«Ставитимуться як до бардів». Творець NieR боїться, що через 50 років ШІ замінить всіх розробників ігор
Йоко Таро — знаменитий сценарист та геймдизайнер, який створив серію NieR. Нещодавно він зізнався, що боїться майбутнього впливу штучного інтелекту на геймдев. За словами фахівця, через 50 років ШІ може перетворити всіх фахівців в індустрії на безробітних. Тобто ігри створюватиме лише штучний інтелект, а до спеціалістів «ставитимуться як до бардів».
Такими думками Таро поділився в інтервʼю Famitsu. Творець NieR поспілкувався з журналістами про свою нову гру Hundred Line. Однак в ході розмови геймдизайнер також розповів, яким він бачить вплив ШІ на розробку інтерактивних проєктів в майбутньому.
«Я також думаю, що штучний інтелект зробить усіх творців ігор безробітними. Через 50 років до творців ігор, можливо, ставитимуться як до бардів. Я думаю, що в найближчому майбутньому ми перейдемо від епохи, коли ми повинні наслідувати стиль наших улюблених творців, до епохи, коли ми зможемо генерувати наші улюблені сценарії.
ШІ визначатиме вподобання користувачів і вміло генеруватиме розгалуження в історії, яке вони захочуть прочитати, а можливості рекомендацій продовжуватимуть вдосконалюватися», — заявив Таро.
Нагадаємо, раніше про ШІ висловився директор Warhorse Studios Даніель Вавра. Він вважає, що штучний інтелект прискорить рутинні процеси й допоможе створювати ігри швидше. Тому керівник з нетерпінням чекає на активну інтеграцію нейромереж у виробництво.
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів