«Вдень у McDonaldʼs, вночі — у Bowlero». Історія Senior 3D Artist, який працював над Mortal Kombat 1, а тепер готує їжу у дві зміни
Айзек Соломон — колишній Senior 3D Artist у Zynga. Він також обіймав посаду Art Lead у Roblox, доклав руку до створення Mortal Kombat 1 і Marvel’s Midnight Suns. Однак зараз він готує їжу у дві зміни. Вдень у McDonald’s, а вночі — у Bowlero.
Соломон розповів свою історію на LinkedIn. Він перелічив свої посади в провідних геймдев-компаніях і зізнався, що зараз не працює в ігровій індустрії. Натомість він готує фастфуд на двох роботах.
«Чому я працюю у дві зміни? Вдень у McDonald’s, а вночі готую в Bowlero? Чому я жонглюю жиром з фаст-фуду, домашніми завданнями та виховую трьох дітей? Тому що ніхто не звертався. Ніхто не передзвонив. Ніяких пропозицій. Лише тиша. Тож погодився на це заради своїх дітей, свого майбутнього і себе», — написав Соломон.
Паралельно колишній художник намагається опанувати професію софтвер-інженера. Він «прокидається до сходу сонця і засинає далеко за північ».
«Багато людей кажуть: „Для мене немає роботи, яка б була надто незначною для мене“. Я буквально їхнє втілення», — додав Соломон.
За словами ексхудожника, він пройшов багато співбесід. Виконував випробування з ригінгу, аналізу шейдерів, побудови пайплайнів тощо. Проте після цього отримував лише листи з відмовами.
«Я не можу контролювати їхні рішення, але я повністю контролюю свій шлях. І я вирішив рости. Це не перше моє родео.
Для всіх, хто працює на роботі, яка не відповідає їхньому резюме, — ви не самотні. Вас не меншість. Ви — це те, як виглядає стійкість. Я не закінчив. Навіть близько не закінчив. І ви теж», — підсумував Соломон.
Нагадаємо, раніше ми писали, що у 2024 році геймдев-компанії звільнили кожного десятого розробника. Про це свідчать дані з опитування від організаторів GDC.
16 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів