Чи можуть причини звільнення в одній компанії вплинути на отримання оферу в іншій? Потрібна порада
Працюю дизайнером у геймдеві. З міркувань анонімності не вказую свою спеціалізацію детальніше. У компанії пропрацював понад 3 роки, вигорів давно і кілька разів через нудні для мене завдання. Мій рівень кваліфікації вищий, але не було можливості створити класне портфоліо — то через брак часу, то через стан здоров’я. За цей час багато що змінилося у внутрішніх процесах компанії, але останнім часом я більше зосереджувався на портфоліо і спробах налагодити життя, ніж на вивченні нових організаційних моментів.
У якийсь момент зі мною захотіли поговорити: висловили невдоволення тим, що я нібито став несамостійним як для мого рівня (забирав у команди час питаннями, перекладав свої компетенції на інших). Мені дали випробувальний термін, до якого я не поставився достатньо серйозно і, зрештою, його провалив. Я чомусь не міг і уявити, що це був «той самий» випробувальний термін. Вимоги не здавалися надто складними, а про можливість звільнення прямо не сказано не було. З огляду на мої сильні хард-скіли й трирічний досвід у компанії, я думав, що найгірше, що може статися — це тимчасове зменшення зарплати або перехід на оплату за фактом виконаної роботи. Ну, гаразд.
Ще однією причиною звільнення стало те, що останні рік-півтора в мене в LinkedIn стояла позначка «шукаю роботу». Здавалося, що це не має турбувати роботодавця — адже зараз такий час, коли всі заздалегідь шукають нове місце і ніхто не хоче залишитися «ні з чим». У підсумку мені оголосили, що у сукупності моя несамостійність і наміри піти роблять мене ненадійним працівником.
Зараз я ще відпрацьовую 2 тижні і судячи зі всього, ми розійдемося мирно. Але мене непокоїть те, що потенційний роботодавець може зв’язатися з попередніми за рекомендацією і дізнатися про звільнення. Наскільки така історія може вплинути на кар’єру? Звісно на співбесіді казати про те, що був звільнений — це самогубство, але якщо дізнаються від минулої компанії, виходить що ще й брехав. Як тут бути?
27 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів