Вилітають ігри на ноутбуці з RTX 2060 та Intel Core i7. Потрібна порада

Привіт усім! Зіткнувся з проблемою вильотів у іграх. Граю на Lenovo Legion 5.

Більшість ігор, у які я грав, вилітають або при запуску (після натискання кнопки Play), або через деякий час під час гри.

Як це відбувається? Екрани моніторів (їх два) темніють, ігра вилітає або просто зависає й зʼявляється якась помилка. Бувало, що обидва екрани темніли, і комп’ютер не показував зображення — доводилося перезавантажуватись. Я видалив драйвери через DDU, встановив версію 537, стабільну — після цього екрани перестали темніти, але ігри все одно вилітають. Пробував вимикати вбудовану графіку (гібридний режим) — не допомогло. Пробував перемикати режим у Lenovo Vantage на «Турбо» і на «Тихий» — те саме. Скидав Windows. Може, проблема в BIOS???

Нещодавно був у сервісі, але не з цією проблемою — тоді була проблема з живленням відеокарти, але мені все полагодили (робив знайомий, точно не шахрай).

У GTA V вилітає з помилкою err_gfx_state, у R.E.P.O — Unity Crash Handler, у Marvel Rivals — GPU crash.

Навіть Schedule вилітала. Roblox і Terraria працюють нормально, хоча Terraria іноді добре справляється з навантаженням, а Roblox кілька разів вилітав.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Качни 3d mark
Якщо там в тестам вилітатиме, то перевстанови вінду і НЕ встановлюй ніяких драйверів окрім тих, що встановлюються з материнкою.

Далі тестуєш через 3d mark знову, якщо не вирішилась проблема, то це хард, а не софт.

Далі знімаєш відяху і тестуєш її на робочому компі(візьми у друга чи щось таке). Якщо проблема буде та ж сама — вітаю, це проблема з відяхою. Далі несеш її у ремонт.

Вилітають ігри на ноутбуці
Далі знімаєш відяху

Genius

в мене ноут, ахахах, но спробую, дякую!

скорее всего что-то аппаратное, надо провести диагностику с помощью специальных приложений
сначала CPU, потом оперативки, потом GPU

Така історія була від перегріву.

Дякую за коментар, но це точно не те. Ноут холодний був, що у додатках, що в житті. Плюс у мене охолоджувач

попробуй в настройках карты «параметры 3д» поставить «Режим управления электропитанием» на «макс производительность». У меня на Legion 5 с такой же картой в дефолтном режиме «Адаптивный» также вылетают. Со сменой — уменьшилось кратно, но все равно иногда бывает.

Как-то решил на данный момент? Или все так же?

Електроника она такая. Особенно по питалову. Не обязательно что мастер жулик или криворукий. Заменил какие то элементы, тесты погонял и вроде ок, но потом снова вылетело из за того что проблемы дальше по цепи (оно ж какое то время работало на нештатных параметрах). Часто бывают такие траблы при проблемах питания видеопамяти
Так что в первую очередь думаю это.
Но прежде да — самое очевидное померять температуру.

GPU Tweak’ом температуру подивіться, він уміє HTTP server запускати — можна температуру на телефоні дивитися. Зовнішні монітори можуть створювати додаткове тепло на GPU, бо додаткові SerDes’и працюють на кабеля

Підписатись на коментарі