Художник Persona натренував ШІ створювати арти для нової гри. Але зрозумів, що швидше було б зробити їх вручну
Кадзума Канеко — відомий художник, який багато років пропрацював в Atlus. Він доклав руку до ігор серії Persona, Shin Megami Tensei та Metaphor: ReFantazio. У
Канеко зараз працює в Colopl, яка нещодавно випустила Tsukuyomi: The Divine Hunter. Це roguelike про блукання підземеллями з елементами карткової гри.
Однією з фішок проєкту якраз став штучний інтелект для створення артів. Він генерує картки на основі дій, виконаних гравцем. Наприклад, показує результат битви чи рішення допомогти NPC.
В інтерв’ю Game*Spark Кадзума Канеко та продюсер Юсуке Сайто розповіли про тренування ШІ. Для цього художник намалював ілюстрації, які відображали стиль проєкту.
«Ми створили десятки тисяч, навіть сотні тисяч артів, і ми продовжували навчати його на тих, які, на думку Канеко, були найближчими до його малюнків.
Ми не можемо очікувати, що це буде „власне творчість пана Канеко“. А оскільки ми не можемо цього очікувати, ми не можемо очікувати, що шанувальники пана Канеко будуть задоволені цим», — визнав Сайто.
За словами художника, створення людських персонажів за допомогою ШІ було легким. Складніше давалася реалізація монстрів, і процес підготовки до неї зайняв більше часу. При цьому Канеко загалом визнав, що швидше впорався б, якби все робив вручну.
«Важко змусити його малювати істот, яких насправді не існує, наприклад, „істоту з двома головами“. Як тільки йому вдається вивести подібне зображення, я комбіную кілька артів, щоб наблизитися до потрібного мені образу. Чесно кажучи, для мене швидше намалювати це самому від початку до кінця», — заявив Канеко.
Нагадаємо, нещодавно творець NieR Йоко Таро спрогнозував, що через 50 років розробників замінить штучний інтелект. А до людей, які намагатимуться створювати ігри вручну, «ставитимуться як до бардів».
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів