«Будьте як Larian, а не як Activision». Експродюсер Call of Duty розкритикував FOMO-маркетинг в іграх

Марк Рубін працював на посаді виконавчого продюсера Call of Duty та XDefiant. Нещодавно він розкритикував Activision, хоча був робітником внутрішньої студії видавництва протягом десяти років. Причиною став FOMO-маркетинг, який використовується в CoD. Фахівець закликав брати приклад з Larian і ставити на перше місце якість проєкту.

Один з фанатів XDefiant висловився в Х, наскільки йому подобається гра. Він шкодує, що Ubisoft вирішила закрити шутер, але не збирається повертатися в Call of Duty. Рубін відповів на це повідомлення, розкритикувавши Activision.

«Багато ігор, зокрема Call of Duty, зосереджені на тому, як заробити якомога більше грошей на гравцях. Вони значною мірою покладаються на FOMO-маркетинг та EOM-матчі. Але я відчуваю, що раніше більше уваги приділялося якості гри, яка б заохочувала гравців грати. А це означає, що гра має бути більше орієнтованою на гравця, тобто менше тактик, направлених на залученість, і більше якісного досвіду для гравців. Кращі мапи, режими тощо.

Іншими словами, ваша гра повинна мати велику кількість гравців, тому що вона хороша, і люди хочуть в неї грати, а не тому, що на маркетинговий бюджет гри виділено $250 мільйонів. Все, що я щойно сказав, дуже спрощено, оскільки потрібно надто багато часу, щоб дійсно заглибитися в це питання. Остання проста аналогія. Будьте більше схожі на Larian і менше на Activision», — написав Рубін.

Один з коментаторів заперечив продюсеру. Він заявив, що XDefiant теж значною мірою будувалася на FOMO-маркетингу. Рубін погодився, але послався на умовно-безплатну модель розповсюдження і деякі механіки.

«Як безплатна гра, ми мали FOMO-контент, хоча однією з майбутніх функцій був спосіб заробляти валюту, просто граючи, щоб купувати старий контент. Але що стосується маркетингу, то у нас майже не було маркетингового бюджету.

Хочу додати, що в Activision та їхніх студіях працюють чудові люди. Я просто думаю, що вони перетворилися на те, ким не були, і не змогли втекти», — підсумував Рубін.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Ольга Сендзюк, директорка Ubisoft Ukraine Studios, заявила, що українська локалізація не була популярною в XDefiant. Компанія також не планує поки перекладати свої проєкти українською.

А як ви ставитеся до контенту, який доступний в іграх протягом обмеженого часу? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі