«Більше ідей, ніж часу» Геймдиректор Kingdom Come сподівається, що ШІ допоможе йому створювати ігри швидше
Даніель Вавра, творець Mafia та директор розробки Kingdom Come: Deliverance, висловився про штучний інтелект. Він розраховує, що ШІ допоможе пришвидшити розробку ігор. Зараз у керівника є декілька масштабних ідей. які він хотів би реалізувати. Проте на всі задуми не вистачає часу, а стрес призвів до проблем зі здоровʼям. Тому Вавра сподівається, що зможе випустити більше ігор до кінця карʼєри за допомогою ШІ.
Геймдиректор Kingdom Come дав інтервʼю виданню The Game Business. Він заявив, що зараз має «більше ідей, ніж часу». До того ж у Ваври зʼявилися проблеми зі здоровʼям через складність роботи. Це змусило керівника задуматися, скільки ще проєктів він зможе створити.
«У мене були серйозні проблеми зі здоров’ям через весь цей стрес. Мені справді потрібно трохи пригальмувати», — сказав Вавра.
Далі він заявив, що покладає надії на штучний інтелект, як спосіб прискорити виробництво ігор. Керівник вважає ШІ потенційно корисним інструментом, а не опцією для заміни фахівців.
«Мене дуже дратує, що ігри займають так багато часу, тому що у мене більше ідей, ніж часу. Є кілька проєктів, які я б із задоволенням зробив. І я хотів би підготувати їх належним чином, щоб це не було так хаотично. Я сподіваюся, що в цьому допоможе революція штучного інтелекту, коли в майбутньому не ми будемо замінені штучним інтелектом, а штучний інтелект буде нам допомагати. Тож багато речей можуть стати простішими та швидшими.
Було б чудово, якби це сталося. У мене є кілька великих ідей, які я хотів би реалізувати, і які потребують багато часу і підготовки [...] Кілька проєктів, які, на мою думку, мають такий же великий потенціал, як Kingdom Come: Deliverance», — додав Вавра.
Нагадаємо, раніше Саманта Беарт, відома за роллю Карлах у Baldur’s Gate 3, висловилася проти штучного інтелекту. За словами актриси, керівники компаній просто хочуть економити гроші за допомогою ШІ, але в перспективі це знищить їхню репутацію.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів