Проєкт Blackfield від українського розробника бере участь у фестивалі «Ігри з росії». Автор «не бачить у цьому проблеми»

Спільното, на звʼязку редакція GameDev DOU. У нас трапилася ситуація з грою Blackfield. Автор родом з України опублікував топік про власний проєкт і розповів про його концепцію. А пізніше читачі помітили, що продукт бере участь у фестивалі «Ігри з росії» в Steam. На ньому представлені проєкти, створені розробниками з рф. За словами творця Blackfield, «це не проблема», бо таке рішення допомагає отримати додатковий трафік.

Автора топіка та гри звати Юрій Осадчий, однак вона вийде в Steam під брендом Visionary Games. Розробник опублікував матеріал про проєкт на нашому форумі 30 квітня. Деякі користувачі в коментарях зацікавилися Blackfield.

Проте сьогодні, 2 травня, під топіком написав Степан Прохоренко, Head of Content, Festivals Director в Palaye. Він розповів, що пан Юрій додав свій проєкт до фестивалю «Ігри з росії». Це захід в Steam, присвячений іграм від розробників з рф. Його проводить стороння компанія, але зі згоди Valve.

Фестиваль демонструється на головній російським користувачам. Та якщо зайти на сторінку Blackfield, зверху також показується банер цієї події. При цьому ні українська, ні російська не заявлена в грі. Пан Юрій відповів в коментарях щодо участі у російському фестивалі.

«Я родом з Фастіва, а гру додали до списку суто для трафіку, не бачу проблеми», — написав автор в коментарях.

Ми видалили допис Юрія з форуму і не підтримуємо розробників, які просувають свої ігри в росії.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось15
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

зі свого боку ще додам, що як організатори Ukrainian Games Festival у Steam, ми не допускаємо участі проєктів, яким окей загравати з росіянами. буде шукати свій трафік в омську

А чому тоді Blackfield, замість «ЧОРНОЕПОЛЕ»

Я довольно часто бываю в Фастове и знаю, что по нему нешуточно прилетало, в том числе и в жилую зону. Также много фастовчан погибло на фронте. И в маленьком городе это просто бросается в глаза.
Так, что я не берусь судить, почему автор игры настолько небрезглив.
Но блин читать проклятия с угрозами изгнать его с дешманского украинского рынка, лишить всех 50-ти долларов заработка с него...
Кончайте позориться диванные воины.

Це жах...
В нас же є класний проєкт Ukrainian Games Festival, на чорт йому той фестиваль рускіх ігор здався. Просто вистрілив собі в ногу.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Крінж. Думав пограти та додав в бажане, тепер делейт.

ох скіки ж людей обурились від думки, що ігри повинні бути «поза політикою».
страшно жити серед настільки політизованих людей які вважають, що думка інді-розробника змінить хід подій.
враховуючи скільки хейту написали тут і в телеграм каналах, то вони так і думають.
хочеш змінити щось в країні — починай з себе, а не з інших

Усі ігри в політиці, усі ігри несуть політичний месендж, усі видавці мають політичні принципати, як і усі локалізатори і розробники, а також гравці. Лише людина яка не пропрацювала в геймдеві чи не пограла в жодну з ігор ні дня, може комусь затирати про аполітичність геймдеву.

Автор «не бачить у цьому проблеми»

ну то побажаю цьому екземпляру віда какаяразніца здохнуть від раку

Навіщо бути за когось? Якщо йдеться про розробку ігор, поза політикою, я, як сольний розробник, не обираю жодну зі сторін, а навпаки, намагаюся духовно об’єднати два народи. Протягом 30 років живу в Ізраїлі, де триває безкінечний сучасний конфлікт із іншим народом, і логічно всім зрозуміло, що не все арабське населення — терористи, як і російське чи українське... Хто на кого напав, хто винен — кожен бачить зі своєї дзвіниці (ще раз, ігри та інше мистецтво перебувають поза політикою, навіщо насильно її прив’язувати і здіймати галас там, де його немає?). Пояснюю для допитливих: протягом двох років я працюю над проєктом за власні кошти, і, як будь-який розробник, хочу, щоб мій продукт помітили (якщо, наприклад, 30% трафіку буде з Ірану — чудово, у мене немає з цим жодних проблем, я не збираюся перевіряти політичні погляди кожного, немає на це енергії).

Протягом 30 років живу в Ізраїлі

ну вот и писали бы свои игры на иврите, не вводили бы местный тыловой фронт в оману))) а теперь кого воинам дивана ненавидить и кенселить??

тебе, за нахабство через відсутність мізків і нахабство пускати свою жовч через відсутність мізків.
я починаю

Если на меня ты, воин, переключишься, отстав от Юрия, я согласен) приношу себя в жертву))

приношу себя в жертву

ти забув ритуальний ніж

Хто на кого напав, хто винен — кожен бачить зі своєї дзвіниці

Справді? Це як?

