Glory Defence — моя перша гра на UE5: зомбі, кооператив та українська витримка

🎮 Glory Defence — моя перша гра на UE5: виживання, зомбі й справжній виклик

Привіт! Мене звати Віталій, я веброзробник з понад 14-річним досвідом, і хочу поділитись з вами чимось особливим.

Останній рік я присвятив роботі над своєю першою грою — Glory Defence. Це wave-based шутер про зомбі, побудований на Unreal Engine 5, де гравці захищають останні бастіони людства від заражених зомбі. Усе починалось як невелике хобі, а зараз це — повноцінна гра з прогресією, мультиплеєром і боссами.

🔥 Про що гра?

Glory Defence — це:

• 🧟‍♂️ Нескінченні хвилі зомбі, що стають дедалі сильнішими й агресивнішими
  • ⚔️ 5 класів гравців з унікальною зброєю й навичками
  • 💣 Тактичний кооператив і соло-режим
  • 🛠 Прокачка зброї, досвід, XP, ранги, скіли
  • 🎮 Динамічний геймплей, який змушує адаптуватися до кожної нової хвилі
  • 👑 Боси та спеціальні вороги, які дійсно змушують попотіти

🧠 Чому я взагалі це роблю?

Я давно мріяв створити гру. Після багатьох років у вебі захотілось зробити щось складніше, живе й емоційне. Обрав Unreal Engine 5 через його потужність, гнучкість та спільноту. У грі я сам розробляю логіку, баланс, UI, створюю карти, налаштовую персонажів. Частину арту (наприклад, концепт-арти та промо-матеріали) я зробив за допомогою AI.

🖼️ Скріншоти

🎥 Трейлер

🛠 Зараз гра на стадії

• ✅ Основні системи реалізовані (бойова механіка, класи, прокачка)
  • 🔄 У роботі: оптимізація мультиплеєру, балансування, візуальний polishing
  • 🧪 Найближчим часом планую відкрите тестування — пишіть, якщо цікаво

📣 Пишу цей пост, щоб...

...познайомитися з іншими інді-розробниками або ентузіастами UE5, отримати фідбек, можливо — підтримку або поради. Також буду радий, якщо просто спробуєте демку, коли вона буде готова.

Лінк гри в Steam Додавайте щоб можна було бачити вашу зацікавленість! Залишайте коментарі! Будь-який фідбек — безцінний.

Дякую, що дочитали 🙌

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

на що більш схожа, на L4D чи на World War Z?

І не те і не те, щось посередині, відео гемплею також скоро також буде в стім. Хоча в промо вже видно принцип гри. Я монтував все так як є, не добавляючи ніяких моментів яких не буде в грі. Все наживо так сказати.

Прикольний проєкт! Бажаю успіхів!

Дякую! Велика надія на цей проєкт, тому що наступний буде також крутий. Планів багато і ідей також)

Підписатись на коментарі