«Вдень у McDonaldʼs, вночі — у Bowlero». Історія Senior 3D Artist, який працював над Mortal Kombat 1, а тепер готує їжу у дві зміни

Айзек Соломон — колишній Senior 3D Artist у Zynga. Він також обіймав посаду Art Lead у Roblox, доклав руку до створення Mortal Kombat 1 і Marvel’s Midnight Suns. Однак зараз він готує їжу у дві зміни. Вдень у McDonald’s, а вночі — у Bowlero.

Соломон розповів свою історію на LinkedIn. Він перелічив свої посади в провідних геймдев-компаніях і зізнався, що зараз не працює в ігровій індустрії. Натомість він готує фастфуд на двох роботах.

«Чому я працюю у дві зміни? Вдень у McDonald’s, а вночі готую в Bowlero? Чому я жонглюю жиром з фаст-фуду, домашніми завданнями та виховую трьох дітей? Тому що ніхто не звертався. Ніхто не передзвонив. Ніяких пропозицій. Лише тиша. Тож погодився на це заради своїх дітей, свого майбутнього і себе», — написав Соломон.

Паралельно колишній художник намагається опанувати професію софтвер-інженера. Він «прокидається до сходу сонця і засинає далеко за північ».

«Багато людей кажуть: „Для мене немає роботи, яка б була надто незначною для мене“. Я буквально їхнє втілення», — додав Соломон.

За словами ексхудожника, він пройшов багато співбесід. Виконував випробування з ригінгу, аналізу шейдерів, побудови пайплайнів тощо. Проте після цього отримував лише листи з відмовами.

«Я не можу контролювати їхні рішення, але я повністю контролюю свій шлях. І я вирішив рости. Це не перше моє родео.

Для всіх, хто працює на роботі, яка не відповідає їхньому резюме, — ви не самотні. Вас не меншість. Ви — це те, як виглядає стійкість. Я не закінчив. Навіть близько не закінчив. І ви теж», — підсумував Соломон.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у 2024 році геймдев-компанії звільнили кожного десятого розробника. Про це свідчать дані з опитування від організаторів GDC.

Спільното, а чи знаєте ви людей, які буди змушені покинути індустрію за останні два роки? Розповідайте в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Уважение таким людям, пошел в мак и кудато еще в две смены, но цену на свои услуги не сдампил.

Супер дивне портфоліо як на сеньйора який працював над МК, чесно кажучи. Розумію що буває всяке, але.. дивно

Хто там не вірив в існування наметового містечка ІТ бомжів в Санфранциско, та ейджизм в ІТ ? Будь ласка — ось він як то кажуть оскал не регульованого капіталізму, комради. За це ще і приносять людькі жертви, усе як положено із давнє Єгипетских дінастій фараонів, от тільки фараон ще не розрізає крайню плоть і не льее кров з неї в Нил, щоби він розлився.
Щось мені пригадався ветеран (не ряжений победобіс з болот) другої світової Юрій Нікулін в 9-е квітня , який екранізував О’Генрі

Вперше в житті зіткнувся з такими проблемами після 23-х років в геймдеві. І кілька моїх друзів кажуть те саме. І освіта художня вища у всіх, і в індустрії більше ніж багатьом років. Тут співпало все — і кількість «новобранців» в ковідні часи, які демпінгують страшно, і де-генеративний говноконтент, який робиться майже безкоштовно, ну і вік. Всі делікатно відмовляють — оверкваліфайд...

Треба дивитися на портфоліо. Як для людини з таким досвідом, чесно кажучи, портфоліо так собі в нього на його сайті. Тим паче в ЛА дуже висока конкуренція

Тобто Mortal Combat тобі не портфоліо, навіть не послужний список ?
Може покажеш мені портфоліо Джона Ромеро наприклад ?
Усе просто — чувак старий та дорогий, він не треба гейм студіям. Їм більше підійде молодий, який працюватиме багато — та за досвід.
В цілому нагадування про закон джунглів. Власне через це команда 4A Games звалила з GSC Game World, коли ігри останньої приносили сотні міліонів долларів прибутків — а розробникам які їх робили, за ринковими законами платити було не обов’язково.

Я не про послужний список. Для людини з таким великим досвідом як в нього, портфоліо виглядає не на його рівні досвіду і в ЛА з конкуренцією надто складно тоді. На скрині приклад того що він додав в портфоліо. Мені складно уявити людину з таким досвідом, що не розуміє як оформлювати портфоліо, що прибрати, що додати.
В ЛА серйозні студії, на відповідальні позиції не беруть джунів на скільки мені відомо
Щодо 4A Games там довга історія конфліктів і не тільки через низькі зп, хоча це основна причина також

Може покажеш мені портфоліо Джона Ромеро наприклад ?

ну шо ви одразу про дайкатану знову

Теж подивився портфоліо і виглядає воно багато де на рівні початківця, хоча у нього 20+ років досвіду. Я подумав що чувак можливо був тех артістом, їм зазвичай не треба якісь круті моделі в портфоліо, але немає прикладів скриптів/шейдерів чи ще чогось такого. Але ні, наче в основному 3д артіст в резюме.
Дуже дивно.
Але тим не менш, я бачу багатьох дуже скілових художників які сидять з opentowork плашкою в лінкедині місяцями і це сумно.

Тіп напевне як кажуть у америці, mental.

Art Lead який не знайшовся ніде і працює в дві зміни в макдаку 😒

Art Lead який не знайшовся ніде і працює в дві зміни в макдаку

Там таких дуже багато насправді, скажімо тих хто займався дротовими телефонами. Настільки багато — що цим займався муніуипалітет Санфранциско та влада штатут Каліфорнія. GameDev в цьому бізнесі таке показує взагалі массовий ейджизм, подекуди в 30 років хтось вважається застарим.

Ну тобто тіп був лідом, значить має якісь менеджерські якості, значить вже претендує на посаду вищу ніж лінійний співробітник.

А він не зміг піти на роботу з нижчою зарплатою? Звучить якось не дуже правдоподібно

Якщо його шлях в результаті привів до Макдональдс, то напевно не зміг

Та він би пішов! Але ж HR-и відразу крутять носом і кажуть: «Вам буде скучно на даній позиції». А в готувати фастфуд ніфіга не скучно! ))

ага, я теж таке чув. Що можуть сказати: у вас занадто високі скіли для цієї позиції. Хоча звучить це як срака. Вибач, ти сеньйор, тому ти не можеш бути мідлом, іди в Макдональдс!!

Підписатись на коментарі