Мені незрозуміло як баран бачить це з баранячої дзвіниці

Ігри не поза політикою,бо думки розробника,які були вкладені в гру це теж політика

Протягом 30 років живу в Ізраїлі

Так вказуй, що це Ізраїльська гра, навіщо бігати і розповідати, що гра Українська.

Звернув увагу що україномовні коменти висловлюють обурення а узькомовні в цілому про «какая разніца»

Потому что украиномовность очень часто не естественная культура человека, а маркер поддержки официоза.
Лично я бы с удовольствием писал бы и по-украински, но не хочу оказаться на одном гектаре с некоторыми персонажами.

Говорячи українською ти прідтримуєш власну культуру. Говорячи російською — культуру підорах. Все дуже просто і це не має жодного відношення до «офіціозу». Це маркер. Хоча очікувати адекватності від людини, що нижче в коментах просуває творчість гражданачки...

Перечитай мою фамилию и задумайся, почему я должен перейматися українською культурою.

Бо ти тут живеш, можливо? Якщо ти тут в гостях, то не тобі розповідати за «україномовность».

Якщо ти тут
в гостях

Ты уверен, что государство Украина твоя монополия?

то не тобі розповідати за «україномовность».

Кто угодно может рассуждать про украиномовнисть, даже те, кто не знает в какой части света находится Украина.

Щоб не асоціюватися з зет суспільством)))

то не тобі розповідати за «україномовность».

Весь мир ФСБ.

а ты в нём нурибек со шваброй в попе

Я тут трошки бачу протиріччя позицій між «з задоволенням писав би укр і чого маю перейматися», в цілому властиве для рос громадян. Бо тут їм треба ненавидіти штати, а потім Трамп красавчік, а потім знову хз.

очікувати адекватності від людини, що нижче в коментах просуває творчість гражданачки

главный сержант моего предыдущего батальона и я смотрим на этот камент как на гoвнo

Те, що ти (можливо) служиш, не робить твої музичні смаки меньш лайноїдськими.

не стану спорить. но у меня вопрос — почему же люди с политически верными музыкальными вкусами столь часто выбирают службу в мовной полиции Буковеля и ТРО Вроцлава?

Чи працює твоя логіка навпаки? Бо виходить, що лобителі лайнопанку частіше вибирають службу в ЗСУ. Мда.

Выходит, что так. «Значит, нужные книги ты в детстве читал» ©

«Власна культура» — это когда тебя похищают, бьют, грабят и бросают как животное?

Це така невміла підміна понятть чи в тебе і тобі подібних й правда інтелект від’ємний, як здається зі сторони?

Повна нісенітниця. Це російськомовність у людей здебільшого набута.
Я народилася в Києві, в україномовній сім’ї, але з часом перейла на російську бо... всі так робили.Мені, на жаль, знадобилася повномасштабка щоб перебити почуття меншовартості і повернутися до української у спілкуванні. Як і більшості моїх знайшомих. Але все ще знаю людей (теж з україномовних сімей) які продовжують говорити російською хоч вона їм і не рідна.

Анастасия, а как вообще так могло получиться? Вот вы родились в столице, в украиноязычной семье. А потом все эти невзгоды с отказом от языка, на котором с вами говорила мама и комплекс меншовартости? Это что должно произойти? Неужели на стороне рашки такие сильные маги воюют?

Як раз навпаки, для більшості українців — природня культура саме українська. Річ у тому, що протягом століть вона знищувалась московитами та заміщувалась своєю (як я доречі підозрюю і ваша), тому що це і є колоніальна політика яку вони і досить намагаються вести. І якщо ви наразі знаходитесь в Україні — то напевно в курсі, що у нас вже більше 10 років гібридна і 3 роки повномасштабна війна. І ця війна також відбувається і на культурному просторі, і якщо ми не підтримуємо своє — то граємо на боці ворога.

Чувак, ты наверное сам не заметил, что выдал официальный пресс-релиз без капли собственной мысли.

Слухай друже, я зустрів повномасштабку в Ірпені, вивозив звідти родину з дітьми, рік прослужив в ЗСУ, був на фронті, маю друзів, що загинули, маю друзів, що досі служать і захищають і мене, і тебе. То давай, скажи мені ще щось про власну думку та «прес-реліз»..

Слухай друже, я зустрів повномасштабку в Ірпені, вивозив звідти родину з дітьми, рік прослужив в ЗСУ, був на фронті, маю друзів, що загинули, маю друзів, що досі служать і захищають і мене, і тебе.

Ничего, кроме уважения.

То давай, скажи мені ще щось про власну думку та «прес-реліз»..

Ну реально ж пресс-релиз выдал)

А я был в Киеве и никуда не уезжал. Слушал канонаду и работал.
Друзей и родственников сейчас к сожалению потеряли все.
Но это не делает твои мысли сколько-нибудь оригинальными.

Тобто якщо я українець і маю про-українську позицію — то значить думки не мої і «прес-реліз». В мене до речі є питання до теперішньрї влади, і я не є їх виборцем, але зараз потрібно розставляти пріоритети і пам’ятати хто є ворогом.
А ость ти, будучі свідком агресії московитів (вважати себе українцем чи ні — то твоя справа), стверджуєш, що ми, українці, маємо позитивно ставитись до їх культурної експансії на наш простір?

я українець і маю про-українську позицію

Ты считаешь свои убеждения единственно верными для украинцев, неясно правда этнических или по гражданству.

то значить думки не мої і «прес-реліз»

Нет. Тебе их «лидеры мнений» инсталлировали. Оценки основанные на собственном жизненом опыте не настолько категоричны.

будучі свідком агресії московитів

Чувак, агрессия это плохо, но не ново. 85 лет назад были немцы с союзниками, 105 — поляки, 300 лет назад татары угоняли ясырь, до этого были печенеги и половцы. Тут надо не психовать, а уметь отбиваться.

що ми, українці

Еще раз. Не употребляй слово «українець» , как описание носителей определенной идеологии.

маємо позитивни ставитись до їх культурної експансії на наш
маємо позитивни ставитись до їх культурної експансії на наш простір?простір?

Это не ваш простір. В нем живут еще миллионы людей разного происхождения, вероисповедания, воспитания и убеждений.

Толернантненько. Евросоюз вас заждался.

Евросоюз вас заждался

шо там, як погода у вас?

Так вважати себе українцем неправильно? Ти мені будеш розповідати як і ким мені правильно себе вважати ти називати? А ось ким ти себе вважаєш?
Значить мої думки мені нав’язали «лідери думок», а ось твої — вони справжні твої? Мої думки сформулювались я перерахував з якого досвіду.
В Україні є місце будь якій національній культурі, будь хто має може створювати свої національні культурні осередки. Немає місце тільки одній — росіянській, бо вона наразі є для нас ворожа.

Немає місце тільки одній — росіянській, бо вона наразі є для
нас ворожа.

4 мая (вчера была годовщина) 1838-го года состоялась лотерея, на которой разыграли портрет Жуковского работы Брюллова. На вырученные 2500 рублей Тарас Шевченко был выкуплен из крепостного сословия.
В благодарность за это он посвятил свою поэму «Катерина» Жуковскому.

Яка зрада. Куда смотрит Институт Национальной Памяти?

По-перше ти так і не відповів на питання ким ти себе вважаєш (національно, культурно, як громадянин).
А також з чого ти взяв, що маєш виключне право вирішувати як правильно себе вважати українцем та які саме думки є «своїми» (ця риса доречі дуже характерна як раз москалям).
По-друге якщо ти вже приплітаєш Шевченка, при цьому треба згадати, що він народився невільним через кріпацький (тобто рабовласницький) стрій, який на наші землі принесла саме расєя. При цьому Шевченку більшу частину його творчого життя забороняли писати українською, що як раз було тією віковою практикою знищення нашої культури.
По-третє якщо якийсь москалик зробив щось непогане, цей вчинок просто тоне у океані лиха, яке вони нам творили. Тільки розстріляного відродження вистачить, щоб перебити всі потуги показати, що свинорилі колись нам робили щось добре.

По-перше ти так і не відповів на питання ким ти себе вважаєш (національно, культурно, як громадянин).

Тебя это не касается, любитель диктовать правила посторонним.

якщо ти вже приплітаєш
Шевченка,

Что значит «прилетаю» ? Шевченко — стержень украинской культуры.

, що він народився невільним через кріпацький (тобто рабовласницький) стрій, який на наші землі принесла саме расєя

Ой-вэй, при Польше наверное было всеобщее равенство и братство.

При цьому Шевченку більшу частину його творчого життя забороняли писати українською

Опять же нет. Только в оренбургской ссылке, в качестве, пусть и издевательского, но именно наказания.
Садись со своими двумя законными двойками по истории и литературе.

Тебя это не касается, любитель диктовать правила посторонним.

Це має відношення до нашої дискусії, бо якщо мені, українцю, расєянин чи хтось з їхніх «малих народів» (культуру яких вони також знищують) буде розповідати, як я маю не підтримувати власну мову та культуру, а толерувати росіянську — то відразу іде лісом.

Ой-вэй, при Польше наверное было всеобщее равенство и братство.

Польша доречі в той час була також окупована расеєй.

Опять же нет. Только в оренбургской ссылке, в качестве, пусть и издевательского, но именно наказания.
Садись со своими двумя законными двойками по истории и литературе.

Ага, будеш мені розповідати, що не так вже Шевченка і переслідували, і в залсання відправили як у законне покарання, і що взагалі ніякого переслідування мови та культури не було. Знов таки дуже схоже на росіянський наратив.

Польша доречі в той час була також окупована расеєй.

Не Польша, а ее северо-восточная часть под названием Царства Польского была отдана РИ решением Венского Конгресса.
Остальное поделили Австрия и Пруссия.
Занимался этим, кстати, Алексей Разумовский, сын последнего гетьмана.

Ага, будеш мені розповідати, що не так вже Шевченка
і переслідували

Шевченко погорел на Кирилло-Мефодиевком обществе, такие вещи надо знать.
А жизнь закончил в Петербурге, членом Академии Художеств.

взагалі ніякого переслідування мови та культури не було.

Валуевский циркуляр и Эмский указ конечно имели место, но касались ввоза и издания книг и никто в тюрьму по ним не поехал. Кстати оба изданы при Александре Втором, после смерти Шевченко.

Тобто ти продовжуєш переводити тему та фокусуватись на деталях, що не є основним об’єктом дискусії, при цьому відмовляєшся сформулювати свою культурну ідентичність.
І якщо я розумію правильно, просуваєш ідею, що ми, українці, маємо відмовтьтись від своєї культури і прийняти культуру тих, хто нас наразі вбиває. Якщо я в цьому помиляюсь — то будь ласкавий, сформулюй свою позицію.

Миша, расскажи как преследовали Гоголя и Вернадского и на єтом разойд`мся)

Воно розмовляє руснявою методичкою, пересмикує, бреше. Не варто витрачати час на те, щоб довести щось кожуху.

Не варто витрачати час на те, щоб довести щось кожуху.

Для того, що би щось довести треба мати за душою щось більше, ніж безмежна пиха своїм шляхетним походженням.

Дебіч, я родом з міста Єнакієве на Донбасі, упс. І фамілію теж маю м’яко кажучи не українську. Всі твої про-русняві наброси мимо.

So what? Какое это имеет отношение к твоему интеллектуальному уровню?

Ти щойно пісав про шляхетне походження, тепер про інтелектуальний рівень, раніше щось про мову підгавкував. Припини маневрувати як шльондра на панелі, якщо не вміжш в дискусію, зашкварише.

так він тут і не дискутувати.
це свинорус

Все так. По вчорашніх висерах персонажа очевидно, що або зелений, або русак. Накидав йому репортів за щоку і вам раджу скористатися можливістю.

А якщо не припиню? Ти вичислиш мене по IP?

О, а що це ми на солов’їну перейшли? В понеділок повернулися лікарі і нарешті поставили галоперидольчик? :D

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Підорахену неприємно, яка трагедія.

Ой началось.
Заметь что большую часть своего срача на DOU я писал «Чистою солов’їною» и к стати побеждал на областных олимпиадах по Украинскому языку так что в этом плане дам под зад 99% DOU комьюнити.
Просто потом подумал — а какого хера? Тут народ на русском пишет вменяемые речи, а остальная масса поддакивает правильным партийным словакам.
Тут вроде как на подъеме какого-то патриотизма решил что вроде норм общаться по Украински, хотя родным языком для меня является русский. Да именно родным — мне мама колыбельные еще на нем пела. Пра пра бабушка (я ее застал) на нем говорила. Так что я должен отказываться от части своей культуры? И к стати я не считаю ее кацапской — мои предки жили на этих землях хер знает сколько лет. Мы часть Украинской русскоязычной культуры и с нами сюрпразй — нужно считаться. А те сказки что пойло напало из-за языка, какой-то культурной близости, что русскоязычным Украинцам легче промывать мозги абсолютный бред.

Еще раз — я за то чтоб в Украине был единый государственный язык. И пусть он будет Украинский. Почему? Да потому что это разумно — гос служащие должны говорить на языке и документация должна вестись на том языке который все понимают. Это логично и правильно.

Но переучивать нас как-то, отвергать нашу культуру. Это к хорошему точно не приводит.

Катастрофа.

Наверное, у доу пользователи из РФ тоже не забанены по ИП и приносят прибыль за просмотры рекламы? )

когда уже меня с армии выгонят за то шо слушаю Гражданскую оборону, Армию Власова и тому подобноэ

Шо гроб, шо Власов були антикацапськими, якщо не помиляюсь

антитоталитарными были и остаются
потому и актуальны во все времена независимо от языка и мовы

Ну то чого тобі за них шось буть має? У мене Лєтов во дворі грає 24/7, всі знають, шо хоть і русскій, але нормальний

Це ж треба бути такими єбанькамі. лєтов — один зі засновників
кацапської націонал-більшовицької партії разом з лємоновим і дугіним

Йобнувся? Лєтов за Україну топив все своє життя

Вообще-то Летов топил за возврат Украины обратно в СССР. Да и в целом он был империалист.

Да и в целом он был
империалист.

«Я всегда буду против » он был. Антикоммунист при Совдепе, империалист при демократах.

приблизно як лємонов і дугін чи більше? Слухати музику кацапів, які під неї будуть танцювати над вашими трупами, якщо матимуть таку можливість, це вже дно чи ще ні?

Слухати музику кацапів, які під неї будуть танцювати над вашими трупами

Ну они могут и под AC/DC танцевать. А аудитория Летова часто как в том анектоте «Стоят панки с плакатом -„нам на все пох“
Подходит дед — и че прям на все?
— Да дед, на все
— И на власть и государство пох
— Да, дед
— И на деньги пох?
— Да дед
— А на девушек пох?
— Нэ дед, на девушек не пох
— Но вы ж противоречите сами себе
— Так нам и на этот плакат тоже пох»
Т/е при советской власти были анархистами, после распада национал-коммунистами (к стати их тоже русская власть признали экстремистами)
Короче лишь бы против чего-то бороться причем часто без цели за что. Такие себе анти государственники. В таком контексте нужно все это рассматривать. Я знаю о чем говорю потому что варился в нулевых в самих разных течениях и с хипанами по Крыму разъезжал, и со скинами в Днепре тусил. Колбасило не по детски
Прям чтоб глубокого политического контекста реально в этом всем спектакле нет. Умничаем, читаем умные книги, слушаем «глубокие» политические тексты и думаем что можем изменить мир на самом деле не собираясь его менять. Чистый спектакль, иногда с трагическими перекосами (не спорю, так там разные люди и алкаши и наркоманы которые заигрываются ) но спектакль. Тот же Летов не забываем что отрекся от партии как только запахло хоть какими-то серьезными политическими играми

пока вы в армии вам бояться нечего. Как только дома окажетесь и включите Летова, есть риск нарваться на неравнодушных граждан, которым летов в кашу насрал и которые объяснят вам, что вы русня, раз его слушаете

чел абстрагировался от всего и просто хочет денег. Когда новости идут о том, что депутатам повышают выплаты на аренду, а на учителей денег нет, мне его сложно его обвинять. Хочется послать всё и всех и думать только о себе.

ЗП депутатів — це єдине що вас цікавить із подій навколо? А русняві війська в Україні, ракети і бомби по нашим містам — пох, головне думати про себе?

we’re consumers. we are by-products of a lifestyle obsession. murder, crime, poverty, these things don’t concern me. what concerns me are celebrity magazines, television with 500 channels, some guy’s name on my underwear. Rogaine, Viagra, Olestra...

Аааа, понял. Это вот Юрий Осадчий значит за это ответственный. Давайте его игрулю зафукаем и всё наладится.
Ну а не интересоваться ЗП депутатов это как «я вне политики», по сути признак идиотизма.

Цікавитися треба. Але це не має бути єдиним, і не має бути головним питанням коли у країні війна. Мутні депутати завжди були і з ними треба розбиратися.
Але коли після початку повномасштабної війни з країною яка намагається знищити / привласнити все українське хтось власноруч приписує тій країні свою творчість — це лютий треш.

Вы не переживайте, мы сами прекрасно справляемся с отдачей всего нашего культурного багажа рашке, примеров тому масса. Удивительно как ещё Гоголь с Вернадским устояли. Юрий Осадчий просто все это видит и решил, что он явно не хуже, терять уже нечего. Но если вы считаете, что борьбу с рашкой всё-таки стоит начать с кенселинга Юрия, не смею вам мешать

Вобще-то больше расходы на образование, но вам это не понять.

А ви зараз в Україні знаходитесь?

Тоді які у вас питання до депутатів, яких ви і самі і обирали, у нас демократія працює..

я даже не знаю что на это ответить. У вас к Януковичу были вопросы? вам вам тогда меньше 18 было? А ОПЗЖ вам нравится? Юрий Бойко и прочие?

Я в той час голосував за інші політичні сили, можу розказати за які, але вони здебільшого слідували своїй передвиборчій програмі. Я до того, що заинуввчувати у всьому владу, яку ми самі (як народ) і обираємо — то є інфантилізм.

Я понял. майдан был зря, Янукович зря пострадал. демократия же. сами же выбрали.

Капець ти перекручуєш, майдан як раз був свідомим вибіром більшості українців, як і вибір чинити опір агресії.
І я не дуже розумію саме твою позицію, у чому вона полягає? Що у всьому винна погана влада?

Михаил ну что за двойные стандарты. Я возмущаюсь тем, что депутаты поднимают себе зарплату при отсутствии денег на учителей, ты мне — терпи чел, это демократия, ты их выбрал.
Я задаю вопрос про Януковича, которого точно также демократично выбрали в своё время, а мне «ты не понимаешь, это другое», сознательный выбор народа и прочее.
Это явления одной природы.
Моя позиция в изначальном комменте и суть её — я не обвиняю Юрия, потому как если наша власть и элиты позволяют себе творить такой п-ц, какой она творит, хуже от действий Юрия не будет никому, каждый сам за себя. И виновата в этом не рашка, рашка нас напала. все остальное мы делаем сами.

Я до того, що наразі у нас є серьйозніші проблеми. Мені теж дуже не подобаються деякі дії влади, особливо ті, що підривають обороноздатність. Але наратив про те, яка у нас погана держава — то наразі підігравання ворогу. Нам самим її далі будувати та розвивати.
Щодо Юрія — то промоутити гру в українській гемдев спільноті та одночасно позіціювати її як «game from ruzzzia» — то є зашквар

Ну сподіваюся воно було того варто

Я довольно часто бываю в Фастове и знаю, что по нему нешуточно прилетало, в том числе и в жилую зону. Также много фастовчан погибло на фронте. И в маленьком городе это просто бросается в глаза.
Так, что я не берусь судить, почему автор игры настолько небрезглив.
Но блин читать проклятия с угрозами изгнать его с дешманского украинского рынка, лишить всех 50-ти долларов заработка с него...
Кончайте позориться диванные воины.

Та ниче. Продолжаем на ведьм охотимся а сами закрываем глаза на собственные проблемы и перекосы, кенселить в сети вместо включить остатки дипломатии и предложить помощь в замен отказа от пиара на рынок врага, запрещать все что не нравится вместо предложить альтернативы.
Потом че Украинцы токсичные, более или менее адекватный народ не планирует здесь задерживатся... Продолжаем в том же духе.

более или менее адекватный народ не планирует здесь задерживатся...

Это если ему разрешат. Читая в свое время про историю Совдепа очень удивлялся, почему люди не сделали ноги в неразберихе ранних 20-х и досидели до репрессий и границы на замке. Сейчас начал понимать.

Так багато хто і зробив — той же Сікорський, наприклад. Але відсотків 80-90 населення тоді жило на селі і нікуди далі свого повіту не виїжджали. Куди вони могли поїхати?

Я прежде всего про дворянство/буржуазию/интелигенцию. Которые в массе и попали под репрессивный каток.
Вторая история меньшинства. Поляки, евреи, немцы. Я не берусь утверждать на 100 процентов, но на воссоединение с семьёй вроде бы выпускали. Тем более за границей можно было оказаться не меняя места жительства. А через 15 лет за тетю в Луцке стало можно и под вышку залететь.

У моего отца предки жили в селе и в не очень богатой семье, но часть семьи как то попали в Канаду.

Вони в

неразберихе ранних 20-х

жили в совдепії, чи десь на Західній Україні? Скоріше за все десь там. Звідти емігрували в основному через економічні фактори.

Территория современной Днепропетровской области. Даже знаю село где была их хата и примерное ее месторасположение. Выехали как раз во время событий расспада РИ

під час самої громадянської, гадаю, було ще можливо. Але цікаво, що з центральної України в Канаду.

Вполне В то время Канада активно заселяла западные провинции мигрантами так что это был отличный вариант для людей не сильно состоятельных и образованных.
На сколько я понимаю выехали через Одессу черным морем куда то в Европу. Добрался до Одессы из Днепра труда не составляло. В той же песне Мурка в Одессе была по одной самой правдоподобной по мне версии банда из Амура, а так Амур территории рашки далековато то это вполне вероятно известный криминальный район Днепра.

жили в совдепії, чи десь на Західній Україні?

Приведу немножко нетипичный пример, но типичные люди в Википедию не попадают.
Владислав Дзержинский, младший брат известного советского деятеля. Один из основатетлей и проректор Екатеринославского университета. Идей брата не разделял, поэтому в 1922-м уехал на историческую родину. То есть до какого-то момента поляков выпускали.
Было еще такое явление, как Третья Алия. Тут конечно трудно сказать точно, но допустим в таком городе, как Бердичев доля еврейского населения сократилась с 55% в 1926-м, до 37% в 1939-м. И эта закономерность сохраняется, для всех городов, по которым есть данные по переписям за разные годы.
Если же говорить об украинском населении, то ту же Волынскую губернию царских времен поделили пополам и у многих осталасть родня на польской стороне. Почти уверен, что такая же ситуация была по всей западной границе СССР и народ потихоньку перетекал в обе стороны. Закрыли это дело, я думаю, с вводом паспортов в 1933-м.

Дзержинський як і Сікорський — це все ж таки освічені жителі великих міст. Селянам, які далі 30 верст нікуди не виїжджали звісно важче було кудись відправитися.

Селянам, які далі 30 верст нікуди не виїжджали звісно важче було кудись відправитися.

Ну так и их в НКВД не таскали.

я в ФБ підписаний на краєзнавчу сторінку мого рідного українського містечка. Ну і там була серія дописів про одне сусіднє село, де наводилися історії певних типових прізвищ. Так після радянсько-польської війни з сіл понад Збручем (по ній проходив кордон) на Харківщину були вислані поляки, частина з них якраз в цьому селі опинилася. Тому про «відносно відкритий кордон» я не погоджуся. Кордон охороняли аж до вислання нелояльних елементів сотні кілометрів на Схід.

