«Якщо гравці володіють грою, вони зроблять її фантастичною». CEO Larian висловився на підтримку модів
CEO Larian Свен Вінке підтримав спільноту модоробів. Він вважає, що грою не повинно володіти лише керівництво компанії. Проєкт має належати як розробникам, так і користувачам. Останні будуть підтримувати його власними силами, тому що це їхнє захоплення. В результаті гра може отримати нове дихання й стати «фантастичною».
Вінке дав інтервʼю виданню GameSpot. Журналіст запитав у керівника щодо ситуації навколо мода для Stardew Valley за мотивами Baldur’s Gate 3. Модифікацію спочатку видалили через скаргу від Wizards of the Coast, яка володіє правами на Dungeons & Dragons, але потім повернули у вільний доступ. Це трапилося після того, як Вінке став на захист проєкту.
«Як компанія, що володіє інтелектуальною власністю, цілком можна надавати комусь ліцензію. Ви можете просто сказати: „Гей, я думаю, що те, що ти робиш, дуже круто. Ось тобі ліцензія“. І це розв’язує проблему. Я думаю, що саме так і було зроблено в цьому випадку. Отже, це найпростіший спосіб розв’язати проблему», — сказав Вінке.
За словами фахівця, все ускладнюється, якщо на модах намагаються заробляти гроші. Але якщо вони розповсюджуються безплатно, то це лише плюс для гри. Проєкт отримує підтримку і додаткове просування в мережі.
«Якщо у вас є компанія, особливо у сфері ігор чи будь-яких розваг, і у вас є група людей, яка витрачає бозна скільки часу на створення чогось на честь вашої гри, особливо в іншій грі, я думаю, що ви повинні аплодувати цьому.
Це дійсно круто, правда? Це пристрасть, це сарафанне радіо, з маркетингового погляду, і якщо це гарно [зроблено], то це внесок у всю екосистему гри», — додав Вінке.
CEO Larian також навів приклади Warcraft III та Skyrim. Завдяки модоробам ці ігри лишалися популярними протягом багатьох років. Тому до фанатів-ентузіастів потрібно ставитися, так само як до розробників.
«Якщо ви хочете, щоб гра жила, це найкращий спосіб допомогти цьому. Те ж саме [з розробкою]. Якщо я хочу, щоб наші ігри були чудовими, я маю переконатися, що розробники володіють ними. Якщо я буду єдиним, хто нею керує, вона ніколи не буде чудовою, бо я не можу зробити все. Мені потрібно, щоб розробники зробили це. Те ж саме стосується і гравців. Якщо гравці володіють грою, вони зроблять її фантастичною», — підсумував Вінке.
Нагадаємо, раніше ми писали, як Вінке висміяв заяви про смерть сюжетних ігор. CEO Larian впевнений, що такі проєкти нікуди не зникнуть. Просто потрібно випускати їх з належною якістю.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів