Експрезидент Blizzard вважає, що ремастери на кшталт Oblivion не можуть конкурувати з Elden Ring та іншими «сучасними шедеврами»

Майк Ібарра протягом трьох років обіймав посаду президента Blizzard Entertainment. Нещодавно він висловився про ремастери в контексті релізу The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered. Топменеджер вважає, що оновлені версії ігор 20-річної давнини не можуть конкурувати з «сучасними шедеврами». За його словами, перевидана екшен-RPG від Bethesda не здатна боротися з Elden Ring, бо «акценти змістилися».

«Я скептично ставлюся до ремастерів 20-річної давнини. Те, що колись було фантастичним, тепер перероблене, але [воно] ніколи не витримає конкуренції з сучасними шедеврами на кшталт Elden Ring. Акцент просто перемістився від безпечних рольових ігор з відкритим світом до того, що принесло нам усім Elden Ring. Я хотів би, щоб мені довели, що я помиляюся. Але це не так.», — написав Ібарра.

Один з користувачів обережно заперечив експрезиденту Blizzard. Він написав, що старі проєкти можуть подарувати почуття ностальгії. І це їхня перевага над новими іграми.

«Я думаю, що у нас було дуже багато „ремастерів“, а ностальгія обмежена. Я можу помилятися. Але я думаю, що ігрова спільнота хоче свіжого і нового більше, ніж будь-коли», — додав Ібарра.

Нагадаємо, ремастер The Elder Scrolls IV: Oblivion вийшов 22 квітня на ПК та консолях. Зараз у Steam гра має 9903 відгуки, 83% з яких позитивні. Дізнатися всю інформацію про оновлену версію можна у цьому топіку.

А ви згодні з думкою Ібарри? Чи подобається вам тренд на ремастери? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не скажу за всі жанри але як шанувальник стратегій скажу так, так як вони роблять сучасні подєлія , наприклад останні цивілізації, всі герої магії і меча після 3-х... та кращеб вони робили вже ремастери. Бо як це не парадоксально ті олдскульні ігри на голову вище за поточні витвори в усих аспектах крім графіки — то чому б не робити ремастери... Принаймні я б пограв у деякі шедеври які візуально просто застаріли.
Тому можливо це моглоби стати перспективним напрямком в індустрії, і ремастер Облівіона це підтверджує

Кому треба той всратий елден рінг? Шмат гівна, як і все інше в цьому типі

Повірте, багатьом. У нас зараз триває одне опитування, яке дуже гарно ілюструє популярність ігор FromSoftware. Коли будуть результати, зрозумієте, про що я)

Мене завжди відштовхувало від соулс лайк ігр, пограв трохи в дарк соулс — видалив гру, потім трохи побігав в бладборн — закинув гру, потім знову повернувся побігав, і лишив на потім. Тепер недавно купив Елден Рінг на Xbox Series і награв вже годин 10, переміг пару босів, побігав по світу, гра просто дарує чудові емоції, але емоції зовсім інші, не такі як в іграх що копіюють одна одну, це справжні емоції, тут і злість, і ненависть, радість що ти зміг здолати після того як вмирав раз 50 на одному босі, але ти вивчив його дії, і з легкістю його поклав після 50 смертей, а то і більше.

в іграх що копіюють одна одну

соулс лайк?)

Наприклад мені, понад 500годин,платина,і зараз знову проходжу іншим білдом. А що? В мене питання кому взагалі треба ремастер сюжетно убогої обли де ти останні годин 6 тупо душишся від кишок з розломів? На релізі після мору це було настільки погано що я навіть скайрім купив аж через рік після випуску, через розчарування

Ремастери — діч. Каже хлоп при якому ремастерили діабло2. Поняв))

Майк Ібарра — балбес.

Заздрить що їхні блвзардовські ремастери — лайно. А тут херак! І продається.

За його словами, перевидана екшен-RPG від Bethesda не здатна боротися з Elden Ring, бо «акценти змістилися».

Звичайно! Я детективи Агати Крісті не здатні боротися проти книг Дар’ї Донцової. Бо хто читає детективи Донцової — просто не зможе прочитати більше 50 сторінок Агати Крісті.

Зараз просто модно наїзджати бетхезду, хоча об’єктивно нема причини, в епоху повістки вони нічого не робили, в sjw двіжах не брали участь, якість перевидань скайріма також не впала, цілих два фалаута вийшло за 10 років. З явних косяків були ну запуск їхніх рпг фалаут 76 і елдер скролс онлайн, але і там все успішно зараз. Нові їхні ігри, той же старфілд також їстівне, хоча і грається трохи застаріло. Бєсєдка прям оплот традиційних цінностей і стабільності в цьому падшому геймдев світі. Вони навіть всього одну фіолетову гру випустили Redfail і все. Бетхезда свята по факту.

Я мав на увазі що Elden Ring — це взагалі не RPG в моєму розумінні.

Ну бо вона екшн рпг, як і дарксоулси, бладборн і тому подібне.

старфілд також їстівне

не знаю як зараз, але на запуску мене вистачило на години півтори гри

А при кому робився ремастер варкрафта ?

Не при ньому, Джей Ален Брейк тоді, здається, був.

Чого степорчук мовчить про russian cat fights.

По-перше, пишіть прізвище нормально. По-друге, ще раз буде така неповага, відпочинете в бані через токсичність.

Яка може бути повага, коли ти постійно витягуєш «екс блізардовців» за пуки про ішні ігри в соцмережах, а коли реально цікаві і просвітлюючі повороти з цим ексами, то язик в жопу. Складаєтся враження що редакція тут це невдалі мідл-манагери, яким не цікаві новини а цікаво тільки питати контакти про всяку буденну фігню типу «багато грошей?» і " пять копійок по ші".

Не ти, а ви. Я вас знати не знаю, і не збираюся ні про що сперечатися. Дістаю свій язик і кажу вам прямо — валіть туди, де буде краще.

Цей ремейк і не повинен мати «успіх», бо на то він і ремейк.
Я думаю що його зробили як спосіб зрубити швидких бабок для бетесди і як затравочка перед наступним (думаю, анонс буде в межах року) виходом ТЕС 6.

Анонс був формальний ще у 2018-му. Насправді не думаю, що вихід буде скоро. Вони тільки почали грою повноцінно займатися. Тут аби через роки три випустили.

Саме іронічне що випустили «ремастер» того, що і так не сильно потребувало.
Ось зробили б ремастер Моровінда, причому без «скайрім-вайбів», зберігаючи всі механіки від «йди кудись туди» до можливості вбити кого завгодно (і жити з цим)
Але це вже потрібно багато працювати над цим, тобто явно не вибір Blizzard

Якраз моровінд ремастера й не потребує.

ще й як потребує.
я його декілька місяців тому встановлював, знову хотілося побігати по сюжетці.

і боївка та графон на сьогодняшній день там — це сумно.
ну тобто з боївкою ще гаразд, типу механічно вона працює, але після того як я вже бачив якою вона может бути в інших частинах, я би хотів мати таку ж саму і в ремейку.

і побачивши як виглядає ремастер облівіона — я в цілому задоволений, хоча є там і поганенькі текстурки

Ну якраз в графоні і відсутності голосу і прикол навіть не самої моркви, а успіху глобальних (і навіть менших) модів, як от tamriel rebuilt. Ремастер їх же ж просто вб’є.

нічого воно не вб’є, бо для поціновувачів цього мода старий Моровінд залишиться.

я проходив гру без модів, і хочу просто пройти той самий сюжет але з оновленою картинкою.
бо таких цікавостей сьогодні просто нема.

Іронічно що в самого блізарда люди активно перебираються зі starcraft 2 в перший remastered starcraft ))

А конкурировать в чём конкретно? В целом тренд на ремастеры радует, если не делать ужасы в стиле ремастеров ГТА.

Ремастеры бывают разные — тот же RE это по сути перевыпуск игры с глубокой проработкой, недавняя же Обла ближе к переводу мира на движок скайрима, и то общество ковыряются и есть подозрение что просто «мододелство» поверх старичка так как все старые баги (включая полеты на кисточе) сохранены в полной мере

До чого тут порівняння з елден рінгом? Це гра в іншому жанрі взагалі, із своїм ком’юніті. Я майже впевнений, що якби замість ремастера облівіона вийшло б TES 6, воно було б менш успішним

Ну якщо один з найбільших ремастер-генераторів так каже, то хто ми щоб з ним сперечатися))

Релізи Blizzard за його керівництва:
— 0 оригінальних ігор
— 2 сиквели (Overwatch 2 i Diablo 4)
— 4 ремастери (Diablo II: Resurrected, 3 Classic релізи для WoW)
До того ще був Warcraft 3: Reforged, лінь розбиратися наскільки він там був дотичний як VP.

Reforged вийшов з чату, получаєтса.

А, там же і Дьябло 2 також була

Ремастер дябли був топ, ремастер воркрафта — шлак, ремастер старкрафта — топ, охх, так і живем

Дуже смішне передбачення, враховуючи очевидний величезний успіх ремейку.
Та й Ібарра майже випадково став президентом Бліззард і тепер дуже часто є тим самим «експертом з єдиного марафону» що каже щось аби здаватись розумним.

Ремейк гри яка була поганою на релізі, і не стала кращою? Звучить як успіх :)

Підписатись на коментарі