S.T.A.L.K.E.R. проти Metro: гравці обговорюють, яка з серій краща. А як ви вважаєте?

S.T.A.L.K.E.R. та Metro — дві найвідоміші українські серії ігор. Вони схожі за постапокаліптичним антуражем, але відрізняються за місцем дії. А деякі ключові розробники перших частин обох франшиз встигли попрацювати разом. То яка з них більше подобається гравцям?

Обговорення щодо цього виникло на форумі Reddit. Користувач під псевдонімом DerDenker-7 запитав, хто яку серію любить більше. Думки в коментарях розділилися.

Деякі люди обрали Metro, вказуючи на сюжет, як головну перевагу. Інші — надали перевагу S.T.A.L.K.E.R. через відкритий світ, високу реграбельність та активну спільноту модерів.

«Мені дуже подобаються обидві серії». Особливо остання частина Metro. Але я думаю, що S.T.A.L.K.E.R. — це те, що мені потрібно. Здається, він більш реграбельний і з відкритим світом«, — написав Upbeat_Restaurant924.

Багато користувачів також відзначили, що серії дуже різні, попри постапокаліптичний антураж. Дехто навіть висловив думку, ніби S.T.A.L.K.E.R. доцільніше порівнювати з Fallout.

«Обидві 10 з 10, але з дуже різних причин», — додав darkness876.

Топік зібрав майже 800 вподобайок і близько 300 коментарів. Тож ми вирішили зробити аналогічне опитування у нас.

Спільното, вам більше подобається S.T.A.L.K.E.R. чи Metro? Пишіть в коментарях про свій вибір.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Обожнюю обидві серії ігор! Проте, із Metro грав тільки в стареньку Metro 2033. І вона мені настільки сподобалась своїм сюжетом і механіками, що здуріти можна! Хардкорний сурвайвал-хоррор! Реально гра дала мені масу емоцій! Топ, 10/10! Треба ще інші частини пройти... А STALKER... Колись пройшов 1 чи 2 частини з 3. Сюжету взагалі не пам’ятаю) але гра на той час була крута... А от тепер дурію від STALKER 2! Вже давно мене так не захоплювала жодна гра! Сюжет звичайно слабенький, але як вже хтось писав не зовсім за це ми любимо Сталкер) Коротше знову відчуваю себе школярем, коли майже цілими днями думаєш коли б вже швидше прийти додому і зануритись в Зону 🥹 Механіки круті, графіка шикарна! Але є побічні ефекти... Не хочеш нічого робити, а хочеш запустити гру) Це при тому, що донедавна в мене майже пропав інтерес до відеоігор. Моя оцінка STALKER 10/10. Але, мабуть, перевагу я віддам серії Metro — через сюжет! Це просто незабутні відчуття! 🥹

Не подобаються. Fallout New Vegas — one love.

Давайте розділимо ігри на покоління + візьмемо найдосконаліші частини + відкинемо те, що це різні ігри, навіть не в одному класі. Перше покоління, на мою думку, це S.T.A.L.K.E.R. Поклик Прип’яті та Metro Last Light. Очевидно, що Поклик Прип’яті тут win, навіть без обговорень, метро тут навіть поряд не стоїть. Це одна із найцікавіших та найкращих ігор, в яку я грав, кожен раз повертаюся із задоволенням, в той час коли Last Light середній проходнячок. На мою думку, GSC себе не змогли переплюнити навіть у наступній частині. Доречі про неї, наступне покоління- S.T.A.L.K.E.R. 2 та Exodus. Ну вибачте, Exodus це незабуваєма атмосфера, книжний сюжет, пропрацьовані персонажі, деталізовані великі локації, це реально якісний продукт. Навіть схоже по концепції на S.T.A.L.K.E.R. Поклик Прип’яті за левел дизайном та підходом до проробки світу, великі локації, замість відкритого світу. Новий S.T.A.L.K.E.R. 2 на мою думку не дотягує, дуже сира гра, видно, що чи то порізали, чи то не дали доробити, сюжет слабкий(хоча не за нього ми любимо сталкач). Стрільба та фізика середня, нового гра в серію майже не принесла, це буквально та ж гра, що була у нульових, але на Unreal і вона, бляха, така ж крива. В мене відчуття, що вони повторюють історію Тіні Чорнобиля і через декілька спроб релізів вони такі зроблять те, що хотіли одразу.

Не кажучи про те шо ексодус краще виглядає і піде на недорогому пк а сталкер хоч імає багато інтересних локацій але візуал якийсь зернистий нечіткий, та й лагодром і геймплей таксобі

Занадто різні гри по геймплею. Давайте зрівнювати Тетріс та Маріо? ФлотАут 2 та КС2? Зомбі проти рослин та Козаки?

STALKER наш свого роду Skyrim. Довгобуд з великою кількістю багів, патчів, величезною базою модів та вічним геймплеєм.
Metro — класний атмосферний коридорний шутер, з детально пропрацьованими локаціями, QTE, цікавим сюжетом.
Обидві гри круті, обидві роблять для України добру славу закордоном.

Ясно що метро. Величезна яма на місці москви, що може бути краще?
Імхо дві абсолютно різні гри. Як їх можна порівняти?

у вас вже криша потікла на тлі політики...до чого тут московія , там і Америка і Україна теж знищені, і у київському і харківському метро так ж дупа як і у московському.
Чот я не бачив кацапів що обожнювали Фолаут 2, яку американці і зробили — «вайй яма на місці Піндосії, гарно то як»

Взагалі в фіналі Ексодус пояснюється, що ні, не всюди так само)

Яма на місці мааскви це політика?
Ви не на тому форумі, вам на хабр

🤪 Почитай історію. Єдине що можу тобі сказати

Вай, кокая русафобія 😭😭😭

Потенційно, Метро — велечезна купа станцій у циклопічній забудові, станції утворюють імперії і конфедерації, така собі клаустрофобічна подорож дивним світом, де кожна станція це своя «деревня чудаков» ,унікальна по своїй природі, історії і архітектурі зі своїм колоритом, правилами і мешканцями. Між станціями подорожують челноки торговці яких ведуть свої тонельні псайкери и і т.д. т.п.
Це заслуговує повноціну РПГ а не коридорний шутан.
Та нажаль все звелося до «сталкерщини» і акцентом на нескінчених замєсів місцевих Долга проти Свободи, — Нацики VS Коммуняки.
І політичної постсовкової дрочі.

і що Сталкер що Метро — однаково не працюють.
Одне — забаговане дно.
інше зламаний коридорний шутан без шутінга, де бажано нікого не вбивати, а постійно крастися в атмосфері кривого стелсу.

Забаговане дно-це ти і тобі подібні дегегерати.)) У нормальних людей все працює.

Вали-но, хлопче, з українського ресурсу. Перекладач з кацапської взяв — мозок не взяв

Дві зовсі різні ігри. Там навіть порівнювати немає що. А якщо просто яка краща гра, то звісно Сталкер. Метро я перепройшов всього один- два рази, по кожній частині. Сталкер ТЧ разів 60, ЧН- більше п’ятидесяти. ЗП трохи меньше. Ось і відповідь, що краще. Сталкер 2 поки ще десь проходить осмислення в голові після проходження. Між чудова гра і все таки чогось не вистачає.

Сталкер — відкритий світ, метро — калідор.то як порівнювати вуй з пальцем

Ключові розробники не те що встигли попрацювати разом, а це буквально одні й ті самі люди. Це якщо гворити про оригінальний Сталкер та метрошну трилогію, бо другий Сталкач робила абсолютно інша команда.
А відповідаючи на питання: між Метро2033/Last Light та оригінальним Стакером — виберу сталкера; між Ексодусом та Сталкером 2 — виберу Ексодус. 1:1, хай роблять ще! (:

Саме так, це й малося на увазі, що деякі розробники працювали і над Сталкером, і над Метро, але не всі. Тож я просто трохи спростив у вступі)

Ніколи не грав у Метро, грав в усі частини сталкера і люблю його, але в Метро московія в руїнах і це ван лав)

Підписатись на коментарі