Творець Ori заявив, що його роками переслідують «божевільні», називаючи «нацистом». І це повʼязано з війною в Україні

Томас Малер — CEO та співзасновник Moon Studios, які відома за дилогією Ori. Нещодавно він попросив аудиторію писати позитивні відгуки про нову гру команди, No Rest fot the Wicked, в Steam. За словами керівника, проєкт закидали негативними відгуками, тому що він не дозволив «політичному лайну» впливати на продукт студії. Як розповів Малер, його переслідують через «відсутність позиції» щодо війни росії проти України. Таких людей CEO назвав «божевільними з Twitter».

Все почалося з публікації гендиректора в офіційному Discord-каналі Moon Studios. Малер написав, що майбутнє його компанії може опинитися під загрозою. Причина — рейтинг No Rest fot the Wicked в Steam. Негативні відгуки відштовхують нових покупців, а якщо проєкт не продаватиметься, то Moon Studios не вистачить коштів на продовження роботи.

Після цього в ЗМІ зʼявилися публікації про фінансові труднощі компанії. Тому Малер написав ще один пост, тільки тепер в Х. Він пояснив, що зараз у команди немає проблем з грошима. Керівник лиш закликав фанатів відповісти на «брехливі» коментарі, які нібито несправедливо залишили на сторінці No Rest fot the Wicked.

А от далі починається найцікавіше. Малер заявив, що його вже декілька років переслідують «декілька божевільних в Twitter». Бо він не дозволив «політичному лайну» впливати на продукт Moon Studios. І коли у 2022 році керівник відмовився займати публічну позицію щодо війни росії проти України, на двері офісу його компанії прикріпили фото Путіна і написали образи.

«Загалом, майже всі, хто спробував Wicked після останніх кількох виправлень, надзвичайно задоволені. Причина, з якої я залишив пост у Discord, полягала в тому, щоб дати відсіч деяким брехливим відгукам.

Кілька божевільних вже багато років ненавидять мене у Twitter, і я також бачив заклики до бомбардування [негативними] рецензіями, бо, на думку цих людей, я „нацист“. У наші дні, мабуть, будь-хто, хто не включає п’ятьох трансперсонажів у свою гру і не дозволяє політичному лайну впливати на свої продукти, є нацистом. У якому світі ми живемо 😂.

Коли почалася війна між росією та Україною, і я відповів у Twitter, що Moon Studios не буде займати публічну позицію — тому що ми компанія-виробник відеоігор, а не журналістське видання — наступного дня до дверей мого офісу був приклеєний лист із зображенням Путіна, наповнений погрозами та образами зверху донизу.

Тому я без проблем кажу активним гравцям, які люблять Wicked, що вони повинні залишити позитивний відгук у Steam. Зрештою, в Steam дозволено купувати гру, залишати негативний відгук, який взагалі нічого не говорить про гру (є негативні відгуки про Wicked, в яких буквально просто написано „.“), а потім миттєво повертати гроші... і негативний відгук все одно зараховується. Якщо це дозволено, то розробнику також має бути дозволено заохочувати своїх гравців ділитися реальним досвідом 👍.

І ні, нам не загрожує безпосередня фінансова небезпека. Але час від часу я вважаю, що маю право говорити про проблеми в нашій індустрії, які особисто я вважаю неприйнятними. Ми продовжуємо працювати, як завжди. Наша мета полягає в тому, щоб кожна гра, яку створює Moon Studios, була абсолютним шедевром, і з Wicked ми вже на цьому шляху», — заявив Малер.

Нагадаємо, у квітні 2024 року CEO Moon Studios обурився, що на релізі No Rest fot the Wicked не продавалася на території рф. Тодішній видавець гри Private Division вирішив закрити доступ до продукту жителям держави-терориста. Малер тоді заявив, ніби йому «байдуже на політику» і пообіцяв відкрити купівлю для росіян. Саме це він і зробив одразу після того, як Moon Studios стала незалежною.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Сцить в очі підарас. Піднажати такого, і посипется «правда о которой молчат смі».

Безхребетні довб***би повинні страждати

бизнес, ничего личного

Що ж, він зробив свій вибір, люди роблять свій. Кожна наша дія чи бездіяльність має свої наслідки. Думаю він цим закликом доб’ється абсолютно протилежного результату.

Генрі Форд от був антисемітом, озброював рейх і користувався працею вʼязнів, навіть під час війни, бо бізнес внє політікі! Потім трамп сказав що в нього хороша кров!

А тут просто черговий дрібний довб***б

І у нацистів і у комуняк теж було до біса співчуваючих

За Томасом бігають учителі з історії, щоб нагадати, що зараз Томас живе в «старому доброму часі» й треба реагувати, щоб цей час зберегти.

Якщо ж Томасу й подібним забракне розуміння вчасно усвідомити історію, то буде жорстка перездача, коли московські та угорські війська вторгнуться в Австрію, як колись німецькі та совєтські — в Польщу.

нажаль Томас не лише невіглас, але й часи важкі самі по собі для людини.
інформаційна насиченість всілякою маячнею сильно впливає на раціональність людей. точніше людей що не вміють користуватися інформацією — вона на них просто давить і вони відмовляються від усього, іноді виправдано, іноді ні.

хоча у випадку з Томасом є вірогідність що він просто проросійський дебілоїд.

є такий інтелектуальний бомжара як Pirate Software — він веде стріми та розповідає видумки про геймдев та все ніяк не доробить свою гру.
в день коли по Україні був масований обстріл від росіян, ця бомжара плакалась за свого російсього кєнта, якому ой як важко, і йому треба було допомогти, мабуть виїхати.

Для «духовності» й «величної культури» вічно бідної та вічно відсталої деспотії абсолютно нормально вбити сусіда за те, що сподобалась сусідська хата, або вбити незнайому людину тому, що хтось за це заплатив, або добивати своїх поранених військових чи не надавати їм медичної допомоги, щоб заощадити на соціальних виплатах, або не мати права на висловлювання власної думки, щоб не бути побитим, ув’язненим чи вбитим.

Якщо Томас Малер вважає таке нормальним, то Томас має зрозуміти, що в межах цієї норми буде цілком нормально коли його знайдуть мертвим, бо комусь сподобалась його студія.

о, добре що він сказав що можна купити гру написати негативний відгук а потім повернути гру, я цього не знав, треба буде зробити ))

Позиція «внєпалітікі» зазвичай зумовлена не стільки відсутністю позиції, скільки бажанням підлизати русні. Але відкрито про це не заявиш, тому приходиться петляти.

Сподіваюсь, контора закриється

Дякую за зняті маски. Ще від тоді як вийшла No Rest fot the Wicked й відбулися підлизування московитам — дана студія в мене в ігнорі на цифрових майданчиках.

Аналогічно. Дуже любив Орі, чекав на нову гру, але що ж — ігор багато, ці пішли в блок.

Підписатись на коментарі