CEO CI Games заявив, що сучасна ігрова аудиторія — «фальшивий міф». Думки коментаторів щодо цього розділилися

Марек Тимінський обіймає посаду генерального директора CI Games, яка відома серіями Sniper Ghost Warrior та Lords of the Fallen. Нещодавно він заявив, що сучасна ігрова аудиторія — «фальшивий міф». Такого поняття не існує, і нові дані це нібито доводять. Думки коментаторів щодо тези CEO розділилися. Частина погодилися з ним, а інші — розкритикували.

«Сучасна аудиторія» — це фальшивий міф. Дані це доводять. Робити ігри для неї — шлях до вимирання«, — написав Тимінський на власному акаунті в Х.

CEO CI Games не уточнив, на яку саме статистику він спирається. І подальшу дискусію керівник не підтримав. При цьому обговорення розгорілося масштабне. Допис отримав понад шість тисяч вподобайок та триста коментарів. Свої думки під постом виразили навіть деякі англомовні блогери.

Частина аудиторії погодилися з тезою Тимінського. На думку цих користувачів, молоді гравці просто не цікавляться новими масштабними проєктами. Вони проводять час у Fortnite і надають перевагу мобільним платформам.

«Сучасна аудиторія» існує — але вона менша і набагато більш спонтанна, ніж студії хочуть визнати. Щоб завоювати одного з таких гравців, ви часто відлякуєте трьох основних шанувальників. Ви можете створювати контент для них, але ваш бюджет швидко покаже, наскільки низька віддача", — написав користувач під псевдонімом FleetingMinded.

Інша частина людей в коментарях заперечили Тимінському. Вони заявили, що Lords of the Fallen створювалася не для сучасної аудиторії, однак не стала дуже успішною. А ось Elden Ring та Baldur’s Gate 3 змогли зацікавити різних користувачів.

Нагадаємо, раніше представники менеджменту CI Games заявляли, що будь-які соціальні або політичні наративи у грі негативно впливають на продажі. Компанія не збирається наслідувати принципи DEI.

Як гадаєте, чи справедлива теза Тимінського щодо сучасної аудиторії? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Тимінський де стата? покажи цифри.

Це можна легко відстежити за онлайном у грі. Щодо Fortnite і мобільних платформ — повністю підтримую, адже це стало доступним, і пограти можна будь-де. Старі проєкти вже не викликають інтересу в нової молодої аудиторії.

справа в тому що молода аудиторія росте, і скажімо так, еволюціонує в своїх смаках.
є невелика кількість людей що грають в одну й ту саму гру, або декілька, роками.

один з кентів в мене грає вже більше 15 років в WoW, грає в старі патчі, а також Diablo 2 від тих же розробників.

але він такий один серед усіх моїх знайомих, ми один з одного дивуємося — як я не можу просидіти в 1 грі більше декількох тижнів і він, що гаситься в 1 і ту саму гру таку величезну кількість років і навіть не цікавиться новими іграми, бо достатньо цих.

тому всі ці успіхи фортнайтів та мобільних платформ — то все куди складніші розрахунки, ніж «молоде покоління».

десь доводилось чути що бідні країни — це де мобільні ігри мають певну перевагу над консольними та пк, через більшу доступність телефонів.

є невелика кількість людей що грають в одну й ту саму гру, або декілька, роками.

А чи така вона невелика? Бо серед моїх знайомих таких більшість — ВоВ, ЛоЛ, танки, Дота, КС. Я їх нікуди затягнути не можу більше)

хмммм.
а скільки років цим вашим знайомим, від меншого до більшого?
і чи пов’язана їх праця з геймдевом?

Ні, пани не в геймдеві. Найменшому 21, решті біля тридцяти всім)

Вони заявили, що Lords of the Fallen створювалася не для сучасної аудиторії
А ось Elden Ring та Baldur’s Gate 3 змогли зацікавити різних користувачів

шось без додаткового контексту складно зрозуміти, чого це Lords of the Fallen гра не сучасна, а дві інші сучасні, чи не сучасні, але зацікавили інших гравців. чим — хз, та й хіба важливо воно. вони просто є, вони успішні — все, успішний успіх.

CEO CI Games не уточнив, на яку саме статистику він спирається

та він навіть не пояснив, що таке взагалі ця ваша сучасна гра.

це про UX, це про сюжетні наративи, це про що взагалі.

А контексту і немає, ось такі от докази в людей) А щодо тези Тимінського, це певне про все разом — ставка на певну гучну меншість, яка вимагає того чи іншого напрямку, нахилу вправо або вліво.

Тут є нюанс перекладу (так мені здається). В англомовних соцмережах слова сучасна аудиторія (modern audiences) це часто завуальований зневажливий термін. В такому випадку мається на увазі не сучасність в плані часу, а те що є група людей які хочуть бачити максимальне дайверсіті в медіа. Тобто якщо якщо в грі десять персонажів, то відповідно у них повинні бути всі кольори шкіри, всі можливі комбінації статі та гендеру, всі можливі сексуальні переконання і так далі. І всі ці персонажі повинні явно і регулярно доповідати гравцю про них, не залежно від жанру та сеттінгу гри чи фільма.
В плані ігр це такі приклади як Concord, Forspoken, Dragon Age Vanguard. (по відгукам, я в них не грав)

Тобто посил того СЕО як я це розумю в тому, що якщо робити посередню гру чи фільм, а потім залити все тоннами фальшивого дайверсіті, це не приведе до фінансового успіху. Бо немає такої сучасної аудиторії, якій головніше вторинні ознаки ніж цікавий геймплей, гарний дизайн та цільний і продуманий світ.

Підписатись на коментарі