Так після радянсько-польської війни з сіл понад Збручем (по ній проходив кордон) на Харківщину були вислані поляки, частина з них якраз в цьому селі опинилася.

Вот скажу ХЗ. Странные вещи творились и не всегда мы о них можем узнать. Знаю о польских и чешских селах на Житомирщине, знаю, что молодежь Галычины вывозили на Донбасс. Но цельной картины нету.

зараз подивився ще раз той допис — там 1935-й рік, а не 1925-й, як мені чомусь пам’яталося.

Судя по тому, что «виїзд за кордон» уже с биллбордов подают, как офигенній бенефит (контракт 18-24), мы тут надолго.

Угу... Сегодня Турцию-2021 вспоминал. Со мной летела семья автослесаря из житомирского райцентра. Нормальная была опция для рукастого работяги из провинции. Сейчас опять для номенклатуры.

в мене є двоє прикладів: однокласник і родич. Перший доброволець з перших днів війни, а родича бусифікували влітку 2023. Однокласник їздив з родиною Угорщина-Словенія-Італія у відпустку на машині. Родич приїздив до мене минулого року теж у відпустку. В теорії рукастий механік не мав би воювати на передньому краю і міг би раз на рік з родиною поїхати, але це в теорії, звісно.

В теорії рукастий механік не мав би воювати на передньому краю

«В октябре 1941 года тысячи строителей ДС собрали в дивизии народного ополчения и бросили под танки. Лучшие мастера России: монтажники и сварщики, стеклодувы и чеканщики, краснодеревщики и шлифовальщики мрамора — все, все, все легли в белоснежных полях под Москвой.» © Викор Суворов «Последняя республика»
вот уж действительно что в первый раз происходит как трагедия, повторяется как фарс

Был в одном краеведчекском музее, показали экспозицию керамики. Местный энтузиаст возродил старый народный промысел. Спросил где он. На фронте.

Не. Где точно я уже не помню, но Правобережье.

Про альтернативи ми писали не раз, і не два. Це просто пересмикування. Людина свідомо додала свою гру до руснявих, але винні ті, хто не направили його на інший шлях. Серйозно?)

Серйозно?)

Да, вполне.
А как назвать то что вы делаете как не тупой кенселинг? Я то как жертва биллинга в школе понимаю все механизмы общества по уничтожению людей, которые поступают не так как принято.
Чел на 100% не прав и даже если отбросить контекст войны, все равно решение максимально тупое. А в интересах тех кто развивает комьюнити набирать вес перетягивая к себе новый контент. Помогать, направлять.
Вот если он скажет что был не прав щас? Вы его примите? Я уверен что нет. Потому что изгой он уже навсегда для сообщества изгой. Но потом эти изгои добиваются успеха в других сообществах которые его принимают и работают на их благо
А кто выигрывает от этой ситуации? Украинское геймдев комьюнити? Серьезно?

Славік, для какова саобщєства он ізгой? для мережі хвітер чи форума доу? Я бачу, що можливо чєл розраховував на такий чорний піар і після хвилі хейту можна ситуацію розвернути собі в плюс.

Людина, якщо вона доросла, повинна звикати відповідати за свої вчинки. Уявіть ситуацію — хтось зливає корпоративну таємницю. А потім каже, ну мені не донесли правильно інформацію про відповідальність за це, не показали інший шлях, не прочитали в голос політику конфіденційності, не привʼязали вірність до іншої корпорації. Ні, це перекладання відповідальності. І це просто один з можливих прикладів. Робите вчинки — приймайте наслідки, це дорослий світ. Якщо пан обрав шлях додати свою гру до російських, без проблем. Він хоче просувати себе русні — та нехай, але очевидно, що будуть наслідки. В житті завжди так, завжди є наслідки за вчинки. А оці розмови, що це суспільство нетакусіків не приймає, це щось з розряду інвертованого крайнього лібералізму. Хто виграє від цієї ситуації? Та ніхто, звісно. Але тут інше питання. Завдяки чиїм діям вона виникла?

І я ніде не називав його «вигнанцем», це ваша теза. У житті немає ніякого рівноправʼя, коли є дві сторони поглядів, то треба просто прийняти, на яку спиратися. На двох стільцях не всидиш. І так, я вважаю, що якщо людина визнає помилку, вона точно заслуговує на ще один шанс.

предложить помощь в замен отказа от пиара на рынок врага,

Можна ще в попу чмокнути, пропоную вам зв’язатися з ним аби оформити це діло. А ринок Український такий бідний, що в топі по Європі, якщо шо. А як взагалі розглядати з слотами і консолями, то там без шансів для 90% країн ЄС це при тому що є регіональний прайсинг.

Інша справа заробити 25$ на руснявому ринку, де його гру відразу спіратять.
Тут хоча б із солідарності хтось купував.

Я вижу проблему что кто-то пытается запретить человеку делать что-то с его продуктом в «свободной» стране прикрываясь лозунгами.
Конечно ему лучше получить хоть что-то чем 0
Самоубийство как раз пытаться сознательно ограничить свою аудиторию

Я вижу проблему что кто-то пытается запретить человеку делать что-то с его продуктом в «свободной» стране

Йому ніхто нічого не забороняє, окрім намахування покупців і організаторів фестів, говорити одним одне, а іншим інше це не окей, особливо коли за це платять гроші)

Яке прикре самогубство.

Краще чекаю щоб в Острів додали більше сумісних ОС.

Той випадок, коли я скажу «Не бачу проблеми» коли Юрочці дадуть по таблу представники ТЦК та запхають в бусік незламності. Можна навіть відправити в запоріжську область без підготовки.

Можно подумать для этого надо надо сделать что-то особенное, а не быть просто гражданином Украины.

яке безглузде самогубство

яке безглузде самогубство

Це жах...
В нас же є класний проєкт Ukrainian Games Festival, на чорт йому той фестиваль рускіх ігор здався. Просто вистрілив собі в ногу.

А где за него почитать? Впервые слышу.
Есть чувачок который в, кажется, соло делает игру Ostriv.
Игра очень такая милая, душевная, интересная, эдакий градостроительный симулятор времен гетьманщины.
Кто мимо проходит — советую) Мне как фанату градостроев и стратежек очень зашло)
А чуваку, который её сделал, респект. Я из-за неё пару суток из-за компа не вставал, дико затянуло, да и щас по мере апдейтов захожу чего-нибудь пристроить к селухе :)
Игра еще в альфе, апдейты выходят равномерно. Его бы разрекламить там. Продукт очень достойный. Может, быстрее пилить начнет.
Из минусов, может, только то, что на 7 венде и тем более ХР идти не хочет, но то уже вкусовщина. Кто в своем уме в 2025 будет сидеть на 7 венде :)

А где за него почитать? Впервые слышу.

https://ukrainian.games/
store.steampowered.com/sale/ukrainiangames2024

Конкретно тут кожного року про нього пости.

Я колись коментував, що продавати гру росіянам і за їх гроші купувати дрони то нормально. І розумію що навіть з цією думкою можна довго сперечатись. Але казати що гра з росії... в чому сенс?

Підтримую його, взагалі смішно на такому масштабі, інді гра 400 вішлістів щось там обговорювати. Пускай викачує російські 300$

Якщо не робити ставку на те, що люди додадуть гру в список бажаного та забудуть, звідки вони про неї дізнались, така стратегія маскування виглядає ризиково — якщо хтось помітив, що гра бере участь у фестивалі російських ігор, хтось з росіян може потім помітити, що розробник не російський, і буде бурління на форумі/у відгуках.

зі свого боку ще додам, що як організатори Ukrainian Games Festival у Steam, ми не допускаємо участі проєктів, яким окей загравати з росіянами. буде шукати свій трафік в омську

Це ви маєте на увазі, що якщо вам гроші заходять то норм? Бо Songs of silence має російську локалізацію і продається в РФ, а Sands і зовсім видається росіянами. Чи то «нє такоє»?

за фестиваль нам ніхто не платить, але вашій уяві то вже не завадить

Give me money. А так-то чогось ніколи не розумів смислу публікуватися на площадках СНГ країн. Зробив продукт, і одразу на Європу чи Америку. Ну тому ринку набагато бальше буде охват. Але то таке, люди різні і принципи теж

А чому тоді Blackfield, замість «ЧОРНОЕПОЛЕ»

Но и не «ЧорнеПоле» же ведь! так что со всех сторон подозрительный тип этот игродел!

Напевно коли в Фастів прилетить, то і не буде ’какая різніца’. Хоча може і це не допоможе. Люди різні

По Одесі останні дні(та й за весь час) летить, і шо, купа дебілів принесли МАЛЬЧИКАМ ЦВЕТОЧКИ, під будинок профсоюзів, де русня погоріла

По Фастову вже прилітало , там областной тцк та дуже велика розв’язка для потягів, в перші роки повномасштабки туди часто прилітало, але автор готовий і російського піструна посмоктати аби тільки грошей дали

Та тут даже не в том дело.
Ни для кого не секрет что есть Украинцы которые работают во время войны на русский рынок. За одного даже отдали голоса 73%Украинцев (война ведь у нас с 2014го, или то другое?)
Тут чувак имея на руках игру без русского и Украинского пиарит ее на эти рынки. И называет это нагнетанием трафика. Т/э безжизненной аудитории, которую он не понимает и не хочет общаться.
Такая стратегия изначально обречена на провал.

Це порошенко? Бо на останніх виборах украинци наскільки я памятаю дали десь 30 з чимось процентів голосів у виборах де була явка на рівні 40%.

Підписатись на коментарі