, а не журналістське видання — наступного дня до дверей мого офісу був приклеєний лист із зображенням Путіна, наповнений погрозами та образами зверху донизу.
Тому я без проблем кажу активним гравцям, які люблять Wicked, що вони повинні залишити позитивний відгук у Steam. Зрештою, в Steam дозволено купувати гру, залишати негативний відгук, який взагалі нічого не говорить про гру (є негативні відгуки про Wicked, в яких буквально просто написано „.“), а потім миттєво повертати гроші... і негативний відгук все одно зараховується. Якщо це дозволено, то розробнику також має бути дозволено заохочувати своїх гравців ділитися реальним досвідом 👍.
І ні, нам не загрожує безпосередня фінансова небезпека. Але час від часу я вважаю, що маю право говорити про проблеми в нашій індустрії, які особисто я вважаю неприйнятними. Ми продовжуємо працювати, як завжди. Наша мета полягає в тому, щоб кожна гра, яку створює Moon Studios, була абсолютним шедевром, і з Wicked ми вже на цьому шляху», — заявив Малер.
Нагадаємо, у квітні 2024 року CEO Moon Studios обурився, що на релізі No Rest fot the Wicked не продавалася на території рф. Тодішній видавець гри Private Division вирішив закрити доступ до продукту жителям держави-терориста. Малер тоді заявив, ніби йому «байдуже на політику» і пообіцяв відкрити купівлю для росіян. Саме це він і зробив одразу після того, як Moon Studios стала незалежною.
13 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів