«Ставитимуться як до бардів». Творець NieR боїться, що через 50 років ШІ замінить всіх розробників ігор

Йоко Таро — знаменитий сценарист та геймдизайнер, який створив серію NieR. Нещодавно він зізнався, що боїться майбутнього впливу штучного інтелекту на геймдев. За словами фахівця, через 50 років ШІ може перетворити всіх фахівців в індустрії на безробітних. Тобто ігри створюватиме лише штучний інтелект, а до спеціалістів «ставитимуться як до бардів».

Такими думками Таро поділився в інтервʼю Famitsu. Творець NieR поспілкувався з журналістами про свою нову гру Hundred Line. Однак в ході розмови геймдизайнер також розповів, яким він бачить вплив ШІ на розробку інтерактивних проєктів в майбутньому.

«Я також думаю, що штучний інтелект зробить усіх творців ігор безробітними. Через 50 років до творців ігор, можливо, ставитимуться як до бардів. Я думаю, що в найближчому майбутньому ми перейдемо від епохи, коли ми повинні наслідувати стиль наших улюблених творців, до епохи, коли ми зможемо генерувати наші улюблені сценарії.

ШІ визначатиме вподобання користувачів і вміло генеруватиме розгалуження в історії, яке вони захочуть прочитати, а можливості рекомендацій продовжуватимуть вдосконалюватися», — заявив Таро.

Нагадаємо, раніше про ШІ висловився директор Warhorse Studios Даніель Вавра. Він вважає, що штучний інтелект прискорить рутинні процеси й допоможе створювати ігри швидше. Тому керівник з нетерпінням чекає на активну інтеграцію нейромереж у виробництво.

А як ви гадаєте, чи може фантазія Таро справдитися? Чи реально, щоб ШІ повністю витіснив людей? Пишіть у коментарях свою версію.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Сумніваюсь. Скоріше геймдев перейде в хоббі для душі, приблизно як велоспорт, риболовля та садівництво. Велосипеди не конкурують з автомобілями, домашні помідори не конкурують з АТБ — але тисячі людей цим займаються просто тому що подобається.

, домашні помідори не конкурують з АТБ — але тисячі людей цим займаються просто тому що подобається

Ага, а ще мільйони бо навіть у 21му сторіччі для багатьох у сільській місцевості не розвинених країн домашнє господарство це основне джерело харчування

Коротше — навіть як джерело прибутку буде норм геймдев. Народ досі ігри на NES пилить і не задля хоббі.

Йоко Таро не працював над The Hundred Line — Last Defense Academy.

Казали у 15му що професія шофер скоріше за все вимре у найближчі 10 років, тому треба дітей навчати професіям яких ще не винайшли, треба навчати дітей джаві!
Тому цим свідкам Хмари і холодних провідників з батареями холодного синтезу щиро бажаю 50 років айті-бомжування з апофеозом у вигляді удару паяльника від бухого грузчика.

Тут як з динозаврами, що стали курками, індиками тощо, адаптуйся або помри.

Ну бард так бард
«Ведьмаку заплатите чеканной монетой
Чеканной монетой
О о о ооо
»

Підписатись на коментарі